Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 2,571 - 2,580 (kaikkiaan 6,476)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Puuki

    Mitä se hyödyttää kirjautua  , kun jutut ei mene  sensuurista läpi , jos ei ole kirjoitettu ”oikein” ? Kuten OS:n tapauksessakin kävi.

    Kurki

    Totta.

    Nyt pitäisi saada keskustelua HS ja muidenkin medioiden sensuurista vaikka Suomi 24 palstalla.

    Tai lähettää tämä keskusteluketju mahdollisimman monelle kansanedustajalle.

     

     

    Olli Salli

    Tapauksessani saattoi sensuuri johtua siitä, että mukana oli linkki Luken julkaisuun. Vaikka pyytävätkin tuomaan lähteet faktoille.

    Linkeistä sanotaan ohjeissa, että ”saatetaan jättää julkaisematta”. Keskustelupalstalinkit ovat kokonaan kiellettyjä, varmaankin koska palstathan sisältävät aina enemmän tai vähemmän kuplautunutta ”öyhötystä” (kuten meidänkin :D)

    Ehkä HS sensuroijat pitävät Luonnonvarakeskusta mv-foorumin tms tasoisena tietolähteenä.

    MaalaisSeppo

    Hiilinieluhypetys on muoti-ilmiö, joka laantuu realistiselle ja tosiasioihin perustuvalle tasolle, kun koronakriisin jälkimainingit saavat demaritkin ja heidän kannattajansa palaamaan realimaailmaan.

    Viitteitä tästä on jo nähtävissä. Vihreiden kannatuskin hiipuu. Työttömyys ja elintason hiipuminen on tietysti ikävä konsulentti, mutta minkäs teet. Velkarahalla vielä sinnitellään ja pidetään norsunluutorneja pystyssä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Linkkejä ei kommenteissa yleensä sallita, mutta voi mainita lähteen, jotta sen voi itse hakea netistä. Hyvinhän siellä HS:sa on Olli päässyt mukaan keskusteluun.

    Visakallo Visakallo

    Jokaisella aikaudella on omat tunnusmerkkinsä ja lieveilmiönsä. Ilmastopaneelia voisi verrata vaikkapa 60-luvulla perustettuun Sadankomiteaan. Sekin loisti aikansa, kunnes vähitellen hiipui historian roskatynnyriin.

    Scientist Scientist

    Ilmastopaneeli on ihan OK, jos sille annetaan se arvo joka sille kuuluu. Se on vain yksi taho moni tahoisessa asiassa eikä se tee mitään varsinaista tieteellistä tutkimusta. Enemmän se yrittää olla jonkinlainen vihertävä ajatushautomo. Jos se sanoo, että hiilineutraalius on saavutettavissa 2035, voidaan tavoite yhtä hyvin asettaa vuoteen 2040, 2045 tai 2050. Ylikiirehtimisellä todennäköisesti vähennetään työpaikkoja. Myös sen joitakin laskelmia on kyseenalaistettu, esim eri autojen vertailulaskuri. Ollikainen on taloustieteilijä ja eikä hänellä välttämättä aina ole oikeita käsityksiä eri teknisten ratkaisujen tilasta.

    Rane
    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tällaisen kommentin tälläsin tänään, koska keskustelussa joku väitti että jatkuva kasvatus olisi parempi maan hiilivaraston kannalta.

    ”Palatakseni maaperän hiilivarastoon, pitemmässä aikahorisontissa käy niin, että kivennäismaametsän avohakkuun aikaansaamat alkuaikojen hiilihäviöt maasta palautuvat. Ne kompensoituvat jaksollisen eli avohakkuumallin nopealla puuston hiilivaraston kasvulla. Lähde: Kangasmaiden maaperän hiilinielun vahvistaminen. Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus 7/2021 s. 59.

    Jatkuvassa kasvatuksessa maaperän ja puuston hiilivarasto toki vaihtelevat ajallisesti vähemmän. Avohakkuun jälkeen perustetun taimikon aikaansaama elävän hiilivaraston lisäys maan päällä ja alla sekä karikesyötteen vinha kasvu kuitenkin aiheuttavat sen, että jaksollisessa metsänkasvatuksessa hiilivarastot palautuvat ja ovat lopulta isommat. Vinha kasvu johtuu sekä maanmuokkauksesta että jalostetun metsänviljelymateriaalin käytöstä.”

    http://www.hs.fi/politiikka/art-2000007821872.html

    Visakallo Visakallo

    Jotta Ilmastopaneelilla olisi todellista merkitystä, sen pitäisi puuttua Suomen ylivoimaisesti suurimpaan päästölähteeseen, eli jatkuvaan uudisrakentamiseen ja ihmisten uudelleen asuttamiseen. Nyt he näpertelevät vain jonkun rakennusten energiatehokkuuden parissa, kun ei ole halua ja rohkeutta paneutua todellisiin ongelmiin. Metsä- ja maataloudesta on äärettömän helppoa ja halpaa tehdä sijaissyyllinen, mutta eihän se itse ongelmaa ratkaise, vaan päinvastoin pahentaa sitä.

Esillä 10 vastausta, 2,571 - 2,580 (kaikkiaan 6,476)