Keskustelut Metsänomistus Miksi metsätaloutta tuetaan?

 • This topic has 39 vastausta, 21 kirjoittajaa, and was last updated juuri nyt by VisakalloVisakallo.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 39)
 • Miksi metsätaloutta tuetaan?

  Tällä hetkellä keskustelupalstan yläpuolella on mainos Kemera-tuesta, ”jaossa 43 miljoonaa” ja linkki metsaan.fi-palveluun.

  Muissa sijoitusmuodoissa kuten osakesijoituksessa en ole törmännyt siihen, että valtio tyrkyttäisi minulle tukirahaa. Ruotsissa metsätalouden tuet on käsittääkseni lopetettu. Päästäisiinkö tuista nyt eroon kun kepu hävisi vaalit?

   

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Eikös Suomessa kaikkea tueta,asumisesta lähtien.Itse en ole tukien kannattaja,mutta kyllä varhais/taimikon hoitoon on Kemera hyvä kannustin.Nuorenmetsän hoitotuki olisi syytä lopettaa,on lähinnä teollisuuden bonssorointia kuitupuun osalta.Kun muistakin tuista päästäisiin kohtuuteen,niin sitten myös metsätalouden vähäisistä tuista olisi syytä luopua aikojen saatossa.

  Kalle Kehveli

  Toivon mukaan metsätalouden sekä suurin osa maatalouden tuista loppuu. Yritystukienkin osalta pitäisi tarvearviointi olla kriittisempää.

  Visakallo Visakallo

  Osakesijoitusta ei oikein voi suoraan verrata metsään. Sijotusasunnot olisi parempi vertailukohde. Sijoittajille päätyviä asumistukia maksetaan  tämän vuoden aikana jo pitkälle kolmatta miljardia euroa. Siihen verrattuna kemeratuki on melko mitätön.

  Panu Panu

  Tuo vertautuu metsäyhtiöille maksettaviin tukiin. Nyt puhutaan sijoittajalle suoraan maksettavista tuista.

  puunhalaaja

  Taimikonhoidon tukemisen lopettaminen voisi tehdä jatkuvasta kasvatuksesta mielenkiintoisemman vaihtoehdon metsänomistajalle.

  Visakallo Visakallo

  Panu: ”Tuo vertautuu metsäyhtiöille maksettaviin tukiin. Nyt puhutaan sijoittajalle suoraan maksettavista tuista.”

  Kyllähän minulle ja lukuisille muillekin asuntosijoittajille Kela on maksanut asumistukia suoraan vuokralaisen ohi. Olen sijoittanut asuntoihin  suunnilleen puolet siitä mitä metsiin, mutta saanut asumistukia kemeratukiin verrattuna moninkertaisen määrän.

  Kalle Kehveli

  Minulle on aivan sama kuka minun sijoitusasuntojen vuokrat maksaa, kunhan ne tulee ajallaan. Kuitenkin asumistukien poistolla olisi positiivinen vaikutus vuokratasoon, ne suoraan sanottuna romahtaisivat ja asuntojen tarjonta kasvaisi. Samoiten toimisi muittenkin tukien kanssa. Tervehdyttäisi yhteiskuntaa.

  Panu Panu

  OK, asumistukia siis maksetaan hirvittäviä summia ja myös suoraan vuokranantajalle. Niistä voidaan vääntää jollakin palstalla mutta tuskin Metsälehden palstalla. Nyt on siis kyse metsätalouden tuista.

  reservuaari-indeksi

  Panu ei ole vielä huomannut että kun Visapallo haluaa kirjoittaa tuloistaan, niin mikään aihe ei ole silloin Metsälehteen kuulumaton.

  Pate (normaalilla itsetunnolla varustettu)

  Jätkä

  On se vaan merkillostä, kun kaikkea tukea maksetaan suoraan esim teollisuudelle, ei lainkaan sille, joka tukea tarvitsisi ja jota varten tukijärjestelmä on luotu.

  En ole kuitenkaan saanut esim voita , maitoa tai leipää kaupasta ostaessani tukea kassalla, vaan aina olen joutunut maksamaan. Vetääkö kauppias välistä? Taimikonhoitotöistä saa tuen ihan varmasti metsänomistaja, taikka sitten he ovat minulle valehdelleet. Sama varmaan tapahtuu myös asumistuissa, eli asumistulkien avulla pienituloiset saavat asua hieman edullisemmin, pelkään jopa että: jos asumistuen maksu lopetetaan, ahneet riistäjä-vuokraisännät nostaisivat vuokraa niin, että asumistuki tulisi siten korvattua – Heille!

  On puhdasta paskaa väittää, että vuokrat ovat niin korkeita, koska asumistukea maksetaan!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 39)