Keskustelut Metsänomistus Metsäveroilmoitus

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 107)
 • Metsäveroilmoitus

  Merkitty: 

  Räknäsin taas kuitit (39 kpl) ja ajopäiväkirjan rivit (71), sekä laitoin hankintatyön arvot, metsävähennykset, poistot ja menovaraukset. Tuo olikin pelastus,kun kemeratuetkin ovat metsävähennyskelpoisia ja niin kääntyi taas tappiolle verovuosi. Laskeskelin että noin 5000 euroa tuolla veroilmoituksen teolla tienasi ja reilu kolme tuntia siihen meni. ALVeissa jää tietysti useinmiten maksumieheksi, mutta reilu neljäsosa niistäkin väheni kuittien avulla. Vielä pitää nuo näpyttää tuonne vero.fi palveluun, kaikkinensa varmaan neljän tunnin homma.

  Mites kolleegat, tuleeko tehtyä veroilmoitus, käyttääkö joku ulkopuolista asiantuntijaa peräti?

 • KeKuVA

  Mönkijän käyttö metsätaloudessa: verottaja ohjeistaa mieluiten käyttää  tuntitaksaa 14 e /h  käyttökuluina. Mites se oikein kirjataan, kun mennään mönkijällä taimikon harvennukseen raivaussahoineen terakalla , niin ajoaika voi kestää 10 min suuntaansa kun taas koko taimikkotyöreissu kestää esim 4 tuntia ? Onko veloitus 20 min. vaiko 4 tuntia? Onhan se naurettavaa, jos saa velottaa vain aktiivisen koneen käyntiajan eli 20 min. eli 4,20 e. Kyllähän tuo bensakulut kattaa mutta antaa hyvin vähän pääomakulujen katteeksi. Mönkijä on kuitenkin oltava ja sen odotettava siellä mieli tuoda koneet ja työmiehen takasin ollen näin kiinnitettynä tähän työrupeamaan.

  Metsuri motokuski

  Miksi sinne mönkijällä tarvii mennä. Itse menen ihan kävelemällä joskus pitkiäkin matkoja,

  jees h-valta

  Eipä ole vielä näihin päiviin mennessä tarvinnut mönkijää metsään laahata. Ja pareen niin kun se on riivatun raskas työntää sieltä pois. Jos sattuu ikäänkuin simahtamaan kuten työtoverilla kävi. Osti jopa laatumerkin, sen P:llä alkavan mutta eka reissuun joutui hinausavulla pois tuomaan. Kun oli pari viikkoa verstaallaan niin nyt sentään jo vissiin kunnossakin.(kun loma loppui) Mutta kuntoa ja käyräähän se kyllä kasvattaa mukavasti. Mutta se mitä käyrää en ny viitti mainita. Ja verottajalta saa varmasti sen kasvatuksen tappiinsa vielä loppupeleissä.

  wanhajätkä

  Mikä on joskus pitkä matkakin…  En edes jaksaisi sahta jos kävelisin sahan ja kanisterin kans jängät kierrellen jonku palstan takanurkalle

  Tolopainen

  Kannattaa myydä se mönkijä pois niin saa parhaan taloudellisen hyödyn ja ajaa palstalle lämpimässä maasturissa. Ja laittaa matkavähennykset kuten verottajan ohjeet on. Joko todellisina kuluina tai kilometrivähennyksinä. Matkakuluille ei ole ylärajaa eikä omavastuuta.

  Koiramies Koiramies

  KeKuVA: Tuota samaa asiaa kysyttiin Metsäkeskuksen veroinfossa ja vastauksena oli, että koko ajan saa pistää. Eli esimerkkitapauksessa tuon 4h.

  KeKuVA

  Koiramies, Tuon odotin kuulevani. Kyllä verottajakin osaa olla järkevä näköjään. Kiitos, että kommentoit!

  iloa metästä

  Kyllä kait siitä mönkijästä on iso apu, jos kävelyn sijaan pääsee annon laitaan mönkijällä,  matkasta riippuen tankki tai kaksi lisää raivaukseen. Polttoaineitten kannot vielä. Vaikka oiski kova ukko tai akka, niin tuon helpotuksen voi ottaa hyvillä mielin vastaan..

  Savolainen Metsämies

  Mönkijästä olen itsekin haaveillut.  Se helpottaisi paljon metsäpalstoilla liikkumista kun sahat ja tarvikkeet kulkisivat aina mukana.  Hankinta on vain aina tyssännyt siihen, että en saa yli 5000 euron investointia laitteeseen, jonka arvo laskee nopeasti kannattamaan laski sitä miten päin tahansa.

  Oma ratkaisu onkin kevytrakenteiset henkilöautokelpoiset palstatiet.  Silloin pärjää normaalilla siiviilihenkilöautolla, kävelymatkat jäävät lyhyiksi ja investointina ne ovat melko edullisia jos maaperä on kantavaa ja tien varresta löytyy omaa soraa.

   

  karukko karukko

  Mikäli metsävähennystä on käytettävissä, niin itse pyrin määräsäädöllä nollatulokseen. Alijäämähyvitykseen en tahdo uskoa millään, joten parempi on olla haaskaamatta metsävähennysvarantoa.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 107)