Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 2,991 - 3,000 (kaikkiaan 3,299)
 • Metsien hiilinielu

  Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

 • Planter Planter
  A.Jalkanen A.Jalkanen

  EU:n komission hommelit (metsätalouden jättäminen kestävän rahoituksen ulkopuolelle) kuulostavat nyt siltä, että Suomi saattaa joutua Britannian tielle eli harkitsemaan eroa. Ero olisi huono juttu ulkopoliittisesti, joten sen vastapainoksi pitäisi liittyä Natoon. No, ehkäpä muualta kuin komissiolta löytyy järkeä eikä noin pitkälle sentään jouduta!

  Tolopainen

  Kun rahan korko on nollissa eikä metsäteollisuuteen suuria investointeja ole tarvetta enää tehdäkään. Noilla periaatekannoilla ei ole merkitystä. Metsäteollisuuden vienti on kohta vajaa 10% Suomen viennistä ei sentakia voi EU:sta erota. Sellutehdas rakennetaan Kemiin Aasian markkinoiden  imun takia, ei siihen EU mitään vaikuta ja rahatkin siihen löytyy MG:n  kassasta. Tuollaiset automaattiset tietokoneen ohjaamat tehtaat eivät enää paljon edes työllistä selluköpöjä. Kuka edes haluaa tehdä yksitoikkoista  tehtaan vuorotyötä kuumassa ja kovassa metelissä. Kun töitä voi tehdä valoisassa ilmastoidussa maisemakonttorissa.

  Visakallo Visakallo

  Alkaa niiden maisemakonttoreidenkin aika olla suuremmalta osin ohi. Työtä tehdään siellä mikä kenellekin parhaiten sopii. Tuhansia toimistorakennuksia on jo muutettu ja muutetaan asunnoiksi tai puretaan kokonaan. Tämä kehitys alkoi jo 10 vuotta ennen koronaa.

  Tolopainen

  Niin aika vaikea vanhanaikaista suurteollisuutta on tehdä etänä, mutta se voidaan automatisoida. Siksi on melko samantekevää, missä tuotantolaitos sijaitsee. Korkean kustannustason takia Suomessa ei enää kannata pitää tuotannossa sellutehdasta, jonka kapasiteetti on alle miljoona tonnia.

  Visakallo Visakallo
  metsänkasvattaja

  vieläkö  joku   tosissaan väittää  että  eu  on  suomelle   hyväksi  kaikki  mitä  sieltä  esitetään  suomi  hyväksyy  mukisematta  ja  maksut   vaan  kovenee  koko  ajan. eroon  ja  äkkiä  täysin  hölmöjen  hommaa

  Puuki

  EU:n komission ehdotukset menee ylihilseen.   On  mahdollista, että yli 13 ha:n metsäpalstan omistajat joutuisi raportoimaan ja tarkistuttamaan metsän käyttöään jonnekin eteen päin.   Lisää täysin turhia kuluja, jos tuo älyttömyys menee läpi.   Jos ja kun muutamissa  Euroopan maissa on metsät kynitty liian vähiin aikoja sitten ja siksi pitäisi valvoa niiden käyttöä tarkasti, ei se tarkoita että metsiä hyvin hoitavien pitäisi tehdä samoin.   ”Montako metsää teillä on Suomessa ”- tasoinen metsätietämys meppien keskuudessa ei anna mitään takeita siitä miten käy,  jos järki ei palaa tuonne päätösten tekopaikalle.

  Metsuri motokuski

  Eikös tolopainen vasta ollut kirjoitus siitä että tehtaan on hyvä olla lähellä missä on raaka-aineet. Raaka-aineiden kuljettaminen ei ole kannattavaa.  Toisaalta lopputuotetta kannattaa jo kuljettaa mutta jos jatkojalostus vaatii paljon työvoimaa kannattaa tuote viedä halvan työn maahan jalostettavaksi. Uskon että pohjoismaat hyvän puuraaka-aineen maina tulevat olemaan edelleen tehtaiden sijoitusmaina.

  Kurki

  Nils Torvalds ei oikein antanut kritiikkiä.

  Olen ylpeä, että Eurooppa nyt ottaa vastuunsa, mutta kuka Euroopassa ja millä tavalla – se on edelleen avoinna, Torvalds tiivistää.

  Silvia Modig (vas) olisi halunnut tiukemman päästövähennyksen.

  https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/eu-kirist%c3%a4%c3%a4-ilmastotavoitettaan-ja-edess%c3%a4-ovat-j%c3%a4lleen-suomelle-vaikeat-neuvottelut-metsien-roolista/ar-BB1fTP8I?li=BBr5KbI

Esillä 10 vastausta, 2,991 - 3,000 (kaikkiaan 3,299)