Keskustelut Tekniikka Mikä on \"oikea\" raivuri nykyään?

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 173)
 • Mikä on \"oikea\" raivuri nykyään?

  Mikä näistä nykysahoista on ”oikea” raivuri? Ärhäkkä kiihtymään ja sellainen että käsivartta vahva rankakin menee mukisematta, ei mikään risutrimmeri siis. Pitäis laittaa uus mutta kuka näistä nykyään selevän ottaa… 🙂

  Husse tai Stihl, miksei Jonseredkin? Suosituksia?

  Kiitos!

 • Puuki

  Paavo ei osannut sahata kunnolla tai sitten terän teroitus ei ollut kohdillaan.  Kts. toinen video jossa sahataan männikön alikasvosta; ei jäänyt terä jumiin paksun puun sahauksessa.  Akku kestää sen verran kuin kestää , riippuu käytetystä tehosta, terästä, puulajista  ja sahaustyylistä.

  Itämaan ihme

  Tuo akun kesto tuntuu vaihtelevan jokaisen käyttäjän kohdalla, Metsolan Jouni sai akun kestämään tunnin, m.lehden/aarteen testeissä ei saanut suoraa vastausta, Paavolla kesti sen 0.5h.

  Yhdistelmäraivureita nuo jokainen markkinoiden sähkör.saha on, eikä niitä ole tarkoitettukaan 100% metsäurakointiin. Huski taitaa olla ainut, jossa terän pyörimisnopeus mahdollistaa myös urakka luontoisen työskentelyn pieni läpimittaisella puustolla.

  Puuhastelija

  Mikä olisi hyvä yleisraivaussaha? Eli semmoinen millä voi tehdä kaikkea; varhaisperkaus, taimikon hoito, ennakkoraivaus ja trimmeröinti? Heittäkäästä kommenttia mikä ja miksi!

  Nostokoukku

  Isot Huskut on parhaita. Ketteriä, (vähän lyhyempi runkoputki) kiihtyviä, kestäviä, helposti huollettavia, erinomaiset valjaat, jälleenmyyjiä melkein joka kylässä. Kovapalaterätkään ei ole tehty kivien sahaamiseen. Puoltaa paikkaansa, kun sahataan suhteellisen vilkkaiden hiekkateiden varsilla, missä liikennepölyä kaarnanrakossissa.

  Puuhastelija

  Mulla yksi Husky 555, n. 1,5v vanha. 2 kertaa on käynyt jo takuuhuollossa eikä vieläkään pelaa kunnolla, lienee maanantaiversio.

  Nostokoukku

  Outo vika. Minulla pelannut yli 2 vuotta. Viime kesä kevään viimeisistä hangista marraskuun loppuun urakkaraivuulla. Ainoa vika terän kiinnityspultin remppaantuminen ettei pysynyt kireällä.

  Ola_Pallonivel

  Mikä siinä 555:ssa on vikana?

  Kalle Kehveli

  Hva 545 fx metsolan ukolla nyt 740€. Minusta sopivin yleissaha painonsakin takia.

  Puuhastelija

  Ei meinaa pysyä käynnissä. Ei voi laskea tyhjäkäynnille, vaikka tuntuu, että tyhjäkäynti nopeus on normaali.

  Sahaan on takuun aikana vaihdettu kytkin ja oliko kaasuvaijeri. Ei ole varmaan sataa tankillista sahattu.

  Ola_Pallonivel

  Minulla FXT malli sammuu silloin tällöin. Liittyy jotenkin kosteuteen. Sitten sahasin vahingossa yhden päivän kahvat kylmänä, niin ei sammahdellut. Joutuuko moottori liian koville tyhjäkäynnillä, jos lämmitys päällä?

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 173)