Keskustelut Tekniikka Metsuri uudet, paremmat "työjarrut"

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 92)
 • Metsuri uudet, paremmat "työjarrut"

  Riikilä kehua retostelee rouherukkasia RS- hommissa. Onhan ne jonkinlaiset ja saattaa niissä sormet pysyä lämpöisinä, niin kauan, kuin ne pysyvät sisältä kuivana.

  Itse olen kokeillut rukkasia ja rouhesormikkaita ja pidän niitä kuitenkin vasta kakkosvaihtoehtoina. ne ovat kankeat, liian isot / väljät ja väljäsuiset.

  Olen viimeaikoina käyttänyt mm. Dimexin työsormikkaita, joissa on kämmenpuoli ja yli puolet sormista suojattu kosteutta kestävällä – ilmeisesti lateksilla tms. Kosteilla keleillä niitä voi olla repussa useampi pari, että voi vaihtaa joka tankilliselle kuivat. Näiden etuna on se, että voi kaupassa kokeilla ja valita justiinsa käteen käyvät hanskat. Ja kuten sanoin eräälle metsämiehelle, sahan voi tankata ja teroittaa hanskat kädessä.

  Hän ei siitä vielä syttynyt, mutta sanoin, että evästauon ajaksikaan ei tarvitse riisua, jos ei taho! Silloin innostui.

   

 • Ola_Pallonivel

  Jaa, minulla jäätyi isolohkosta kaasuvaijeri. Sulatus, voitelua ja paineilmaa perään. Taas toimi pakkasella.

  Makarov

  Kyllä sitä tieten ihmisen kylmänsieto kyky kasvaa kun paljon ulkona on. Minulla kun hiihtelen niin en esim. n. 20 asteen pakkasilla tarvi naaman eteen mitään putkihuivia tai muita suojia, eikä naamaa palella. Ei kyllä käsiäkään pahemmin vaikka toki kun pakkanen kohoaa niin lämpimämpää käsinettä laitan.

  Ola_Pallonivel

  50 kun lähenee, rupeaa sormet arkailemaan. Muuten ei pakkanen tunnu, ja kertakäyttölämppäreillä tilapäinen apu. Siis niitä, jotka reagoi ilmaan ja lämpenee itsestään pakkauksesta ulos päästyään.

  Visakallo

  Aikoinaan jouduttiin tyttären kanssa hieman miettimään, miten saisi pidettyä kädet lämpöisinä, kun koetettiin saada vähän isompi pystykarsintaurakka päätökseen, ja pakkanen kiristyi -27 asteeseen. Siinä pystykarsintasahan alumiinivarsi tuntui kämmeniin hieman viileältä. Puhtaat villalapaset ja kunnon vuorelliset pitkävartiset nahkarukkaset toivat avun. Eivät ne tietenkään oikein sovellu moottorisahahommiin.

  Tolopainen

  Visakallokin syyllistynyt lapsityövoiman hyväksikäyttöön.

  Visakallo

  Kyllä tytär oli jo silloin täysi-ikäinen ja aivan vapaaehtoisesti mukana.

  Jarmo Töyrylä

  q

  arto

  <p>Tämän talven raivuilla ollut huopa lapaset rukkasten sisässä. Ei tunnu kosteus ja on lämmin.</p>

  markules

  Ollut sikäli mukava alkutalvi ettei ole ollut niitä normaaleja nollan lähellä olevia räntäkelejä ollenkaan. Puissa oleva lumi ei juurikaan kastele kun pakkasta on yli 10.

  pihkatappi

  Täällä satoi marraskuussa jäätävää tihkua ja puut on tykyssä, päällä se pöllyävä lumi. Aina ei näe mihin puut ovat kallistuneet ja kun painoa on tuplaten normaaliin, jysähtää välillä minne sattuu ja aika vähän kaikenkaikkiaan voi kaatosuuntaan vaikuttaa, hyvä kun ei pääsääntöisesti päälle kaadu. Pakkaset on alle kymmentä ja jos ekan tankin sahaa hanskoilla, toiselle laittaa kumi rukkasen, fleece tumppu sisälle, nahkarukkanen kastuu liiaksi. Kumirukkaset on hyvät peukalokaasulla, etusormi kaasun kanssa sitten paljon huonommat. Kaasukahvan tulee jää möntti, jota saa kopsia irti, hanskojen kanssa ei tule mönttiä.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 92)