Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

  • Tämä aihe sisältää 6,474 vastausta, 130 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten A.JalkanenA.Jalkanen toimesta.
Esillä 10 vastausta, 3,001 - 3,010 (kaikkiaan 6,475)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Em. uutisessa on pari toivoa herättävää elementtiä: hiilibudjetointi ja neuvoa antava tieteellinen elin. Numeroiden pyörittelyn jälkeen nyt pitäisi keskittyä tekemiseen: koronabudjetin ja muun rahoituksen pitäisi suunnata sinne, missä saadaan aikaan päästövähennyksiä ja uusia hiilinieluja.

    Energianlähteiden luokittelu niin että vain aurinko ja tuuli hyväksytään, kuulostaa huolestuttavalta. Tuon luokittelun mukaan mm. sellutehtaan mustalipeän poltto ei toisi uusiutuvaa energiaa. Auringon energiaan se biomassakin lopulta pohjautuu!

    o

    Tolopainen

    EU on yrittänyt tuota aiemminkin eli laittaa mustalipeän polton päästökaupan piiriin. Tässä alkaa olla katastrofin ainekset kasassa.

    Per Ä Reikäs

    Nieleskeltyämme koronan ja taas lentojen jatkuessa, voisi lentävien istuimiin lisätä polkusimet, joilla ilmastoa saastuttava lentävä polkisi lisä virtaa talvivaaran mineraaleista tuotettuihin akkuihin

    https://www.airbus.com/innovation/zero-emission/electric-flight.html

    Rane

    Metsien käyttö ei EU:n mielestä ole kestävää mutta entä venäläinen maakaasu?

    Ilmastopäästöjä aiheuttava maakaasu tulossa EU:n kestävän rahoituksen piiriin (verdelehti.fi)

    Panu Panu

    Tässä näkyy hyvin miten isot maat päättävät asiat EU:ssa omien etujensa mukaan. Saksa tarvitsee fossiilista maakaasua, joten se on OK.

    Muutenkin Saksa tuntuu suosivan fossiilisia:

    ”Vuonna 2019 Saksan sähköntuotannosta noin 30 % perustui hiileen. ”

    Suomessa 6% energiantuotannosta perustui hiileen vuonna 2020.

     

    Visakallo Visakallo

    Jos vihreät nyt nousevat Saksan seuraavaan hallitukseen ja saisivat lisäksi liittokanslerin paikan, johtaisi se nopeasti puolueen linjan arkipäiväistymiseen, kun talous- ja yhteiskuntarealiteetit olisi pakko tunnustaa. Meillä ollaan siitä vihreiden osalta vielä aika kaukana.

    Scientist Scientist

    Näin se vain on, isot maat Saksa, Ranska ja Italia määrittävät suunnan. Pienemmät maat vain vilisevät, jos eivät osaa liittoutua omaksi ryhmäkseen.

    Puuki

    Eu:sta tullee yli 13 ha:n metsille raportointipakko vuosittaisesta hiilitaseesta 30 v:n ajaksi.  Noin se menee,  jos ei Suomi ym. metsämaat saa omaa järkevämpää tapaa (olla nyhertämättä pilkunviilaustyylillä) seurantaan.

    Jos oikeasti lasketaan hiilitaseen kehitystä ja siihen halutaan satsata, niin nyt kannattaa niiden joilla on valmiita päätehakkuuleimikoita myydä niitä pois jotta hiilensidonta kasvuun paranee tulevaisuudessa kasvatusmetsissä.    EU:sta ei ole odotettavissa  järkeviä ohjeita talousmetsien eikä muuhun kuin ehkä puistometsien  käyttöön sopivaa.

    Tolopainen

    Yrittävät saada metsät pois pienomistajilta, kun omistaminen tehdään niin kalliiksi, että raportointi kuluttaa enemmän rahaa kuin metsä tuottaa. Näitä raportteja on helppo saada satelliitti valvonnan kautta, kun pellotkin kuvataan kolmen viikon välein. Turha vaivata omistajia.

    Visakallo Visakallo

    Tästä taas pari keskustelijaa nostaa riemun, mutta niin se vain valitettavasti on, että EU:n todellisuus alkaa tällä menolla olla jopa edesmennyttä Neuvostoliittoakin ihmeellisempää. Sielläkin kun sanottiin, että kirjanpitäjä on firmassa ja kolhoosissa aina tärkeämpi kuin johtaja!

Esillä 10 vastausta, 3,001 - 3,010 (kaikkiaan 6,475)