Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 6,911 - 6,920 (kaikkiaan 6,964)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • A.Jalkanen

    Hain Jakob Donner-Amnellin nimellä ja löysin Metsälehden haastattelun tämän vuoden alkupuolelta. Jakob on mukana Koneen Säätiön hankkeessa jossa mietitään juuri metsäteollisuuden arvonlisää.

    Haastattelussa puhutaan paperin kysynnän laskusta ja biopolttoaineiden tyssähtämisestä sähköauton esiinmarssiin. Tulevat tuotteet ovat kehitysputkessa. Ne voivat olla vaikka muovia korvaavia pakkaustuotteita, glykolia tai ligniiniä. Kysyntä ratkaisee. Puupohjaiset tekstiilit eivät ole lunastaneet lupauksiaan.

    Muovin korvaaminen jollain nopeammin hajoavalla materiaalilla pakkauksissa olisi kovin tarpeen, kun suuret määrät kehittyvien maiden ihmisiä alkavat vasta enemmälti käyttää niitä. Pakkauksien kysyntä siis kasvaa siellä vauhdilla. Ei näytä vähenevän länsimaissakaan kun ihmiset ”temuttavat” itselleen tavaraa kiihtyvää vauhtia.

    Rane

    Otsikkossa on että tutkijat tekevät kaikkensa.Jutussa ei ole mitään mainintaa hakkuista ja metsien uudistamisesta jotka olisivat ainoa toimiva keino rajoittaa metsien pystyyn kuolemista.Eli kun tutkijat tekevät kaikkensa niin se tarkoittaa sitä että tutkijat seuraavat tumput suorina sivusta että mitähän täällä tapahtuu…

    Kirjanpainajat riivaavat kuusia Kolin kansallispuistossa – tutkijat tekevät nyt kaikkensa tuhojen ennakoimiseksi – MT Metsä – Maaseudun Tulevaisuus

     

     

    reservuaari-indeksi

    ”Eli kun tutkijat tekevät kaikkensa niin se tarkoittaa sitä että tutkijat seuraavat tumput suorina sivusta että mitähän täällä tapahtuu…”

    No tuo se on minuakin alituiseen rieponu! Tuo sama meininki on viime aikoona tarttunu mettäalalta muillekin aloolle. Soten suunnittelijat ei ite oo siellä hoivakoreissa vanhuksia pesemäs. Puolustusministeri avustajineen ei ite rynkyn kanssa ryynää rajalla valamiina. Pottukellarin kaivajat ei mene ite kyyköttämähän sinne kellarin pimeytehen. Noitahan tuloo mulle nyt mielehen vaikka kuinka!

    Joku roti tuohon herrojen ketkuuluhun täytys saara. Suukkoja kuitenkin kyyköttäjille.

    Leena

    isaskar keturi

    Miksi ylipäätään tällaisen ”kerhon” avaus ylittää uutiskynnyksen? Kyllä joka kepin perään ei kannattaisi rynnätä. Kyllähän näitä ehdottelijoita riittää, sano entinenkin likka.

    Rane

    ”Noitahan tuloo mulle nyt mielehen vaikka kuinka!”

    Jaa,ei pelkästään lankalauantaina?

    A.Jalkanen

    Kari Korhonen VMI-tuloksista: ”Kasvun hidastumisen syitä ovat tutkimusten mukaan metsien varttuminen nopeimman kasvun vaiheen ohi, myös kuivuus ja metsätuhot vähentävät kasvua. ” (Metsälehti 21.11.2024 sivu 4).

    Miten 10 miljoonan kuutiometrin hakkuiden vähennysvaatimus (SLL ym.), kiertoaikojen pidentäminen ja metsien tihentäminen sopivat yhteen tämän uutisen kanssa? Hakkuiden määrässä lienee löydettävissä jokin minimiarvo, jonka alle ei kannata mennä. Reunaehdot ovat: käytettävissä oleva pinta-ala, puuston kokonaiskasvu ja tuhojen määrä. Pinta-alaa pienentävät meillä metsäkato ja suojelualueiden lisääminen.

    Metsikön laatua alentavat hirvituhot eivät sovi yhteen näiden ”heikkojen signaalien” kanssa. Hirvituhoissa voidaan ajatella olevan harrastusta turvaava omavastuu, joka on lievien tuhojen määrä, eli tuhon ilmoittamiskynnyksen alapuolelle jäävät tuhot.

    Kurki

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/c36b7ebf-3453-498f-bfef-98b2749af322

    Siinä se suojelun tulos. Vähälajinen vanha tuhoutuva metsänäkymä, jota kovasti tavoitellaan ja ylistetään, kuinka arvokas se on.

    Ei ihme, että 10-kertaiselle määrälle lajeja taloumetsät ovat ensisijaisia elinympäristöjä verrattuna vanhojen metsien esisijaisiin lajimääriin.

    käpysonni

    Siinäpä painava syy, miksi pitää pistää vanhat kuusikot äkkiä nurin, ettei kirjanpainajat ehdi ensin, siinä ne hiilinielut nopeasti heikkenee, jos kirjanpainajat ehtii ensin.

    Nuakka

    Näkyi Metsäverkkoon tulleen hiililaskelmia kuvioittain ja tilatasolla. Komeita lukemia oli, pikku taimikot miinuksella, muut metsät plussalla, entistetty suo suoraa viivaa hamaan tulevaisuuteen. Äkkiä katsoen perheemme voi nelinkertaistaa päästöt ja vielä ollaan nielun puolella.

    Visakallo

    Aika käytännönläheistä näkökantaa hiilensidontaan ja metsäasioihin. Sitä toivoisi lisää muiltakin tahoilta:

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d2c4ece6-a00d-4832-8ff0-9ff77c5c75e9

Esillä 10 vastausta, 6,911 - 6,920 (kaikkiaan 6,964)