Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 3,221 - 3,230 (kaikkiaan 3,299)
 • Metsien hiilinielu

  Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

 • jees h-valta

  Keskustelufoorumien käytöllä saavutetaan mielipidemuokkauksen tarkoitus ja sitä kautta pikkuhiljaa jonkun on pakko tarrata ongelmaan voimakkaammin kiinni. Elämme demokratiassa ja silloin mielipiteet ovat arvossaan. Alan erikoislehden mielipidepalsta on aina metsäpiireissä seurattu foorumi. Ja sähköpostilla saadaan suoraa vaikutusta Arkadianmäellekkin.

  Kurki

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/paakirjoitus/artikkeli-1.1466742

  Virallisen arvion mukaan turvemaita on 260 000 hehtaaria. ProAgrian erikoistutkijan Risto Jokelan mukaan tehtyjen selvitysten perusteella turvepeltoja on noin 100 000–150 000 hehtaaria. Eurofinsin viljavuusnäytteiden perustella turvamaita on 85 000 hehtaaria.

  Erojen turvemaiden pinta-aloissa pitää vaikuttaa omalta osaltaan päästölaskelmiin. Jokelan mukaan nykyisen 7,8 miljoonan hiilidioksidiekvivalenttitonnin sijaan päästöt saattavat olla lähempänä 1,8 miljoonaa tonnia. Ero on massiivinen. Se on noin kymmenen prosenttia kaikista Suomen päästöistä.

  Maatalouden turvemaiden CO2-päästöt on saatettu laskea täysin pieleen.

  Maatalouden nämä päästöt olisivatkin -6 milj.ekv-tn pienemmät mitä on arvioitu.

  Suomen päästöt olivat viime vuonna n. +48 milj.ekv-tn ja oikaistuna maatalouden alemmilla päästöillä (-6) siten n. +42 milj.ekv-tn.

  Metsien hakkuusästön hiilinielu 2020  oli 1,3 (108-83,5)= 32 milj.ekv-tn ja EU:lta Suomen saaman kompensaation -10 milj.CO2-tn kanssa metsäisenä maana  yhteensä -42 milj. ekv-tn.

  Näyttäisi Suomen kasvihuonekaasutase olevan kunnossa eli päästöt ja nielut yhtäsuuret.

   

   

  Petkeles Petkeles

  Jos pysyisit siinä virallisessa arviossa ja jättäisit lottopallot koneeseen.

  Kurki

  Jos pysyisit siinä virallisessa arviossa ja jättäisit lottopallot koneeseen.

  Virallisen arvion mukaan turvemaita on 260 000 hehtaaria.

  Ei taida olla näitä turvemaapeltoja ihan näin paljon.

  Eurofinsin viljavuusnäytteiden perustella turvamaita on 85 000 hehtaaria.

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/suomalainen-maaseutu/artikkeli-1.1464333

   

   

  Teufelin Zumi

  ProAgrian erikoistutkijan Risto Jokelan mukaan tehtyjen selvitysten perusteella turvepeltoja on noin 100 000–150 000 hehtaaria.”

  Nähtävästi tuohon tarkkuuteen tullaan kun pinta-ala mitataan Herba-pullon pohjien läpi kiikaroiden. Ei sitä muuten erikoitutkijaksi pääsisikään.

  Jean S

  Villi veikkaus on, että Pohjanmaa on täynnä peltoja, joissa on pinnassa turve, mutta joiden turvekerros on riittävän ohut, jotta pelto voidaan luokitella kivennäismaaksi.

  Toinen vaihtoehto on, että analyysi- ja lannoitusoikeusjärjestelmässä on jotain sellaista mätää, joka aiheuttaa sen, että pelto kannattaa nimetä kivennäismaaksi oli se sitä tai ei, ja että sinne saa sitä kautta laittaa enemmän lannoitetta tai p:aa.

   

  Kurki

  Villi veikkaus on, että Pohjanmaa on täynnä peltoja,

  Suomella on kunnianhimoisena tavoitteena olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Tavoite on täysin mahdollinen jo aikaisemminkin jos vain päästö- ja nielulaskelmat perustuvat tutkittuun tietoon.

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/paakirjoitus/artikkeli-1.1466742

  Tolopainen

  Valtameret ovat todellinen hiilinielu. Ne ovat sitoeet suurimman osan siitä hiilidioksidista, joka hiilen poltosta on ilmakehään vapautunut. Maapallon pinta-alasta meret peittää 70%, onneksi näin ja se rajoittaa tehokkaasti apinalauman lisääntymistä, tilaa on rajallisesti. Liiallinen lisääntyminen tulisi krimalisoida. Suurperheet ovat suurinta typeryyttä ja luonnonvarojen riistoa. EU;n pitäisi rajoittaa lapsilukua eikä puuttua toisten omaisuuden hoitoon.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Joutuvat varmaan viranomaiset perustamaan hankkeen jossa mitataan peltojen turvekerrosten paksuudet. Kyllähän viljelijä toisaalta osaa sen itsekin tehdä jos ohjeistetaan.

  Turvepeltojen määrän aleneminen vie meidät  ison askeleen kohti hiilineutraaliutta. EU-komissiota tämä närästää varmasti ja se keksii jotain uutta meidän kiusaksi, ellei saa avohakkuitakaan kiellettyä. Varmaan laittavat LULUCF-asetukseen enemmän vaatimuksia hiilinielulle.

  Visakallo Visakallo

  Meriliikenteen saattaminen päästökaupan piiriin on jäänyt aika vähälle huomiolle, vaikka Suomen kaltaiselle pohjoiselle ”saarivaltiolle” se on suorastaan kohtalon kysymys. Lähes kaikki teollisuustuotammomme viedään maailmalle laivoilla. Metsäteollisuuden vientiin lisäkustannusvaikutus on erittäin suuri. Vaikka yrittäisi ajatella kuinka positiivisesti hyvänsä, alkaa tuntua siltä, että meistä halutaan muiden toimesta tehdä eurooppalaisten yhteinen erämaa.

Esillä 10 vastausta, 3,221 - 3,230 (kaikkiaan 3,299)