Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 5,811 - 5,820 (kaikkiaan 5,820)
 • Metsien hiilinielu

  Merkitty: 

  Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

 • Nostokoukku

  Miksi ympäristökeskus ei puutu taaskaan oikeisiin asioihin. Ei ole inahtanutkaan supersaastuttaja Finnairin päästöistä eikä siitä paljonko valtio menettää verotuloja lentopolttoaineiden alvittomuuden takia. Se on kyllä laskettu hyvin tarkkaan paljonko puulla lämmittämisen veromenetys on. Valtio on lykännyt Finnairille tukea eri muodoissaan keväästä 2020 noin 1,2 miljardia euroa. Onkohan ympäristökeskuksen väki innokkaita etelänmatkaajia?

  MaalaisSeppo

  Ympäristökeskuksen laskentatavan mukaan siis puun ilmakehästä sitoman hiilen viipeellä palauttaminen ilmakehään on päästö.

  Mitenkähän Ympäristökeskus suhtautuu ihmisten ja eläinten uloshengityksen hiilidioksidipäästöihin. Ympäristökeskuksen logiikan mukaan hengitysilman hiilidioksidipäästöksi lasketaan myös sisäänhengitysvaiheessa keuhkoihin tullut ulkoilman hiilidioksidi, koska se pienellä viipeellä vapautuu takaisin ulkoilmaan uloshengityksen mukana.

  Valtio ilmeisesti pyytää Ympäristökeskukselta lausuntoja lakien valmisteluiden yhteydessä. Ehkä kannattaisi hieman vähentää ko lausuntopyyntöjä. Näin vähenisi samalla ko viraston rahoitustarve. Seuraavissa ko viraston tuloskeskusteluissa ko virastoa ohjaava ministeri voisi hieman skarpata.

  Visakallo Visakallo

  Mihin muuten ovat kadonneet tv:n ja Hesarin vakio vieraat Ollikaiset ja Kotiahot? -Ovatko hekin jo lähteneet maasta?

  Visakallo Visakallo

  Janne Kotiaho oli myöntämässä Koneen säätiöltä Elokapinalle 200 000 euroa avustusta sillä ehdolla, ettei rahoja käytetä mihinkään laittomaan toimintaan. Nyt ovat sitten tukkineet kolmijalkojensa kanssa Kemin uudelle tehtaalle johtavan tien ja rautatien.

  suorittava porras suorittava porras

  Eipä ollut yllätys.

  Visakallo Visakallo

  Mitähän Herlinit mahtaisivat tykätä, jos Metsä Groupin rahoilla tehtäisiin Kone Oy:lle vastaava temppu?

  Rane

  Ilmanlaatua on nyt tutkittu.Puulämmittäjänä kiinnittää huomiota siihen mitä kartassa/tutkimuksessa ei Suomen kohdalla näy.Nimittäin puun polton ilman laatua huonontava vaikutus.Pääkaupunkiseutu erottuu puunpoltto-Suomesta huonommalla ilmanlaadulla mutta se johtuu fossiilisten poltosta,kivihiili ja liikenne.Teollisuuskin jotain päästelee…

  Guardian: Lähes jokainen eurooppalainen hengittää myrkyllistä ilmaa – tältä näyttää Suomen tilanne – Ulkomaat – Ilta-Sanomat

   

  Visakallo Visakallo

  Eipä siitäkään niin kauaa ole, kun Suomen vihreät pitivät Saksaa energiantuotannon mallimaanaan. – Miksiköhän?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jos täällä pk-seudulla lämmitettäisiin pientaloja hajautetusti puulla eikä kaukolämmöllä, se kyllä näkyisi ilman laadussa ja tuntuisi nenässä.

  Nostokoukku

  Ja jos jokaisella olisi oma puucee ulkohuussina, olisi löyhkä melkoine, vielä pahempi kuin puulämmityksestä. Yhteensulloutuneiden ihmismassojen ongelmia, niitä tulee jokaisella elämän osa-alueella.

Esillä 10 vastausta, 5,811 - 5,820 (kaikkiaan 5,820)