Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 3,961 - 3,970 (kaikkiaan 6,475)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Aivan! Kantohintojen pitäisi kuitenkin pysyä edes inflaation tahdissa eli nimellishintojen kuuluisi nousta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Meteorologin vastaus: ”Sen sijaan että fossiiliperäisiä tuotteita korvattaisiin puuraaka-aineella, pitää vähentää kulutusta. Jätetään vain ostamatta se muoviroska. Ylipakkaamista pitää vähentää. Kulutuksemme pitää saada laskettua kestävälle tasolle, eikä korvata ongelmallisia tuotteita toisenlaisia ongelmia sisältäviä tuotteilla. Muoviakaan ei pidä vähentää metsäluonnon kustannuksella.”

    Kun kulutus ei kuitenkaan todennäköisesti globaalisti vähene, hakkuut lisääntyvät muualla kuin Suomessa, ja sen seurausvaikutuksista emme tarkkaan tiedä. – Oi voi, nyt Timppa pisti lentosään ennustajalle pahan piikin: mietippä ilmailun vaikutusta!

    Rane

    ”Kulutuksemme pitää saada laskettua kestävälle tasolle,”

    Ihan hyvä.On kuitenkin aloitettava se kulutuksen vähentäminen.Nythän ympäristöväki ja järjestöt askartelevat nimenomaan siinä että millä ongelmallisella tuotteella pitäisi korvata joku toinen ongelmallinen tuote.

    Rahaa ja resursseja ympäristöjärjestöillä olisi kulutuksenvastaiseen työhön.WWF liikevaihto on yli 500 miljoonaa euroa ja Greenpeacenkin yli 300 miljoonaa.Ongelmana on että jos järjestöt hyökkäävät tavallisten ihmisten kulutuksen kimppuun niin rahoitus ohenee.Kuka maksaisi tukea jollekin joka yrittää niillä rahoilla vaikeuttaa elämääsi?

    Puuki

    Laatuhinnoittelu ja leimikkotekijöiden vaikutus kantohintaan on vielä ihan alkutekijöissään  Suomessa.   Esim. vaikka kun korjuukulut /motti on n. 50 % normitapauksesta , ei kantohinta nouse kuin nimeksi.   Myös laatutekijät jää ottamatta huomioon kannolla tukin hinnassa käytännössä kokonaan.     ”Hoitamattomuus voi heikentää keskimääräistä kantohintaa ”  Suorittavanhan sen jo kertoi; kantohinnat on yleensä niitä keskimääräisiä olipa taimikko/kasvatusmetsä  hoidettu hyvin tai vähemmän hyvin.

    Taimikonhoito on tarpeen mutta sen hinta on noussut suhteettoman paljon.  Varhaishoitokustannus voi olla ja usein onkin metsäfirman toteuttamana yli 500 €/ha. siitä pitäisi ottaa heti kättelyssä n. 200 ekua pois esim. juuri kantohintoja nostamalla.   Th:n reaalikustannus on kohonnut n. 5 x:ksi kuitupuun hintojen pysyessä entisellään.   Millä muulla alalla (maatalous poislukien ) olisi ollu samanlainen kehitys ?  Suurimman hyödyn hyvin tehdystä th:sta pitkityksessä saa yleensä kuitenkin jokin metsäfirma ja verottaja.

    Aiheesta . Miten korvataan esim. pakkaustuotteet ? Muovirojun tuonti Kiinasta voidaan lopettaa , joo hyvä asia.  Lentoja voidaan vähentää ja korvata mm. junakuljetuksilla ja laivoilla.   Ei mene joillain jakeluun että metsä kasvaa koko ajan uutta tilalle ja kerää sitä paremmin ja enemmän hiiltäkin mitä paremmin on uudistettu,  jne.

    Petkeles Petkeles

    Se on tämä MTK-yrittäjyys mystistä, kun ostaja määrittää hintatason yksinään. ”Yrittäjä” ei voi siirtää kustannusten nousua euroakaan hintoihin.

    mehtäukko

    Suorittavan 10:20 on naulan kantaan, ja jk tähän yleisripulilääkkeeksi on potaskaa.

    ”…Ilmeisesti mehtäukko ja Puuki ehdottavat että lisää hakkuita vaan, hiilinieluista viis?”

    Oen ollut liikkeellä koko ajan ”kestävän hakkuun” määrittämillä puumäärillä.”

    ..EU:n sakkomaksuthan perustuvat poliittisiin päätöksiin..” kirjoitti MaalaisSeppo. Kyllä komissiolle löytyy joku tulppa mielivaltaisiin sakkoihinkin!

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kiitos mehtäukko täsmennyksestä, siis kestävät hakkuut. Luke puhuu nykyään kestävästi ylläpidettävistä hakkuista joista on poistettu rajoitusten alaiset alueet, kuten suojelukohteet. Niidenkin kasvu sisältyy kasvunarvioon mutta niiden kasvu ei siis ole hyödynnettävissä. Ne ovat kuitenkin mukana hiilinieluja lisäämässä joten voidaan ajatella että EU-pottiin meneekin lähinnä suojelualueiden kasvua ja loput on hakattavissa. En muista ulkoa kuinka suuri osa kasvusta tulee suojelualueilta ja erämaa-alueilta.

    Se on totta että sakkomaksu on poliittinen päätös. Minkä ihminen on säätänyt, ihminen voi poistaa.

    Rane

    ”Miten korvataan esim. pakkaustuotteet?”

    Hyvin pian sellupohjaisilla muoveilla.Ongelmanahan vain on että EU rankaisee niiden tuotantoa ilmastomaksuilla.Jos ne tehtäisiin esim.maakaasulla niin EU pitäisi niihin investoimista vihreän taksonomian piiriin kuuluvana…

    Sellupohjaisen muovin läpimurto on lähellä – Osto&Logistiikka (ostologistiikka.fi)

    Perko

    @ M Ukko ”Suorittavan 10:20 on naulan kantaan, ja jk tähän yleisripulilääkkeeksi on potaskaa.”

    Jk ei noihin rästeihinne ole mitenkään liittyvä. M Ukko tunkee sitä savolais wc viisautta  jälleen.

     

    Visakallo Visakallo

    Petkeles: ”Se on tämä MTK-yrittäjyys mystistä, kun ostaja määrittää hintatason yksinään. ”Yrittäjä” ei voi siirtää kustannusten nousua euroakaan hintoihin.”

    Petkeles on tyylilleen uskollisena taas älyllisesti kunnostautunut. Ei sitten käynyt mielessä, että puun myyjiä on 600 000, mutta ostajia ei ihan niin paljoa.

Esillä 10 vastausta, 3,961 - 3,970 (kaikkiaan 6,475)