Keskustelut Tekniikka Metsuri uudet, paremmat "työjarrut"

Esillä 2 vastausta, 91 - 92 (kaikkiaan 92)
 • Metsuri uudet, paremmat "työjarrut"

  Riikilä kehua retostelee rouherukkasia RS- hommissa. Onhan ne jonkinlaiset ja saattaa niissä sormet pysyä lämpöisinä, niin kauan, kuin ne pysyvät sisältä kuivana.

  Itse olen kokeillut rukkasia ja rouhesormikkaita ja pidän niitä kuitenkin vasta kakkosvaihtoehtoina. ne ovat kankeat, liian isot / väljät ja väljäsuiset.

  Olen viimeaikoina käyttänyt mm. Dimexin työsormikkaita, joissa on kämmenpuoli ja yli puolet sormista suojattu kosteutta kestävällä – ilmeisesti lateksilla tms. Kosteilla keleillä niitä voi olla repussa useampi pari, että voi vaihtaa joka tankilliselle kuivat. Näiden etuna on se, että voi kaupassa kokeilla ja valita justiinsa käteen käyvät hanskat. Ja kuten sanoin eräälle metsämiehelle, sahan voi tankata ja teroittaa hanskat kädessä.

  Hän ei siitä vielä syttynyt, mutta sanoin, että evästauon ajaksikaan ei tarvitse riisua, jos ei taho! Silloin innostui.

   

 • Takametsien mies

  Joo kyllä kastuu, ainakin minulla, rukkaset ja hanskat näillä keleillä raivaussahatöissä. Vaikka ei puita hipelöikään, niin puista putoava lumi kyllä pitää huolen käsienkin kastumisesta, kun koko ukko on lumen peitossa koko työpäivän. Itse kyllä olen myös huomannut, että kumirukkanen (JokaTop) kintaan kanssa on ainut, joka pysyy kuivana kun rukkasen sisälle ei vain päästä lunta. Tosin noissa rukkasissa voisi olla hiukan pidemmät varret, että ne saisi puseron hihojen sisään paremmin. Kyllä täytyy toisaalta ihmetellä miksi metsätöihin ei ole vieläkään olemassa kunnollisia työkäsineitä ja rukkasia.  Tai sitten niitä ei ole vain kohdalle sattunut!

  Jovain

  Tiedä mitkä hyvät olisivat, mutta omassa käytössä ovat olleet rouherukkaset, mustat jo vuosia, Sellaiset väljät, mihin mahtuu lapaset kovemmilla pakkasilla.  Punaisista rouherukkasista oli myös kokemuksia, mutta eivät olleet kestävyydeltään lähellekään mustan veroisia. Toimii myös mootorisahatöissä ja kesällä, on tullut käytettyä märissä olosuhteissa.

Esillä 2 vastausta, 91 - 92 (kaikkiaan 92)