Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 3,211 - 3,220 (kaikkiaan 3,341)
 • Metsien hiilinielu

  Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

 • Rane

  Mielenkiintoista on että Ruotsissa hakataan lähes vuotuisen kasvun verran vuosittain vaikka siellä 50% metsäpinta-alasta on FSC-sertifioitu.Tämä ei vaikuta olevan mikään ongelma sertifikaattia hallinnoiville luontojärjestöille.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Säännöt ja vaatimukset pitäisi olla samat kaikille EU:n metsäisille maille.

  Jaan myös Ranen ihmetyksen, miksi avohakkuu tuntuu välillä olevan isokin ongelma muille mutta ei FSC:lle. Toimivatko järjestöt sisäisesti johdonmukaisesti eli että ovat aina ja kaikkialla joko avohakkuiden puolesta tai niitä vastaan?

  Per Ä Reikäs

  Per sedällä on monia, monia hehtaareita hiilinieluina, metsiä ja peltoja+kedoin, niityin, mutta yksi on poissa mehiläiset, syy tuntematon.

  Per Ä Reikäs

  Nielkää hiiliä, Nielkää hiiliä, no nyt toimii linjat,ISO kiitos.

  A.Jalkanen A.Jalkanen
  Tolopainen

  Jos Suomessa olisi hakkaamattomat aarniometsät ei ne mitään hiiltä sitoisi. Olisi isot määrät lahoavia metsiä ja metsäpaloja kuivina aikoina. Vain hoidettujen metsien voidaan edes kuvitella olevan hiilinieluja.

  Kurki

  Vain hoidettujen metsien voidaan edes kuvitella olevan hiilinieluja.

  Suomen tilanne on ainutlaatuinen, sillä metsien kasvua voidaan nostaa parantamalla metsäpohjien kasvukykyä. Koko Suomessa esrityisesti pohjoisessa on vielä potentaalia siihen ja se toteutuu vain avohakkuiden kautta saattamalla ensin vesitalous kuntoon, muokkaamalla maapohja ja uusi puusukupolvi kasvuun jalostelulla siemenellä. Jatkamalla nykyisellä vakiintuneella metsän uudistamismallilla joka vuosi tulee 1 milj.m3 lisäkasvua vuotta kohti.

  Hyvä tavoite Suomen metsien kasvulle olisi 150 milj.m3/v.

  mehänpoika

  Hirvikannan voimakas rajoittaminen auttaa Kurjen esittämissä metsänkasvun tavoitteissa. Muuta ekstraa ei paljon tarvitakkaan. Kannattaa katsoa VMI:n tulosteista, kuinka suuria pinta-aloja ”hirvitalous” pitää Suomen metsien pinta-alasta lisäkasvun ulkopuolella. Se vähentää kasvua ja pienentää hiilinieluja.

  Visakallo Visakallo

  Hirvikannan riittävä pienentäminen on välttämätön edellytys sille, että maapohjille parhaiten sopivia puulajeja voidaan yleensäkin kasvattaa. On hyvä, että esim. UPM aikoo lisätä maillaan lehtipuun osuutta. Suurten toimijoiden viesti on hirviasioissakin aina kuuluvampi.

  mehtäukko

  No nythän näkyi viime ML juttua, kuinka T Timonen on perustamassa liikettäjoka vaatii muutosta hirvikannan sääntelyyn. Puhutaan jopa rakenteellisesta korruptiosta ja kantelusta oikeusasiamiehelle…

  Ei tälläkään palstalla loputon lätinä sorkkaelukoista aiheuta mitään. Toimintaa se vuodesta toiseen jatkunut herrojen mökellys vaatiikin.

Esillä 10 vastausta, 3,211 - 3,220 (kaikkiaan 3,341)