Keskustelut Metsänomistus Metsätaloudesta riistatalouteen ?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 77)
 • JacktheRibber JacktheRibber

  Riitta Alestalo kirjoitti kolumnissaan (metsälehti 11/2017): …Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen totesi hiljan kolumnissaan Kouvola Sanomissa, että Ruotsin metsien hakkuut ovat 75-85 prosenttia metsien kasvusta. Suomessa on jääty 65 prosenttiin. Mikäli Suomessa päästäisiin 75 prosenttiin vuotuisesta kasvusta, lisäisi tämä huimat noin kahdeksan miljardia lisätuloa vuodessa kansantalouteemme…”

  reservuaari-indeksi

  ja kysehän oli tuossa yhteydessä nimenomaan hirvivahingoista. Heh..

  kannattaako perusasiat ottaa haltuun ennen suoltamista. Jokin logistiikan peruskurssi ei olisi pahitteeksi. Näköjään.

  reservuaari-indeksi

  vai oliko se 80 miljadia vai 8. No, noissa nyt nin eroa…

  Visakallo Visakallo

  Arkipäivien ujous on jälleen väistynyt ja Reva palannut lauantai-illaksi palstalle. Raskastahan se toki on viikot painaa töitä ja elättää koko muuta Suomea. Kun sitten viikonlopuksi ostaa juomat, menee siitäkin rahasta suurin osa muun Suomen elättämiseen. On siinä kieltämättä taakkaa ihmisen kannettavaksi.

  Rane2

  Niin,reservuaari ei siis ole mikään Gunnar eikä Gunillakaan vaan kuten Rööri kertoi kyseessä on ihan tavallinen Seppo Pohjois-Karjalasta.Ihminen usein yrittää olla hienompi kuin onkaan.

  mehtäukko

  Aloitukseen viitaten, olipa niin tai näin, elinkeino on ensin ja villi-elukat harrastuksineen tulevat ja sopeutuvat sitten.

  Jos joku keksii riistalla tihentymä-alueilla ottamaan ”leivän”, eihän se voi tarkoittaa sitäkään että muu väistyy!?

  harrastelija harrastelija

  Otsikko antaa vähän valheellisen kuvan vaihtoehtoina. Joissakin tapauksissa – villisian tarhaus tms voi tehdäkin tällaisen vaihtoehdon. Villisikatarhassa ei kyllä voi metsää kasvattaa. Jonkunlaisissa riistametsissä voi harrastaa riistataloutta ja metsätaloutta.

  Tuosta maavuokrasta voi tietysti tehdä talousvertailun. Otetaan vaikka esim. 100 ha. Täällä Kainuussa tuotto voi olla 3 m3 / ha-vuosi. Kasvuna tulee 300 m3 /v, km:nen kuutiohinta voisi olla jotain 25 €. Eli metsätalouden tuotto olisi 7 500 €/v. Jotta puhtaasti riistataloutena pääsisi samaan, niin vuosivuokran tulisi olla 75 €/ ha.

  mehtäukko

  Niivvaen. Jos sen oman 100ha alueen aitaisi vedenpitäväksi, ja sinne istuttaisi otuksia hyödynnettäväksi metsästysmatkailulla, olisiko tuotot puolitettuna parempi ”tavanomaiseen”?

  Planter Planter

  Ainakin täällä mennään täysin riistatalouden ehdoilla. On perustettu hirvitalousalue, joka sanelee täysin mitä metsissä tehdään. Kuusetetaan.

  Pitäisi olla metsätalousalue, joka määrittelisi metsien käytön kannalta kestävän riistaeläinkannan.

  Toinen vaihtoehto on, että hirvitalousalue korvaa metsätalouden menetykset ja korvaustapana helpoin on maanvuokra. Ilman mitään byrokratiaa korvaa samalla hirvituhokorvausjärjestelmän. Eurooppalainen minimitaso 10€/ ha olisi sopiva lähtötaso?

  mehtäukko

  Samaa mieltä.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 77)