Keskustelut Metsänomistus Metsätaloudesta riistatalouteen ?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 77)
 • mehtäukko

  Mikäpä siinä. Eikun vain vaikka pilotti-alue pystyyn että päästään lopultakin loputtomasta vatuloinnista konkretiaan.

  Siinä samalla alkaa oikeutuksellinen tasapuolisuus toteutua.Valtio voi alkaa elukoiden hallinnoijana maksaa toisen puolen lisää vuokramaksusta.

  Anton Chigurh

  Eurooppalainen metsästysvuokrataso on luokkaa 300€/ha, ei Planterin esittämä 10-60€/ha.

  arto

  Sitten tulee paljon tyhjiä alueita joilla ei kukaan metsästä. Ainakin meilläpäin.

  mehtäukko

  Kun kaikki alueet velvoitetaan vuokraamaan / maksamaan vuokra, eipä 0-alueita jää.

  harrastelija

  Kainuussa jo 1970-luvulla totesin, että riista metsistä alkaa hävitä. Olin hyvin innokas metsästäjä ennen sitä, metsäteitä oli vähemmän ja riistaa enemmän. Lintukanta meni jo 70-luvun lopulla niin alas, että lopetin niiden metsästyksen. Jo silloin oli selvää, että riistaa oli metsästettäväksi vain jänis ja hirvi. Yhtiön maille vuokra on luokkaa 0.50 €/ha kaikesta riistasta myös pedoista.

  Etelä-Suomessa tilanne lienee toinen. Riistaa on enemmän; kaurista, valkohäntäpeuraa, villisikaa, jänistä, hirveä… Hirvilupiin tarvitsee sen yli 1 000 ha, miten lienee kauris- ja peuraluvat?

  Jos ne ei vaadi suuria pinta-aloja, niin voihan ottaa maansa pois metsästysseuran käytöstä ja kutsua Keski-Euroopasta metsästäjiä sopivalla taksalla! Jos haluaa tällaista yritystoimintaa, niin pitää sitten olla mahdollisuus saaliiseenkin.

   

  Tolopainen

  Emme ala toisillemme maksaa vuokria metsästysmaista, maattomat ulos metsästysseuroista niin mitään ongelmaa ei ole. Joka ei kuulu seuraan hänen maitaan ei vuokrata, eikä hirviä metsästetä niiltä, niin ei ole mitään korvattavaakaan.

  Planter

  Ulkomaan markkinointi on jo kovassa käynnissä. Esimerkiksi TV-sarja ” Love of the Wild”,  Suomen TV:ssäkin pyörivä ”Eränkävijät” on myyty yli 30 maahan, ollut huippusuosittu ja poikinut yhteydenottoja metsästysmahdollisuuksista Suomessa.

  Riistakeskus on systemaattisesti ajanut riistakantoja ylöspäin rajoittamalla pyyntilupia, joten metsästettävää tulee riittämään.  Maahan on myös perustettu lähes 60 hirvitalousaluetta hoitamaan riistatalouteen siirtymistä. Metsänomistajien pitää ainoastaan olla tarkkana, että hedelmät putovat heidän koriinsa, kuten muualla Euroopassa. Hyvältä näyttää, kun riistataloudesta nyt aletaan saada merkittäviä tuloja, jotka kompensoivat ylisuuresta riistakannasta johtuvat metsätalouden tulonmenetykset.

  arto

  Kun kaikki alueet velvoitetaan vuokraamaan / maksamaan vuokra, eipä 0-alueita jää………Onneksi suomi vapaa maa jokainen voi päättää itse mitä maallaan tekee. Meidän maat menee 0 e vuokralla saaliin saa hakea koneella särkemättä metsää.

  A.Jalkanen

  Metsä tuottaa 50-200 euroa vuodessa alueesta riippuen. Tätä luokkaa pitäisi olla korvaus riistataloudesta, jotta siihen kannattaisi siirtyä, koska noilla alueilla metsänkasvatus kävisi mahdottomaksi, eli siitä ei enää saisi tuloja . Riistataloutta voitaisiin harjoittaa Kytäjän kartanon tyyliin, mutta vain jos tila on aidattu.

  mehtäukko

  Eli Arton ”vapaassa maassa” jota kaikki tietenkin arvostamme, ratkaisun kehittely loppui heti tuohon seinään.

  Ei riistavahinkojen ongelmaratkaisut alueellisesti kovin koskaan etene, kun palapeli on ja pysyy levällään.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 77)