Keskustelut Tekniikka Metsuri uudet, paremmat "työjarrut"

  • Tämä aihe sisältää 92 vastausta, 32 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten Jovain toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 92)
  • Metsuri uudet, paremmat "työjarrut"

    Riikilä kehua retostelee rouherukkasia RS- hommissa. Onhan ne jonkinlaiset ja saattaa niissä sormet pysyä lämpöisinä, niin kauan, kuin ne pysyvät sisältä kuivana.

    Itse olen kokeillut rukkasia ja rouhesormikkaita ja pidän niitä kuitenkin vasta kakkosvaihtoehtoina. ne ovat kankeat, liian isot / väljät ja väljäsuiset.

    Olen viimeaikoina käyttänyt mm. Dimexin työsormikkaita, joissa on kämmenpuoli ja yli puolet sormista suojattu kosteutta kestävällä – ilmeisesti lateksilla tms. Kosteilla keleillä niitä voi olla repussa useampi pari, että voi vaihtaa joka tankilliselle kuivat. Näiden etuna on se, että voi kaupassa kokeilla ja valita justiinsa käteen käyvät hanskat. Ja kuten sanoin eräälle metsämiehelle, sahan voi tankata ja teroittaa hanskat kädessä.

    Hän ei siitä vielä syttynyt, mutta sanoin, että evästauon ajaksikaan ei tarvitse riisua, jos ei taho! Silloin innostui.

     

  • pihkatappi

    Vastaavia thermo lateksi sormikkaita olen tänä syksynä käyttänyt, kämmen puoli lateksia ja selkämys kangasta. Eihän nämä kelit vielä oikein talvea ole, kun irtolumi ei ole kastelemassa, mutta sormikkaisiin olen ollut varsin tyytyväinen. Olihan eilen kuitenkin -12 astetta ja melkoinen koillistuuli, eikä sormia palellut. Ehdottomasti repussa toinen kuiva pari.

    arto

    Itse en välitä lateksi käsineistä, Hikoavat ja haisevat sitten pahalle. Nyt käytössä hengittävät kämmen nahkaa ulkoselkä kosteuden pitävää kangasta. Kestää kokopäivän sahausta hiukka illasta kosteat. Pakkaskelissä jos meinaa kylmä kangistaa sormia pakoputki puhaltaa kuumaa ilmaa  sillä lämpiää pikana,

    Jätkä

    Noita kiinalaisia vuohennahkasormikkaita ole aikoinaan pitänyt, mutta niiden nahka vettyy nopeasti, eikä kosteudenkestävä selkämys eroa mitenkään lateksista.

    Noissa Dimexin merkillä myytävissä sormikkaissa on toki kangasvuori ihoa vasten.

    artolla olisi varmasti nukkuessaankin tuollaiset sormikkaat, jos niissä lukisi Husqvarna!

    Edes kotimaiset Viljanmaan kehittämät metsurin sormikkaat eivät pärjää, vaikka kuinka hehkutetaan vuohennahkaa kämmenessä. Niissä ei ole muuta laatuun viittaavaa, kuin sikamainen hinta.

    tamperelainen

    Itselle siunaantunut  kaksi paria rukkasten valmistuperiaatteella  tehtyjä sormikkaita.Ovat umpinaiset,mutta väljä suuosa päästää ilmaa sormikkaisiin.Huomattavasti näppärämmät kaasuvipujenkäytössä ja risujen työntelyssä.Lämpimät.Jos hanskassa selkämys kangasta tai jotain kudonaista niin kostuvat hetimiten

    Jätkä

    Mikä sinun hansikkaasi selkäpuolelta kastelee? Minulla kosteus on lähes aina kämmenpuolella, kun esim tarttuu kiinni oksaan auttaakseen puuta tai risua kaatumaan oikeaan suuntaan.

    Ihmettelen Riikilän kuvasta sitä, että RS:n kahvoja kopeloidaan isot – kankeat kumirukkaset kädessä.

    Jos raivurissa on etusormella käytettävä liipasin, taikka sahataan moottorisahalla, ei tuollaisia rukkasia voi käyttää ainakaan oikeassa kädessä.

    arto

    En käytä nukkuessa käsineitä. Ne minun sormikkaat ei ole kiinalaiset, ihan kotimaiset testailen niitä. Nyt olleet raivauksilla pakkas ajan hyvin toiminut ei ole tarvinnut hanskoja vaihdella pärjännyt kokopäivän kuivin käsin vaikka lunta tippu kokoajan käsineille.

    MIISU4F

    Mä olen ollut tyytyväinen kesäkäytössä Ejendalsin Tegera nahkasormikkaisiin. Sateella raivatessa käytän vanhoja istutushanskoja puuvilla- tai nappylähanskat alla. Ja vaihdan niiden kastuttua kuiviin. Pareja kun on kertynyt vuosien varrella kymmeniä mutta istutuksella pitää olla aina uudet ja ehjät hanskat.

    Minulla on vielä yhdet pitkävartiset oranssit kumihanskat, (ne on poistuneet Dimexin metsurikuvastosta) joilla kädet pysyy pari- kolme tuntia kuivana mutta niissäkin on jo toisessa reikä 🙁  Kesäkäytössä menettelee.  Kuivuessa niillä menee pari päivää patterilla.

    Rouherukkasia on minullakin kaksi paria. Räntä/lumikeleillä ja pakkasella käytän niitä, jos lunta tulee puista. Laitan alle sormikkaat, tai lapaset ja sen tumpun, mikä tulee rouherukkasten kanssa. Kyllä mä tykkään paljon rouherukkasesta, se kuivuu kyllä yön aikana patterilla, vaikkei ne juuri kastukaan. Laitan ne reunasta pyykkipojalla avoin puoli ylospäin. Onhan ne kankeat raivatessa mutta pysyy kädet lämpinänä ja kuivana, se on pääsasia.

    Raivaussahaa tankatessa ja käynnistäessä käytän sitä Tegeran talvihanskaa ja myös kuivalla pakkassäällä.

     

    Jätkä

    Katsoin piruuttani Motonetin kuvastosta työhansoja ja sieltä löytyy lupaavan näköisiä Guide-merkkisiä hanskoja, jotka ovat hengittäviä ja kosteutta kestäviä.

    Taidan poiketa ohikulkiessani kokeilemaan käteen, millaiset ne ovat.

    Tosin minulla on työhanskoja ihan varmasti loppuelämäni ajaksi, mutta kiinnostaa aina, jos löytyisi paremmat.

    Ammatti Raivooja

    Noni, kokeilin jokatop rouherukkasia. Laitoin niihin sopivat sisäfleecelapaset. Peukalon sahaustuntuma ihan hyvä ja ote pitää kahvoista. Ihan ok. Raivaussahaajahan pitää kahvoista tiukasti kiinni. Lunta tippuu etusormen ja peukalon väliselle alueelle. Kosteutta vähän pääsee väkisin, joten sisälapasia on oltava toinen pari.

     

    Ymmärrän kyllä näitä ei niin taitavia, joiden pitää puita hipelöidä ja tarttua niihin sensijaan, että kaataa tekniikalla kahvoista kiinni pitämällä. Eli jokatop rukkaset ei sovi joka jätkälle.

     

     

    Jätkä

    Haluaisinpa nähdä jonkun ns ammattiraivaajan sahailevan rouherukkaset ja sisälapaset käsissä sahalla, jossa on etusormella hoideltava kaasuliipasin.

    Sama tyyppi voisi malliksi näyttää, kuinka ojanreuna puut hoidetaan käsin koskematta  – ja ojaa tukkimatta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 92)