Keskustelut Metsänhoito Metsätalouden vesistövaikutukset

 • Tämä aihe sisältää 205 vastausta, 26 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten A.Jalkanen toimesta.
Esillä 5 vastausta, 201 - 205 (kaikkiaan 205)
 • Kalle Kehveli

  Silloin harvoin, kun tulee käytyä etelässä, ihan puistattaa etelän likaiset vedet ja kaikkialla siellä. Paskassa elävät.

  Gla

  Puhdasta savea se on.

  Metsuri motokuski

  Niin on. Jotkut tekee siitä astioita. ?

  Kurki

  https://www.luke.fi/fi/blogit/soiden-ennallistamisen-vesistohyotyja-maltettava-odottaa

  Nyt sitten ennallistetuista soista tuli ongelma ja niiden päästöjä vesistöön pitäisi puhdistaa. Onko jossain päin Suomea niin vähän luonnon soita, että niitä pitäisi saada lisää, vaikka ojitettuna kasvavat hyvin metsää. Täällä soita oli 70% pinta-alasta ja näkymä  ennen kuin tundralla. Nyt ojitettuna maisema on metsäistä.

  Olen ehdottanut tuota ojitusalueiden vesien ohjaamista alempana oleville ojittamattomalle suolle kiintoaineiden päästöjen vähentämiseksi ja nyt vasta näen sen ensimmäistä kerta tutkijoidenkin mukaan sopivan siihen tarkoitukseen.

  Ravinnekuormitus vesistöihin voi jäädä vähäiseksi, jos ennallistettavan ojitusalueen vedet purkautuvat ojittamattomalle suolle tai ne saadaan ohjattua sinne.

  A.Jalkanen

  Kai aktiivisesti ennallistettavat kohteet valitaan ensisijaisesti niistä soista jotka eivät kasva hyvin puuta, eli ovat ravinteikkaita, runsaspäästöisiä, mutta ravinne-epätasapainoisia (puuttuu esim. kalium tai fosfori). Nämä ovat monesti monimuotoisuuden kannalta arvokkaita.

Esillä 5 vastausta, 201 - 205 (kaikkiaan 205)