Keskustelut Tekniikka Mikä on \"oikea\" raivuri nykyään?

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 173)
 • Mikä on \"oikea\" raivuri nykyään?

  Mikä näistä nykysahoista on ”oikea” raivuri? Ärhäkkä kiihtymään ja sellainen että käsivartta vahva rankakin menee mukisematta, ei mikään risutrimmeri siis. Pitäis laittaa uus mutta kuka näistä nykyään selevän ottaa… 🙂

  Husse tai Stihl, miksei Jonseredkin? Suosituksia?

  Kiitos!

 • arto arto

  Nyky sähköauton alkuun voi vaihtaa rikki menee kennon. Eli on nekin kehittyneet. 1000 km parhaat tarjoo 1latauksella.

  Pavekka

  Nii-in eka tesla jo räjäytettiin korjauskelvottomana kun akut oli poks. Voi olla että tämä akkuvallankumous jää osittain telineisiin kun vehkeitä ei kannata korjata. Onko se sitten vihreää siirtymää kun ei tule käytettyjen markkinoita ja tehdään vaan uutta roskaa vanhan roskan tilalle kun parempaa ei kannata. Akkuporakoneissahan tämä on jo vallitsevaa. Ei korjata eikä kannata kennottaa. Pienkoneet menee samaan niiltä osin mitä voidaan polttomoottori versiot korvata. Tiedä sitten niidenkään korjaamisesta kenno yksittäin. Mulla tilttasi kännyn akku runsaassa kahdessa vuodessa. Jos se vaikka sen tuhannen latausta sieti niin äkkiä loppu sekin ilo. Uusi känny joo.. Autojen kanssa vähän hinnakasta jos paali kutsuu kymmenen vuoden iässä. Täällähän on totuttu tuplaan.

  Kasper

  Naapurilla oli tossa STILHIN raivaussaha valitti että pitää kovaa rahinaa sahatessa. Vei sen korjaamolle. Eihän siinä ollut mitään muuta kun kulmavaihde oli mennyt rikki. Ei korjuuttanut sitä vaihtoi Husgvarnaan. Näinkin voi käydä ei ole vielä katunut päätöstään.

  Itämaan ihme

  ”Stihlillä voisi melkein raivata ilman kuulosuojaimiakin.”

  Muista nykäistä käyntiin. Tuli kummelin metsuri sketsi mieleen.

  Osassa taloyhtiöiden puiden kaato kilpailutuksia on ollut jo ehtona, ettei polttomoottorisahoja suositella käytettäväksi työmaalla. Kehityttävä on tai tippuu kyydistä.

  arto arto

  Eipä nuo hybridi autojen akut kalliita ole. Toyota brius 16 vm hybriakku 1600€ vanha akku vaihdossa. Netistä katsottu.

  Pavekka

  Mitä tuo ettei suositella ehto käytännössä tarkoittaa?  :-))   Tässä akkujen ylistyksessä pitäisi olla kohtuus. En vastusta mutta ostan vasta kun on polttomoottorien vertaisia omassa käyttötarkoituksessa eikä ole vielä ihan lähelläkään.

   

  Itämaan ihme

  Suositus on aina suositus. Pakkohan niitä ei ole käyttää, mutta mikäli pystyt todistamaan käyttäväsi sähkösahoja olet vahvemmalla sijalla kilpailutuksessa. Ja näitä on jo mennyt sillä perusteella jokunen kappale.

  Itsekkin käytän polttomoottorisahoja niin pitkään kuin mahdollista, mutta pikku hiljaa siirtymä on aloitettava.

  Varsinkin taajamassa työskennellessä se siirtymä voi tulla yllättävänkin nopeasti.

  Tuo huskin yläkahvasaha on omasta mielestäni ensimmäinen, joka päihittää polttomoottorisahan siinä tehtävässä mihin se on hommattu.

  Kaato/karsinta sahoissa ei sähkösahat pääse lähellekään 550&560, joten ne pysyy vielä päätyökaluina.

  Sähköraivuri on vielä kysymysmerkki, miten tulee pärjäämään.

   

  Gla Gla

  ”Itsekkin käytän polttomoottorisahoja niin pitkään kuin mahdollista, mutta pikku hiljaa siirtymä on aloitettava.

  Varsinkin taajamassa työskennellessä se siirtymä voi tulla yllättävänkin nopeasti.”

  En ymmärrä, miksi minun pitäisi suosia sähkösahan käyttöä. En saa urakoitsijan sähkösahasta mitään lisäarvoa. Jos sähköön on pakko mennä, sitten mennään. Ei siihen mitään vähitellen siirtymää tarvita.

  Omatkin sahat on ammattisarjaa eli minun käyttömäärilläni käytännössä ikuiset. Hölmöä niitä olisi alkaa uusia siksi, että sähköä kohti mennään.

  Puuki

  Taimikon vh:oon sopia Husqvarnan akkuraivuri .  Vähintään 2 akkua pitäisi olla , kun 1 kestää tunnin , niin toinen latautuu saman ajan.   1,5 kw teho riittää pienten vesojen niittoon.  Mutta latauspaikka pitää olla lähellä työmaata.       Väkisin akkukäyttösiin siirtyminen olisi yhtä tyhmää kuin autopuolellakin –   Tulisi kalliiksi ja hankaloittaisi hommaa.

  Rane

  Paavon videolla akunkesto siis n.35 min.Jos haluaa tehdä 3 h töitä niin tarvitsee 6 akkua tai aggregaatin lataamaan palstan reunaan.Ranteenpaksuinen vesa ja terä pysähtyy.

  Reppuakulla ilmeisesti lupaillaan parin tunnin työjaksoja.(Ei testejä?)

  Puuntuottaja testaa: Husqvarna 535iFR akkuraivaussaha – YouTube

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 173)