Keskustelut Metsänomistus Metsätalouden rakenteelliset ongelmat.

Viewing 10 replies - 41 through 50 (of 97 total)
  • Metsätalouden rakenteelliset ongelmat.

    Metsätaloudella on näköpiirissä monenlaisia ristiriitaisia haasteita, jotka on jotenkin ratkaistava. Mm. isot puunkäyttäjät ostavat halukkaasti puut ja tekevät mielellään myös kaikki tarvittavat metsänhoitotyöt puolestasi, mutta ne eivät halua olla omistajina – mistä se kertoo?

    Se kertoo mm. metsätalouden rakenteellisista ongelmista.

    Metsänomistus on liian pirstoutunutta ja omistus siirtyy yhä kauemmaksi omatoimisesta tekemisestä ja osaamisesta.

    Metsänomistajien ikärakenne on aivan väärä. Omistuksen tulisi siirtyä huomattavasti aiemmin nuoremmille. Tämän ongelman helpottamiseksi sukupolvenvaihdokset tulisi voida tehdä tallaisella ylisukupolvisessa toiminnassa mahdollisimman helpoksi.

    Metsätalouden polttavin taloudellinen ongelma on metsänhoidon investointien pitkä, ylisukupolvinenkin tuloutumisaika, joka karuissa olosuhteissa voi olla jopa monta sukupolvea.

    Kun näin on, perintöverotuksella ei misään nimessä pitäisi edistää tilojen pirstoutumista ja sen vuoksi tehtäviä ”liikahakkuita”. Tämän pitkän investointien tuloutumisen takia olisi oleellisen tärkeää, että  metsätaloudesta veroa kerättäisiin vain ja vain silloin, kun tuloja syntyy. Jopa kymmeniä vuosia ennen tulojen syntymistä kerättävät verot ovat kannattavuuden näkökulmasta tuhoisia, eivätkä edistä metsätalouteen investoimista ja puustopääoman kartuttamista.

     

     

  • Rukopiikki

    Miten Virollakin on siihen varaa eli ei perintöveroa. Tottakai se tulee poistaa kaikilta perinnöiltä. Eihän Suomella voi olla varaa mihinkään kun pitää maksaa italialaisten kotiremontteja, Afrikan heimopäälliköiden mersuja ja Ukrainan oligarkkien paratiisihuviloita. Suomi on toivoton tapaus. Ei jaksa enää edes vaivautua vaaliuurnille kun mikään ei ikinä muutu. Hullummaksi vain menee. Helpompi kun muuttaa tuonne joen toiselle puolelle.

    Nostokoukku

    Kasvukeskusten ulkopuolella taloista ei juuri perintöveroja mene. Hinta kun on täällä syrjäseudulla nykyjään tontin arvo miinus purkukustannukset. Ei paljon maksettavaa jää.

    A.Jalkanen

    Kannattaisi perehtyä niihin perusteluihin, joita esimerkiksi Ruotsissa on käytetty lahja- ja perintoveron poistoon. Yksi mahdollinen syy saattaisi olla rikkaiden pitäminen Ruotsin kansalaisina. Lisäksi saivat bonuksena Nalle Wahlroosin, joten tällä hetkellä he ovat hieman voitolla. Yksi mieleen tuleva perustelu on yritystoiminnan sukupolvenvaihdosten helpottaminen.

    Itsekin mietin onko Kivirannan blogissa mainittu mahdollinen veropohjan laajentuminen niin mittava asia, että se korvaisi puuttuvat verot; erittäin vaikea tuota on ennustaa. Budjetointi ei kuitenkaan muutenkaan perustu aina varmoihin ennusteisiin, vaan käsitykseen talouden dynamiikasta. Esimerkiksi pitääkö nyt säästää valtion menoja nopeasti (oikeisto) vai hitaasti (vasemmisto)?

    Vaikka metsätilalta ei myydä puuta, se ei ole suinkaan hyödytön, vaan tuottaa ekosysteemipalveluja meille kaikille melko kustannustehokkaasti. Vertaa: Metsähallituksen metsien hakkuiden vähentäminen EU:n hiilinieluvaatimusten täyttämiseksi. Niilläkin on haittansa ja hyötynsä joita kaikkia on vaikea mitata tarkasti – ainoastaan valtion budjetissa näkyy tarkka luku, eli vähemmän tuloja Metsähallitukselta.

    Rane

    ”Esimerkiksi pitääkö nyt säästää valtion menoja nopeasti (oikeisto) vai hitaasti (vasemmisto)?”

    Sekä että.

    Visakallo

    Rukopiikki: ”Miten Virollakin on siihen varaa eli ei perintöveroa. Tottakai se tulee poistaa kaikilta perinnöiltä.”

    Virolla on siihen varaa, koska valtio ei ole sillä velkaantunut niin kuin Suomi. Suomea ei valitettavasti voi siinä mielessä enää verrata myöskään Ruotsiin, Tanskaan eikä Norjaan.

    Kurki

    Ruotsilla on ollut siihen varaa, Suomella ei.

    Juuri näin.

