Keskustelut Tekniikka Mikä on \"oikea\" raivuri nykyään?

Esillä 5 vastausta, 61 - 65 (kaikkiaan 65)
 • Mikä on \"oikea\" raivuri nykyään?

  Mikä näistä nykysahoista on ”oikea” raivuri? Ärhäkkä kiihtymään ja sellainen että käsivartta vahva rankakin menee mukisematta, ei mikään risutrimmeri siis. Pitäis laittaa uus mutta kuka näistä nykyään selevän ottaa… 🙂

  Husse tai Stihl, miksei Jonseredkin? Suosituksia?

  Kiitos!

 • Jätkä

  Ebay tarjoaa varaosia edullisesti – uusia.

  ate

  Jos vertaa saman kokoluokan ammattisahoja eri merkkien välillä, niin maata kaatavia eroja niiden välillä ei ole. Jos oma työtekniikka on kunnossa, niin kaikilla ammattisahoilla merkistä riippumatta pöpeliköt saavat kyytiä.

  Tällä hetkellä käytössä Sthilin 460 ja 490, mutta Hva:llakin on sahattu useita vuosia. Sen verran kokemus on opettanut, että itse jätän ne ihan kaikkein uusimmat sahamallit hyllyyn. Pari vuotta markkinoilla olleissa on huomattavasti vähemmän lastentauteja. Viimeksi merkin valinnassa ratkaisi tarjolla olevien merkkien varaosa-/huoltopalvelut kotipaikkakunnallani. Hyväänkin sahaan tulee joskus vikaa ja silloin nopeasti toimiva varaosapalvelu on arvossaan.

  Jätkä

  HVA:n ominaisuutena on olut AINA, että uutuusmallissa on ollut lapsentauteja, jotka on saatu hyvin hanskaan parissa vuodessa ja yleensä syksyllä tulevissa malleissa se onkin sitten jo hoidettu. Tilhi on muutaman vuoden seurannut lajijohtajaa ja saanut vihdoinkin koneensa pelaamaan, mutta samaa lapsentauteja uusiin malleihin tuputtavaa politiikkaa Tilhikin on alkanut harrastaa.

  Sahamyyjät ovat kyllä kehittäneet varaosavarastojaan ja onpa siellä jopa huoltomieskin paikalla silloin tällöin.

  isotee

  No niin, ostin HVA 555FX:n. 5 tankkia päästelty koeajoa, pikkurisuista pöllikoon kuusiin. Ja homma käy. Yhdyn edellä olleeseen kommenttiin ”ihana sahata”. Kiihtyy ja voimaa on. Suosittelen!

  Jätkä

  Isotee. Onko isompi vai pienempi terä? Tuo on sen luokan saha, että ei tunnu yhtään kömpelöltä. Pitäisi vaan malttaa antaa kierroksia kunnolla. ( Vouvou vou vou….)

Esillä 5 vastausta, 61 - 65 (kaikkiaan 65)