Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 2,561 - 2,570 (kaikkiaan 3,176)
 • Metsien hiilinielu

  Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

 • Visakallo Visakallo

  Se on vain valitettavasti niin, että vain ne maat pystyvät maailmaa pelastamaan, joiden talous on sellaisessa kunnossa, että ilmastotoimet on mahdollista toteuttaa. Tämä ikävä todellisuus tuntuu nyt Suomessa pahasti joiltakin hämärtyneen.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Luin myös ilmastopaneelin raportista tehdyt jutut.Sama liturgia hakkuiden rajoittamisesta hiilinielujen johdosta. On tämä kummaa aikaa, olemme jo edellisen sukupolven kanssa tuplanneet sen. Kyllähän katse olisi ilmastopanelistien muualle siirrettävä ja tunnustettava se tosiasia, että hyvän metsänhoidon johdosta olemme kasvattaneet metsiemme hiilinielun korkealle tasolle verrokkimaihin nähden.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hesari uutisoi tänään Ilmastopaneelin hakkuutavoitteet. On se aikamoista kun valtakunnan päälehdessä kyseenalaistetaan Kemin kokoinen investointi. No, periaatteessa esitettiin kyllä Ilmastopaneelin eikä HS:n kanta. Mutta se hiilineutraalius ei meitä elätä. Petteri Taalas sanoi Ykkösaamussa että hiilinielu ei meitä pelasta vaan pitää katsoa kokonaisuutta ja että hiilineutraalius 2050 mennessä olisi realistinen tavoite.

  Ja kyllä siellä yleisökommenteissa  oli jälleen muistettu mainita maan hiilivaraston pieneneminen avohakkuun jälkeen! Lähde ja Simola ovat onnistuneet saamaan viestinsä hyvin läpi. Keskustelu jatkuu…

  Puuki

  Johtunee ”syyllisyyden siirrosta syntipukkiin ” eli omaa isoa hiilijalanjälkeä pyritään ulkoistamaan metsien kontolle,  jotta ei tarvitsisi puuttua esim. kaupunkien rakentamisen,  fossiillisen pa- lämmityksen,  matkailun  ja muun elämisen suurempiin päästöihin.   Tässä tapauksessa ei vain propaganda oikein toimi koska metsäpuoli on ainut talouden ala jossa toimii jo  hiilen sitominen todistettavasti hyvin  eli on hiilitasetta parantavaa .

  Vihreiden agenda oli nähtävissä jo esim. V. Niinistön tekemän huonon ilmastosopimuksen aikaan.  Hakkuiden vähentäminen sopii kuvioon koska suojelun lisääminen on sillä puolella tärkeämpää kuin kansantalouden hyvä toimiminen.  Koska hiilinielun lisääminen menee metsäluonnossa  eri tavalla kuin vihreiden ”oppien” mukaan, niin silloin tosiasiat saa luvan väistää.

  Olli Salli

  Ei vissiin julkaissut HS kommenttiani missä kerroin että hakkuut laskivatkin kyllä jälleen viime vuonna 🙂 Nimittäin kaksi myöhemmin laittamaani lyhyttä vastausta muiden kommentteihin on jo näkyvissä, ja tuota hakkuumäärätietoa ei näy.

  Tällainen se olisi ollut:

  Viime vuonna hakkuumäärät tippuivat edelleen reilusti vuodesta 2019, johon ne puolestaan olivat pudonneet vuodesta 2018, joka oli runsaiden hakkuiden vuosi. 2020 oltiin hakkuumäärissä 17% alempana kuin 2018.

  Se on myös sanottava, että näillä näkymin kuluvan vuoden hakkuista tulee suuria. Se johtuu siitä yksinkertaisesta asiasta, että on kunnon talvi, ja puunkorjuu onnistuu hyvin myös pehmeillä mailla.

  Hakkuumäärät tulevat sekä ylittämään että alittamaan keskiarvon myös tulevaisuudessa, ei se muuten olisi keskiarvo.

  Kiinnittäisin kuitenkin huomion myös siihen, että hakattua puuta on siirrytty juuri hiljattain käyttämään voimakkaasti puurakentamisessa, missä puun hiili on sitoutuneena yhä 50-100 vuotta lisää. 2020 loppu oli ehkä hiljaista hakkuissa, mutta puurakentamisen aloitusten ennätysaikaa.

  Mielestäni ihan tasapuolinen kommentti, toki hieman tuli naljailtua tuolle kauhistelulle, että on ollut keskiarvon ylittäviäkin hakkuumääriä.

  Miksiköhän tällainen sensuuriin sitten jääkään?

  Puuki

  Pitää näköjään  perua Hesarin viikonloppunumeron tilaus. Eihän tuon lehden juttuihin  voi luottaa ollenkaan.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Eikun kirjaudut nettipalstalle ja alat kirjoittaa oikaisuja. Ei ole hyvä jos metsäasioita syvällisesti ymmärtävät lukevat vain Metsälehteä ja Maaseudun Tulevaisuutta, ja elävät omassa kuplassaan.

  Olli Salli

  Joo ei julkaissut sen paremmin Ylekään tuota pitempää “oikaisuani”. Harmi juttu, HSssä se olisi ollut ekojen kommenttien joukossa, mitkä saavat paljon näkyvyyttä.

  Molemmat kyllä julkaisivat lyhyen parin lauseen version, jossa vain kerroin että hakkuut laskivat jo, katsokaa Luken sivuilta.

  Sitten itse toimiin asiassa: Viikonloppuna luvassa yliskoivujen poistoa vuosia pusikoituneilta entisiltä metsälaidunmailta, mihin on tarkoitus täydentää keväällä tiheät taimikot tulevaisuuden hiilinieluiksi.

  oksapuu

  Lopetin juuri Hesarin pitkäaikaisen tilauksen.

  Lehti on linjansa valinnut, sen pituinen se ja .

  Kurki

  Olli Sallin kommentti on tietenkin ihan hyvä, mutta myös vähän kesy.

  Minä aloittaisin lauseella.

  ”Suomen hiilinielut ovat suuremmat kuin kaikki päästöt”.

   

Esillä 10 vastausta, 2,561 - 2,570 (kaikkiaan 3,176)