    Syytä tuohon Ruotsin paremmuuteen ei tarvitse kaukaa hakea. Onko koskaan kuultu, että Ruotsin vienti omaan maan toimesta olisi koskaan estetty. Nyt meillä mesäteollisuus supistaa tuotantoa ja tekee taas tappioita, kun beljakovilainen mafia on laittanut satamat kiinni.

    Suomen metsäteollisuus menetti 20 000 tuhatta työpaikkaa finanssikriisissä, kun euroon liittymisen jälkeen maailmantalous veti ja metsätuotteiden hintataso piti koko ajan, mutta  Suomen kilpailijamaita korkeammat palkankorotukset joka vuosi 2000-luvulla samaan aikaan kun metsäteollisuuden laskutusvaluutta dollari vahvasta alle euron pariteetista heikkeni 1,6 dollariin ja sitten finanssikriisissä metsäteollisuuden tuotteiden hintataso maailmalla romahti. Näin Suomi oli ansassa, kun Suomen 10 vuoden aikana noussutta palkkakustannustasoa ei voinut devalvoida 30% alemmaksi euron vuoksi, että vienti olisi kannattavaa, sillä  Saksan metsäteollisuudella ei ollut tarvetta devalvoida euroa, kun siellä palkankorotukset olivat 2000-luvulla pitemmän ajan kilpailukykyä tukevat, niin Suomen metsäteollisuus oli konkurssikypsä. Silloin Suomen metsäteollisuus sai tarpeekseen Suomen beljakovilaisesta ay-liikkeestä ja varsinkin UPM ja Stora alkoivat vetäytyä Suomesta sulkemalla tehtaita ja siirtää toimintaa ulkomaille, jossa palkkoja nostetaan pitemmän ajan kilpailukyvyn mukaan eikä estetä vientiä. Nytkin metsäteollisuus tekee tappiota uskokaa tai älkää taasen Suomen beljakovilaisen ay-liikkeen vuoksi ja Putin nyökkyttelee hyväksyttävästi.

    Tässä 1990-luvun Beljakovin nimeä kantava oppi suomalaiselle
    ay-liikkeelle, miten lilpailijamaita korkeammilla palkankorotuksilla Suomen talous ja vienti ajetaan umpikujaan eli vallankumoukselliseen tilaan.

    1. Jos työnantajat eivät palkankorotuksiin suostu, niin aloitetaan lakkoilu tavoitteena yleislakko (Arto Poika Tuominen varoitteli tästä), katkaistaan ulkomaankauppa (AKT), joka seurauksena Suomen talous ajautuu umpikujaan ja näin Suomeen saadaan kommunistiselle vallankumoukselle otollinen tilanne.

    2. Jos taas työnantajat hyväksyvät palkankorotusvaatimukset, niin Suomen kilpailukyky menee, työttömyys kasvaa ja Suomen talous ajautuu umpikujaan ja näin Suomessa on taas kommunistiselle vallankumoukselle otollinen tilanne.

    Aleksei Stepanovits Beljakov oli 1970-alussa Neuvostoliiton Suomen
    suurlähettiläs, jonka Kekkonen passitti maitojunalla Moskovaan, kun vehkeili suomalaisten ay-johtajien kanssa Suomen yhteiskuntajärjestelmän muuttamiseksi kommunistiseksi.

    Suomen beljakovilainen ay-liike on tehtaillut Suomeen ”miljoonia” työttömiä historiansa aikana ja ei kun jatkaa.

    Reima Muristo

    Kekkonen keksi YYA-sopimuksen ja suomettumisen sekä maataloustuen.
    YYA-sopimuksesta ja suomettumisesta olemme kepuista huolimatta pääsemässä pois mutta maataloistuki on ja kasvaa edelleen.
    Beljakov-kurki on hyvä ja laittaa venäläisen helmitaulun toimimaan, suunnittelee Suomen maatalouden kannattavaksi ilman tukea.
    Maataloustuen perustelu huoltovarmuudella on täysin katteetonta propagandaa. Tilanne on juurikin päinvastainen, ulkomaisella tuotannolla turvataan Suomen ruokahuolto. Suomen kesä on arvaamaton, ei mitään takeita mitä sattuu tulemaan. Joskun harvoin hyvän satokauden jälkeen suomalaiset maksavat sitten vientitukia jotta epäkurantti tuotanto saadaan dumpattua Kiinaan. Tällainen kaksitoiminen, meni hyvin tai huonosti, jatkuva lypsäminen on saatava pikaisesti loppumaan.
    Suomalaiset ovat maksaneet myös peltojen raivauksen joka on pienentänyt hiilinielua. Nyt sitten metsänomistajilta ollaan velkomassa pienentynyt hiilinielu moninkertaisena, metsänomistajan kustantamana tietysti.
    Tästäkin asiasta me muut, 91%, olemmekin samaa mieltä.

    Gla

    Ei liity maataloustuet ja Reiman keputrollaus mitenkään otsikkoon, joten voisiko ylläpito laittaa tuon kaverin lukkoon.

    Petkeles

    Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin otsikkoon ei liity myöskään nämä Stepanovitsit ja traumatisoituneet neukkumuistelot.

    Rane

    No jos ihan tarkkoja ollaan niin Gruppat ei liity mitenkään minkäänlaiseen asialliseen keskusteluun…

Viewing 10 replies - 41 through 50 (of 97 total)