Keskustelut Metsänhoito Metsätalouden vesistövaikutukset

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 170)
 • Metsuri motokuski

  Tämähän se on. Kun eväät järkevään keskusteluun loppuu niin jos henkilökohtaisuuksista saisi jotain aikaan.

  reservuaari-indeksi

  Jep. Omissa kolmessa lammessa juuri noin, paitsi se kauneus on katoavaista, kuitenkin yli 3-kymppinen.

  Jos otat randomilla 5 lampea Jyväskylän eteläpuolelta, niin ei niihin röppöihin ainakaan uimaan mennä. Jos edes peilaakaan.

  ♥ Kerttu

  Nostokoukku

  Te, jotka olette googlettamisen ammattilaisia, etsikääpä tietoa paljonko sellua tekevän ”biotehtaan” sulfaattipäästöt vesistöihin ovat. Verrattuna vaikka Talvivaaran vastaaviin päästöihin.

  Nimetön

  Olen suurehkon osakaskunnan puheenjohtaja. Kysymys on suurista vesialueista. Minun puheeni kriminaalivesien sotkijoista eivät silloin 25 vuotta sitten herättäneet innostusta. Olen ollut sitä siitä asti. Jokku sannoo, anna perrhin.  En . Heikompi ei anna perrhin .sillon koijarit voittaa.

  Kurki

  Mitenkäs fosforin osalta taseet menevät?

  Fosfori päästöt ovat nousseet vanhasta arviosta 500 tn/v tarkentuen nyt 560 tn/v. Pohjois-Suomessa, Itä-Suomessa ja Keski-Suomessa fosforikuosrmitus on vähäistä ojituksista huolimatta.

  https://www.vesi.fi/karttapalvelu/

  Luonnon suon päästöjä ei saanut saanut tietää, kun tukija tunnusti, ettei tiennyt.

  Mikä on ns. tutkijan normaali. Ehkä hän ei käsitä, että on joku muu normaali. Pilattu vesistö voi olla jollekin normaali.

  Pohjois-Pohjanmaalla kun soita on paikka paikoin 80% pinta-alasta, niin kyllä vesi on ollut ruskeampaa täällä aina. Suuremmat vesistöt ovat kyllä kelvanneet lohelle kuten kaikki pohjanlahteen laskevat, mutta pienemmät sivujoet eivät kelvannet lohille silloinkaan kun ei ollut ojituksia. Oulujokeen nousee lohi nytkin Merikosken kalaportaasta aina Monttaan saakka huolimatta ojituksista. Tornionjokeen nousee lohta enemmän kuin Tenoon ojituksista huolimatta.

  reservuaari-indeksi

  Olisiko sittenkin kannattanut katsoa ne AJ:n aloituksessa linkittämät esitykset, ihan kaikki. Paitsi se jk:n osuus tietenkin. Tunti siihen olisi mennyt. Otetaan ekvilenttitonnit sitten siihen päälle ajallansa.

  Siellä on mtk:n heppukin selittämässä, miten mo:t on hanakoita vesistöasioissa. Tasapuolista, ja luo turvallisuuden tunnetta ehkä joillekin.

  ♥ Kerttu

  reservuaari-indeksi

  Nostis. Nykyään duckduckgo.com. Ei omien sanojensa mukaan kerää dataa, eikä myy mitään käyttäjätietoa ulos.

  Yleinen käsitys lienee, että sellupannut on ainakin lähes suljettuja kiertoja.

  Talvivaarassa meni välillä tuhat kertaa yli normien ja omien ennakkoilmoitusten. Saivat kai hallintaan ja vain pari järveä ehti mennä paskaksi.

  ♥ Kerttu

  Jean S

  No minusta Mm:llä oli ihan henkilökohtaistakin katkeruutta siitä, miksi hänellä on kallis jätevesijärjestelmä, kun metsänomistajat saavat liata. Ja se on ihan inhimillistä, ei siinä mitään.

  reservuaari-indeksi

  On sitä paskalakia kai ihmetelty laajasti. Huussista 10m päässä voi olla ojan takana pelto, minne mtk-jussi levittää tankkikaupalla paskua.

  Mutta sen taakse ei voi mennä, että yksilön valinnoilla ei olisi merkitystä. Jos niin ajateltaisiin, niin ihan hanurista olisi. Jokainen voisi sanoa, että miljardisosalla ei ole väliä.

  ♥ Kerttu

  Rukopiikki

  Tornionjokeen tulee Ruosin puolelta puhdasta vettä, Oulujärvi taitaa olla aika iso saostusallas ja Tenon lohen kanssa nyt ei ole ikinä ollut mistään vedenlaadusta kiinni.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 170)