Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 5,321 - 5,330 (kaikkiaan 5,691)
 • Metsien hiilinielu

  Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  No nyt pisti Timppa semmoiset rätingit että tarvitaan Kulmalan tasoinen henkilö kommentoimaan!

  Kurki

  Markku Kulmalan haastattelu ei ole enää Areenassa katsottavissa. Muistelen, että hänen sanomansa oli että pienhiukkasten vaikutus ilmastoa kylmentävänä olisi samaa luokkaa kuin metsien hiilinielu.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Toisaalta tumma havumetsä imee itseensä talvella enemmän lämpösäteilyä, mutta senkin vaikutuksen voinee laskea.

  Harmillisesti joutuu myöntämään, että joskus aiemmin on tullut kirjoitettua väärää todistusta hiilinieluista. Varmaan tämän ketjun alkupäästä löytyy sellaista juttua, että Ruotsissa ja Suomessa muka olisivat Euroopan suurimmat vuotuiset hiilinielut. Täytynee vähän perehtyä nykytilanteeseen…

  Timppa

  Toisaalta tumma havumetsä imee itseensä talvella enemmän lämpösäteilyä, mutta senkin vaikutuksen voinee laskea.

  Talvella päivät ovat lyhyitä ja aurinko matalalla.  Havumetsissä voivat kaikki oksat pohjoisessa olla auringon valoa heijastavan tykyn alla.  Ei taida paljoa vaikuttaa aurinko talvella.

  Kurki

  että joskus aiemmin on tullut kirjoitettua väärää todistusta hiilinieluista

  Ekö tuosta tullut nyt totta Nasan satelliittitutkimuksen myötä. Ruotsikin olisi nielu, mutta kaikki Keski-Euroopan maat päästö.

  Kurki

  Linkki: https://www.soininvaara.fi/2022/08/06/miksi-puu-on-uusiutuvaa-ja-turve-ei-ole/?unapproved=645646&moderation-hash=ea55c6745340b87d240357f87f32b39d#comment-645646

  Osmo Soininvaara: ”””En voi ymmärtää, miten Kurki voi edes yrittää väittää, ettei fossiilisten polttoaineiden kasautuminen jäähdytä enää ilmastoa, koska se on tapahtunut kauan sitten. Totta kai se vaikutus on pysyvä.”””

  Miten täällä ajatellaan, vaikuttaako nykyiseen Suomen ilmastoon 350 miljoonaa sitten kivihiileen ilmasta sitoutunut CO2 viilentävästi?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tarkoitin Kurki siis metsien hiilinieluja, enkä maan kokonaispäästöjen taseita jotka NASAn satelliitti näkee. Niitä metsien ja muun maankäytön nieluja kai V. Niinistön neuvottelema 300 miljoonan CO2-ekv.tonnin sopimuspakettikin käsittelee?

  Eikös tuo kivihiileen ja öljyyn sitoutunut, siis nyt ilmakehästä pois oleva hiili jotain vaikuttane.

  Kurki

  Nasan satelliittihan näkeekin metsillä suuremmat nielut, jotta Suomi ja Ruotsi yleensä voisivat olla nielu.

   

  Nostokoukku

  Hiilinielulaskelmissa pitää muistaa, että esim. LUKE on MMM ministeriön, politiikkojen, ohjauksessa. Suomessa on suuri tarve ottaa ehdottomana totuutena Suomen kannalta, suomalaisten kannalta, kallein ja epäedullisin laskelma, kaikista näistä lukemattomista laskelmista joita on julkaistu. Laittaa suomalaiset maksamaan Puolan ja Saksan massiiviset kivihiilen poltot ym. Mitä etelämmäksi Euroopassa mennään, sitä itselleen edullisempaa laskelmaa muut valtiot taitavat etsiä ja käyttävät viitteenä ilmastotoimiinsa. Jos jotain suostuvat tekemään, niin muut, lähinnä EU, maksakoon. Esimerkkinä Italian ikkunaremontit.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  On niissä päästölaskelmissa jokin läpinäkyvyys, koska ne tehdään samoilla IPCC-ohjeilla kaikissa YK:n Ilmastosopimuksen maissa. Kansallisia erikoisuuksia on toki. MMM ei voi ainakaan suoraan ohjata eikä määrätä virallisen tilaston tekoa.

Esillä 10 vastausta, 5,321 - 5,330 (kaikkiaan 5,691)