Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 5,331 - 5,340 (kaikkiaan 6,505)
 • Metsien hiilinielu

  Merkitty: 

  Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

 • Rane

  Edelleenkin.Tämä on Osmo Soininvaaran johdolla Helenissä tehty ilmastoteko.Kun Vihreiden linja fossiilisten poltossa on tämä  ei pidä niin syyllistää metsänomistajia stadin hiilenpolton sitomisesta.

  Nyt tuli päätös! Helen jatkaa kivihiilen käyttöä Salmisaaressa – tuotanto ei lopukaan 2024 | Paikalliset | Helsingin Uutiset

  MaalaisSeppo

  Kepun ansiosta kivihiilen polltto Helsingissä loppuu 2029. Vihreät kismittää tämä Kepun tulo heidän tontilleen. Yrittivät laittaa Helsingissä paremmaksi, mutta huomasivat vaalitappion kynnyksellä, etteivät voimat riitä. Antautuivat suosiolla pitkän korpivaelluksen pelossa.

  A.Jalkanen

  https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009467287.html

  Helsingin Sanomat: Jarruttaminen ilmastotoimissa ei olisi Suomen etu

  ”Vihreän siirtymän etujoukoissa on tärkeää pysytellä jo taloudellisestakin syistä. … Uuden teknologian kehittäminen avaa suomalaisille vientimahdollisuuksia markkinoilla, joiden laajuutta ei edes vielä kunnolla nähdä.”

  Rukopiikki

  Suomessa näistä uusista teknologioista puhutaan wunderwaffen tapaan. Tosiasia on se että niistä ei suomeen uutta Nokiaa tule. Muut maat ovat paljon edellä jo kaikessa. On itsepetosta puhua kansalle tuommosia.

  Pohjolan tuntureille on muodostumassa iso elintasoraja. Ruotsi ja Norja karkaavat. Norja voisi ollakin edelläkävijä uudessa teknologiassa. Sillä kun on rahaa mistä kehitykseen laittaa.

  Suomi on vaikeassa paikassa täällä pohjolan äärillä. Varsinkin kun pakotteilla on rakennettu muuri idän puolelle. Suomi on niinkuin selkä seinää vasten. Idässä oli kehittyvä markkina ja suuret kasvunäkymät. Toivottavasti sota loppuu pian ja bisnekset itään alkavat kunnolla.

  KeMeRat

  Sinne kehittyville markkinoille työnnetään tälläkin hetkellä olkapäät kipeänä amitsioonia.

  Ei huolta.

  MaalaisSeppo

  Kyllä nämä valtion panostamat teknogian vienti ym ponnistelut on nähty. Valpo (kuvaputkitehdas) kaatui nopeasti. Satsaus tuulivoimaan piti tuottaa runsaasti ko alan tuulimyllyjä Suomessa. Meni Tanskaan. Nokia onnistui, vaikka siinä ei Valtio ollut erityisesti mukana, mutta panosti ko kehitykseen.

  mettämiäs

  Olisikohan ollut Valco?

  MaalaisSeppo

  Joo Valco. Se ja Valpokin on jo haudattu.

  Timppa

  Kertaus on opintojen äiti.  Sama tarina uudelleen Hesarissa toisen otsikon alla

  Keskustelua käydään vain hiilestä tai sen korvaamisesta. Ei puhuta siitä kuinka suuri vaikutus ilmastoon on metsäkadolla.

  Akatemiaprofessori Markku Kulmala on kansainvälisesti tunnettu tutkija, joka on selvittänyt, että yhteyttämisprosessissa syntyy aerosoleja, jotka toimivat pilvipisaroiden ytiminä. Siis ilman vesihöyry tiivistyy niihin. Pilvet heijastavat auringon lämpöä avaruuteen ja myös satavat ja sadevesi sitten taas höyrystyy. Fysiikasta tiedämme, että veden höyrystymislämpö on suuri. Siis sadeveden höyrystyminen taivaalle viilentää maata tai vettä. Vastaavasti vesihöyryn tiivistyminen ilmakehässä vedeksi lämmittää sitä. Kysymys kuuluukin, että häipyykö tämä olomuodon muutoksesta syntyvä energia avaruuteen. Jos näin käy, niin eräs osaratkaisu ilmasto-ongelmaan on metsitys ja metsien kasvatus niin, että ne yhteyttävät mahdollisimman tehokkaasti. Silloin sadanta lisääntyy ja sadeveden kierto kuljettaa auringon lämpöä avaruuteen.

  Jatkuvasti olemme nähneet kuvia Kalifornian, Espanjan, Kreikan ja monen muun maan valtoimenaan roihuavista metsäpaloista ja toisaalta hirmuhelteistä. Kun sieltä on metsät paljolti hävitetty ja metsäpalot hävittävät joka vuosi lisää, niin uuden metsän kasvu, joka tarvitaan aerosolien syntymiseen on vähäistä. Tästä seuraa vähäinen sadanta ja kuumuutta lisäävä sekä metsien määrää vähentävä kierre.

  Jos Etelä-Euroopan kuivilta seuduilta tuleva kuuma ja kuiva ilma jää pitemmäksi aikaa vaikuttamaan Suomeen, niin meidän puut säästävät vettä ja lopettavat yhteyttämisen, kasvu loppuu, ilma kuivuu ja kuumenee.

  Pelkästään hiilen sidontaan tai korvaamiseen kehitellään monenlaisia kalliita tekniikoita, jotka saattavat aikanaan olla toki hyödyllisiä. Uhrataan samalla valtavia määriä luontoa ja luonnonvaroja. Tässä on isot rahat kyseessä eikä systeemiä helpolla muuteta. Jospa palattaisiinkin asian ytimeen ja pakotettaisiin monet metsiään hävittäneet metsitysdtalkoisiin.

  Scientist

  Suomen 2035 tavoite ei ole kyllä mitenkään edellytys teknologian viennille. Ruotsin hiilineutraalisuus tavoite on 2045 ja Ruotsi lienee Suomea edellä hiilidioksidovapaassa uudessa teknologiassa (esim SSABn hiilivapaa teräs).

Esillä 10 vastausta, 5,331 - 5,340 (kaikkiaan 6,505)