Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 3,971 - 3,980 (kaikkiaan 6,475)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • suorittava porras suorittava porras

    Perkolle totean ,että kommentoin kantohintojen kehitystä. Jk on yksi tekijä kantohinnan kasvua hillitsemässä. Suurempiin korjuukustannuksiin otetaan sieltä ,mistä on ottaa eli paremmin onnistuneiden metsänkasvattajien puunmyyntituloista. Tämä siitä huolimatta, että jk puiden kantohinta on jo valmiiksi hintahaarukan alareunalla. Polttoaineiden hintojen kohotessa voi jk- puulle olla vähän ostajia.

    mehtäukko

    ”…Jk ei noihin rästeihinne ole mitenkään liittyvä…” on Perkon heitto.

    Tämänkin foorumin anneissa on tuotu esiin joidenkin toimijoiden suuri-eleiset jk:n kerman kuorinnat, ja jäljelle on jäänyt raiskatut hatelikot.Rästiä ja hukkaan heitettyjä mahovuosia ovat ne horsmikon ja vesakon saavuttamat ”jatkuvat kasvatukset”!

    Tomperi

    Se on jännä juttu, sietäs tutkia ken sen taitaisi tehdä.

    Maatalous ja Metsätalous, molemmat sektorit ovat vankasti yhteiskunnan tukemia.  Molemmissa tuottajien ja omistajien asiaa ajaa MTK.  Molemmilla sektoreilla menee tosi huonosti kahdella kolmasosalla tuottajista. Molemmilla tuotantoaloilla jalostuksella menee tosi hyvin.  Ammattijärjetöpuolella tuommoiset edunvalvojat olisi aikaa sitten lennätetty ulos.  Noh kun teollisuustyöntekijät eivät todellakaan hyviä edunvalvojiaan lennätä ulos niin johan se on jalostajien puolelta se ulosajo on alotettu.  Ensimmäisenä sen koivat metsuriraasut, niistä tehtiin yrittäjiä ja eehän ne pärjänneet kovinkaan hyvin joten ratkasuksi tuli että värvätkää ulukpomaankansalaisia töitä tekemään niin teistä tiullee menestyviä yrittäjiä. Noh aika näyttää.

     

    Metsurilla tarkoitettiin aikonaan puutavaran tekijää moottorisahalla, sehän on mennyttä jo nykyään raivaussahatyö ja istutus…

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    https://www.metsateollisuus.fi/uutishuone/viennin-osuus-metsateollisuuden-tuotannosta

    Jos pitää paikkansa että puutuotteiden vienti sisältyy puutuotteiden hiilivarastoihin (HWP) niin se on merkittävä etu. Ilmeisesti perustelu tähän on se että sidonta tapahtuu meillä, vaikka puutavara päätyy pääosin vientiin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Onko turvemaalla kasvatettu puu hiilineutraalia kysyttiin Hesarissa, kun ojittamisen aiheuttamat turpeen päästöt huomioidaan. Tähän joku kommentoi, että onhan ne turvekerrostumankin sisältämät hiilet aikoinaan imaistu ilmakehästä joten samaa hiiltä siinä vaan kiertää takaisin ilmakehään. Sama koskee tietenkin myös fossiilisia energianlähteitä: nekin ovat aikoinaan kasvien ilmasta imaisemaa hiiltä.

    http://www.hs.fi/mielipide/art-2000008964938.html

    MaalaisSeppo

    Tomperin mukaan maatalous ja metsätalous ovat vankasti yhteiskunnan tukemia. Maatalous yhdistettynä muuhunkin elintarvikealaan varmaankin näin on, mutta ruokakin on tarpeen. Valistunut arvaukseni kuitenkin on, että koko metsäsektorin ( metäteollisuus ja metsätalous) tuki suhteessa ko toimialan hyötyyn yhteiskunnalle on näin laskien parhaita talousektoreita Suomessa. Mahdollisesti jopa paras.

    Visakallo Visakallo

    Nyt alkaa tapahtua, kun jo Helsingissäkin aiotaan sitoa hiiltä!

    Helsingin yritykset vähentää päästöjään tavoitteiden mukaisesti eivät näytä onnistuvan nykyisillä toimilla. Siksi kaupunki suunnittelee päivittävänsä päästövähennysohjelmaansa.

    Tavoite oli olla hiilineutraali vuonna 2030. Suuri osa Helsingin päästöistä syntyy lämmityksestä ja liikenteestä. Lisäksi kaupunki kiinnittää nyt huomiota myös rakentamisen päästöihin.

    Hiilineutraaliutta ei tarvitse saavuttaa pelkästään päästöjä vähentämällä. Enintään 20 prosenttia päästöistä voidaan myös kompensoida. Kompensoinnin keinoja ei vielä tässä vaiheessa tarkkaan tiedetä.

    ”Se voisi olla vaikka sitä, että kasvatetaan hiilinieluja tai tuotetaan uusiutuvaa energiaa Helsingin kaupungin alueella enemmän kuin kulutamme sitä.”

    Kaupunginhallitus käsittelee päästövähennysohjelman päivittämistä maanantaina. HS

    Visakallo Visakallo

    Paljonkohan Helsinki maksaisi, jos myisin hyvään kasvuun piiskatut metsäni heille kompensaatio-hiilinieluiksi?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kyllä investointilaskelmat menevät nyt metsäteollisuudessa uusiksi Putlerin takia ja muutenkin. Puu alkaa kohta kasvaa vinhasti napapiirilläkin, niin että luultavasti Kemijärven tehtaalle puut löytyisi. Ilmatieteen laitoksen tutkijoiden uusi tutkimus osoittaa, että arktinen alue on lämmennyt neljä kertaa niin nopeasti kuin maapallo keskimäärin.

    Puuki

    Hiilen sitominen puustoon auttaa päästöjen vähentämisessä jonkin verran . Ainakin  korvien väliin vaikutusta sillä voi olla.

    YK:n ilmastosopimuksen jälkeen v. 1992 on CO2-päästöjä tullut lisää puolet (50%) kaikista Co2-päästöistä tähän asti.       Esim. Kaliforniassa sattui  Porter Ranchin maakaasuvuoto joka vastasi 4 kk:ssa saman verran  päästöjä mitä 2 milj. bensa autoa aiheuttaa vuodessa  (= sama lämmittävä vaikutus). (L: HS viikko 40/21) .

    Miten muuttuu  suon kasvihuonekaasutase,  kun tehdään ennallistaminen jossa puun kasvu loppuu ? Jos ei tehdä matalaa kunnostusojitusta, niin metaani tulee CO2:n tilalle lisäämään ilmastovaikutusta .

Esillä 10 vastausta, 3,971 - 3,980 (kaikkiaan 6,475)