Keskustelut Metsänhoito Metsätalouden vesistövaikutukset

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 205)
 • Puuki

  Mitä uusimpia turvesoiten käyttöä(ennen turpeennoston käytännössä lakattua) olen seurannut , niin pintavalutuskentät on otettu käyttöön useimissa tapauksissa.   Lisänä tulisi olla mm. istutuspajukoiden kasvatus sitomassa  ravinteita ja raskasmetalleja. (myös kaivosten laskuvesistä).

  Metsuri motokuski

  Ne eivät ongelmaa miksikään muuta. Metsäojituksissa aika vähän on noita toimivia pintavaluutuskenttiä eikä ne toimi turvesoillakaan tulva-aikaan. Yleensä kun kevät tulvat tulee on pajukot vielä unten mailla.

  Puuki

  Kesälläkin voi tulvia joskus nykyään ja paju lähtee ensinnä kasvuun joka kevät.

  Nimetön

  Meissä metsänomistajissasaa on ja pitää olla toisinajattelijoita .Olen armeijan käynyt, hetero, metsänomistaja, metsästäjä, kalastaja…..vaikka mitä. Haluan muutosta.

  Metsuri motokuski

  Tuossa reva olet oikeassa. Valitettavasti näin asiat yleensä käsitellään. Se että haluaa muutosta tai että estää suurempien vahinkojen syntyminen tuomitaan yleensä noilla teeseillä.  Niinhän se oli aikoinaan sama juttu kun alettiin vaatia tehtaiden jäyevesi päästöille rajoja. Työpaikat kuulemma lähtevät äänekoskeltakin ja kaikista muistakin puunjalostus paikkakunnilta. Mihinkä ne ovat hävinneet ? Nyt entiset avoviemärit ovat kalastajien käytössä eikä kukaan vaadi että puhdistuslaitokset pitää purkaa.

  Nostokoukku

  Iso raha puhuu. Pienellä rantasaunalla on kovat rajoitukset, mutta riittävän iso toimija saa rakentaa huoltoaseman järveen, kerrostaloja järveä täyttämällä, kipata ison kaupungin saastaiset lumet mereen ym.

  reservuaari-indeksi

  Onko sitten nähtävissä joku puolue tai taho, mihin luontokielteisyys ja ympäristön turmelemisen sallivuus kulminoituu. Torpataan luonnon hyväksi tehtyjä aloitteita eikä taatusti tehdä niitä itse.

  Kaksikin tulee itselleni mieleen. Ei mene näköjään sensuurista läpi jos mainitsen.

  ♥ Kerttu

  Jean S

  Ikävää, että hänellä on jokirantatontti ja että hän ei ole siirtynyt käyttämään kompostoivaa kuivakäymälää.

  Kielletään sitten ojitus, mutta sillä on tiettyjä seurauksia, joista pitää myös keskustella. Sen verran täydennän, että oikeastaan ne eloperäiset maalajit ovat haitallisia vesistöille ilman ojitustakin. Jos turve saataisiin maastosta pois turvallisesti, sen poistaminen olisi oikeastaan sekä vesiensuojeluteko että ilmastoteko.

   

   

  A.Jalkanen

  Joo, se tieto vielä puuttuu meiltä että kuinka paljon luonnontilaiselta suolta tulee ravinnepäästöjä ja humusaineiden päästöjä, että voisi verrata ojitettuihin.

  reservuaari-indeksi

  Poltetaan se turve pois kuleksimasta. Sitähän täälläkin alituiseen haikaillaan.☺

  Luonto saattaisi pärjätä ilman ojiakin. Mutta tietenkin ojittamaton suo työntää samalla tavalla humusta vesistöön. Ainakin mtk:n, kepun ja mhy:n mielestä.

  ♥ Kerttu

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 205)