Keskustelut Tekniikka Metsuri uudet, paremmat "työjarrut"

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 92)
 • Metsuri uudet, paremmat "työjarrut"

  Riikilä kehua retostelee rouherukkasia RS- hommissa. Onhan ne jonkinlaiset ja saattaa niissä sormet pysyä lämpöisinä, niin kauan, kuin ne pysyvät sisältä kuivana.

  Itse olen kokeillut rukkasia ja rouhesormikkaita ja pidän niitä kuitenkin vasta kakkosvaihtoehtoina. ne ovat kankeat, liian isot / väljät ja väljäsuiset.

  Olen viimeaikoina käyttänyt mm. Dimexin työsormikkaita, joissa on kämmenpuoli ja yli puolet sormista suojattu kosteutta kestävällä – ilmeisesti lateksilla tms. Kosteilla keleillä niitä voi olla repussa useampi pari, että voi vaihtaa joka tankilliselle kuivat. Näiden etuna on se, että voi kaupassa kokeilla ja valita justiinsa käteen käyvät hanskat. Ja kuten sanoin eräälle metsämiehelle, sahan voi tankata ja teroittaa hanskat kädessä.

  Hän ei siitä vielä syttynyt, mutta sanoin, että evästauon ajaksikaan ei tarvitse riisua, jos ei taho! Silloin innostui.

   

 • e-salo

  Moottoripyörähommissa on olleet kätevat pitkävartiset leveäaukkoiset rukkaset koska viima ei kumminkaan ohjaudu varren sisään. Metsässä semmoset rukkaset kerää sisäänsä kaiken tippuvan lumen ja roskat, lisäksi pitkän varren kuivatus on hankalaa.

  Ola_Pallonivel

  Ostakaa ne sahat/raivurit lämpökahvoilla. Puuilosta vitosen maksavat puna-valkoiset hanskat käteen mallia ”winter”. Ei haittaa, vaikka vähän kastuu kun kädet pysyy lämpiminä. Kämmen valkoista nahkaa ja toisella puolella punainen kangas. Kevyesti vuorattu talvikäyttöön, ja tarra pitää napakasti ranteessa kiinni.

  arto

  Raivausahassa lämpökahva kovilla pakkasilla tekee jäättä kahvan sisään. -20 kesti 3 päivää kun alkoi jumittaa aukasin oli täynnä kirkasta jäättä.  Itsellä metsään ainä vain yhdet käsineet lumikellillä rukkanen kesäkelissä sormikas.

  Jätkä

  arto ei ole vielä oppinut pitämään muovipussia kaasukahvan päällä.

  Yleensä raivurin kanssa kastelee käsineet nopeasti sellainen, joka joutuu käsinensä ottamaan kiinni kovin usein. Uskon, että yksi syy arton huimiin työsuorituksiin piilee siinä, että hän kopeloi vain sahan kahvoja.

  arto

  Juu en todella käytä kahvoissa muovipusseja. Enkä irroita käsiä kahvoista sahauksen aikana. Syksyisin kun vettä sataa väännän käsineistä vedet pois, ja sahaan kierroksia hanska pakokaasu reijän päälle kummasti lämpiää. Mielestäni sahan täytyy toimia ilman mitään pussivirityksiä. Miin myös husqvarnan raivaussahat toimii.

  Jätkä

  Eihän ne toimi sinullakaan, kun kahvan sisään muodostuu jäätä!

  Makarov

  Minä en niitä rouhehanskoja/rukkasia oo oppinut ikinä käyttämään, useammasti kokeillut. On jotenkin kömpelöt käyttää. Kyllä minä märemmällä kelillä joka tankille hanskat vaihdan, onhan se mukava kuivilla taas aloittaa.

  Stihlissä aika köykäsiä ne kahvan lämmittimet niin moottorisahoissa kun raivureissakin. Huskussa taas tosi hyvät.

  arto

  Ei ole minulla lämpökahvoja. Kylmä kahva mallit raivausahoisa.

  markules

  Kun olis sellainen kylmän sieto kuin sillä entisellä saksalaisella a-hiihtäjä Sven Fisherillä. Sää kuin sää, aina ilman hanskoja.

  Välttelen kyllä kaasukahvan aukaisemista kaikin keinoin joista muovipussi kahvan päällä on yksi. Se on lähes mahdoton saada takaisin kasaan yhtä tiiviiksi kuin uusi on. Ja sitten sinne menee helposti muutakin kuin vettä.

  e-salo

  Pentti Linkolalla oli kaiken muun lisaäsi hyvä kylmän sieto. Pystyi olemaan talvella kylmässä tuulessa järvellä verkkohommissa semmosissa kamppeissa että normaali ihminen ois kylmettynyt hetkessä.

  Lämpökahvat on sateella hyvät. Pakkakelillä variseva lumi tekee sen, että rukkaset on sein  märät. Toinen iso ongelma on toi kahvojen jäätyminen.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 92)