Keskustelut Tekniikka Metsuri uudet, paremmat "työjarrut"

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 92)
 • Metsuri uudet, paremmat "työjarrut"

  Riikilä kehua retostelee rouherukkasia RS- hommissa. Onhan ne jonkinlaiset ja saattaa niissä sormet pysyä lämpöisinä, niin kauan, kuin ne pysyvät sisältä kuivana.

  Itse olen kokeillut rukkasia ja rouhesormikkaita ja pidän niitä kuitenkin vasta kakkosvaihtoehtoina. ne ovat kankeat, liian isot / väljät ja väljäsuiset.

  Olen viimeaikoina käyttänyt mm. Dimexin työsormikkaita, joissa on kämmenpuoli ja yli puolet sormista suojattu kosteutta kestävällä – ilmeisesti lateksilla tms. Kosteilla keleillä niitä voi olla repussa useampi pari, että voi vaihtaa joka tankilliselle kuivat. Näiden etuna on se, että voi kaupassa kokeilla ja valita justiinsa käteen käyvät hanskat. Ja kuten sanoin eräälle metsämiehelle, sahan voi tankata ja teroittaa hanskat kädessä.

  Hän ei siitä vielä syttynyt, mutta sanoin, että evästauon ajaksikaan ei tarvitse riisua, jos ei taho! Silloin innostui.

   

 • tamperelainen

  Kylä nuo Stilin kalvohanskat voi olla hyvät,mutta kyllä 40e hanskoista on liian kallis.On tullut koettua,että huippukalliiden työkäsineiden ominaisuude ei realisoidu,hukkuvatkin siinä kuin halvemmatkin.

  Muutenkin nuo Stilin varusteet vähän pettymys,esim turvakenkä GTX:Surkeat nauhat ja koukut,tosiliukkaat pohjat.Siellä Alppien juurella kyllä olisi ollut maastokenkäosaamista !!

  Jätkä

  40 €:n hanskat ovat varmaan hyvät, mutta tuskin ne tienaavat hintaansa koskaan. Pidän edelleenkin työkäsineiden suhteen mukavimpana politiikkaa, että metsässä on kassillinen hanskoja, jotka sopivat käteen mahdollisimman hyvin ja joita on varaa vaihtaa kuiviin vähintään joka tankkauksen aikaan.

  Käsityövälineet varustevyössä mahdollistavat puuhun tarttumisen niinkin, että käsineet eivät kastu. Vesi – räntäsateella kahvalämmitys on tietenkin ”ihan kiva”, mutta kun märät kädet hautuvat lämpimissä käsineissä, on sormet iltaisin melkein kuin ”paistikkaat”.

  petep

  Nyt tein heräteostoksen. Erittäin hyvin passaa käteen ja lumikolaa tuossa työntelin niin erittäin hyvin totteli kolakin komentoja.

  Tiedän että eivät pidä vettä mutta eiköhän noillekin keli löydy vaikka ihan siellä sahahommissa.

  https://www.puuilo.fi/epages/puuilo.sf/fi_FI/?ObjectID=675395

  Jätkä

  Vaikuttaa ihan kokeilemisen arvoisilta. Tänään tein lumihommia ja traktorista lähti takapyörän piikkiketju pois päältä. Sitä paikoilleen räplätessä alkoi sormia palella niin halvatusti. kyllä kunnon sormikkaat olisivat olleet tarpeen, mutta nuoriso oli ottanut ne käyttöön, enkä viitsinyt heidän majatalostaan hakea niitä.

  (Sivuketjujen kiristyshaat olivat auenneet, täytyy pistää niihin varmistus paikoilleen)

  wanhajätkä

  Metsurin jarrut. Pikkusen eriasia on työnnellä kolaa tai panna hiluja renkaille kuin tehdä metsuritöitä lumessa ja pakkasessa. Pärjäähän sen hetken vaikka suntissormikkailla ja voi kehua kestävän vuosia. Kinthat ja vanthut net pittää olla ja kalavokkaat.

  Jätkä

  Ei metsätyössä tee Kinthailla ja vanthuilla juuri mitään. sellaiset tokkulat käsissä on vaikea ottaa edes moottorisahaa käsiin.

  Jos pitää ”tumput suorina” seisoskella, niin se on eri juttu kuin oikea käsityö.

  arto

  Mulla raivauksilla tälläiset. Ovat päivän ainoat käsineet ja toimii hyvin.

  wanhajätkä

  Johan nuo toimii mutta sormikkaat ei. Hyvin on saha ja raivuri pysyny käsissä ihan nahkakintaissa. Vuosikymmeniä oon sahannu ja pitkään ammatikseenki. Niilläkin pystyy olemaan kynämies. En ollu savotan tupeloin koskaan.

  wanhajätkä

  No tehhäänhän me töitä vähän eri leveysasteella eikä enää kaivella lapiolla tyveä esille…

  Jätkä

  Jos näillä keleillä tarvitsee kinthat va vanthuut, niin eihän talven yllättäessä tarkene edes ottaa käsiä pois housuntaskusta, kun alkaa luonnon helmassa kirjailemaan lumeen vaikka tyttöjen nimiä. Pitää kusta housuihin.

  Monet kaverit ottavat oikean käden paljaaksi raplatessaan sahaan ryyppy/puolikaasuasentoa ja otetta narunuijasta.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 92)