Keskustelut Metsänomistus Metsäveroilmoitus

 • Tämä aihe sisältää 107 vastausta, 36 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten AvatarArnold Layne toimesta.
Esillä 7 vastausta, 101 - 107 (kaikkiaan 107)
 • Metsäveroilmoitus

  Merkitty: 

  Räknäsin taas kuitit (39 kpl) ja ajopäiväkirjan rivit (71), sekä laitoin hankintatyön arvot, metsävähennykset, poistot ja menovaraukset. Tuo olikin pelastus,kun kemeratuetkin ovat metsävähennyskelpoisia ja niin kääntyi taas tappiolle verovuosi. Laskeskelin että noin 5000 euroa tuolla veroilmoituksen teolla tienasi ja reilu kolme tuntia siihen meni. ALVeissa jää tietysti useinmiten maksumieheksi, mutta reilu neljäsosa niistäkin väheni kuittien avulla. Vielä pitää nuo näpyttää tuonne vero.fi palveluun, kaikkinensa varmaan neljän tunnin homma.

  Mites kolleegat, tuleeko tehtyä veroilmoitus, käyttääkö joku ulkopuolista asiantuntijaa peräti?

 • kuusenkiertäjä

  Vanhaa juttua pinnalle. Mönkijän menona saa vähe 14eur /h 2021. Tälle vuotta ei ole vielä kai päätetty väh määrää.

  Klapien myynnistä vähennykset tulee kohdistaa myyntivuoteen. Ainakin työn osalta. Mitenkäs se tuo kun ajopäiväkirja on tälle vuodelle ja puut myydään ensi vuonna?

  Sitten vielä sellainen että ajopäiväkirjaan pitää pitää kaikesta ajosta kys mönkijällä?Siis joka rykäyksestä ja sitten katsotaan metsävähennyksen osuus tästä. Millä tätä muka kontrolloidaan? Minulla ei ongelma kun 99% ajan vain metsäajoa ja sitäkään ei mahdottomia kerry. Omat polttopuut ja jonkun verran myyntiin. Tänä vuonna myyntiin noin 3x se mitä itselle tehty.

  Yritin chatissa selvittää mutta virkailija halusi minun soittavan heidän kalliiseen palvelunumeroon.

   

  kuusenkiertäjä

  Laskin että omassa kärryssä tulee noin 1 kiinto m3 puuta. Matka on lyhyt ja harvennetussa metsässä mönkijä on kätevä liikkua.

  Kai se pitää jonkinlainen tukkimiehen kirjanpito pitää ja vuoden lopussa katsoa montako kuormaa meni myyntiin ja montako jäi omaan käyttöön. Sen mukaan sitten osittaa se verovähennys ajetuista tunneista?

  Olen ollut vasta pari vuotta metsän omistaja ja yhden pystykaupan tehnyt. Sekä tänä vuonna vähin klapikauppaa.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kulut ja hankintatyö sille vuodelle kun tehty ja tulot kassaperiaatteella sille vuodelle kun tilille saat.

  Puu Hastelija

  Kulut menoihin ja hankintatyön veronalainenosuus tuloksi sille vuodelle kun tehty. Hankintavähennys puitten tilitysvuodelle vähennyksiin.

  Tolopainen

  Mikä se hankintavähennys lieneekään. Ei ole ainakaan meikäläisen veroilmoituksessa sellaista.

  Visakallo Visakallo

  Tarkoittikohan metsävähennystä?

  Arnold Layne

  Jos lähdet aamulla kuudelta metsään mönkijällä, teet metsänhoitoa ja olet iltakuudelta takaisin kotona, on mönkijä ollut kiinni metsätöissä 12 tuntia. Laskeminen on helppoa kuin mikä.

Esillä 7 vastausta, 101 - 107 (kaikkiaan 107)