Keskustelut Metsänomistus Miksi metsätaloutta tuetaan?

Esillä 8 vastausta, 121 - 128 (kaikkiaan 128)
 • Miksi metsätaloutta tuetaan?

  Tällä hetkellä keskustelupalstan yläpuolella on mainos Kemera-tuesta, ”jaossa 43 miljoonaa” ja linkki metsaan.fi-palveluun.

  Muissa sijoitusmuodoissa kuten osakesijoituksessa en ole törmännyt siihen, että valtio tyrkyttäisi minulle tukirahaa. Ruotsissa metsätalouden tuet on käsittääkseni lopetettu. Päästäisiinkö tuista nyt eroon kun kepu hävisi vaalit?

   

 • Mettämakuri

  Tuolla hinnalla ei Suomeen veronsa maksava yrittäjä kauaa pärjää.

  Metsänmies

  Ei varmasti pärjää, jos kaikki tehdään tuolla hinnalla. Kannattaa kuitenkinhuomioda tekstistä sana MINIMI. Kuivaa CT kangasta varhaisperkaa päivässä parhaimmillaan useamman hehtaarin. Max-hintaa en viitsi paljastaa.

  Panu Panu

  295€/ha juuri sovittu varhaisperkaus ensi kesälle 6 vuotta sitten istutettuun OMT-kuusentaimikkoon.

  MJO

  Tarviiko kuivaa CT kangasta varhaisperata?

  Metsänmies

  MJO:”Tarviiko kuivaa CT kangasta varhaisperata? Tarvii, jos siellä on ylimääräistä tavaraa. Ja jos CT ei kelpaa, sanotaan VT.  Suuret kuviot eivät ole aina välttämättä läpeensä samanlaista ravinteisuusluokkaa . Myös tuolla CT:llä voi olla rehevämpiä läimäreitä, joissa on enemmän risua.

  Puuki

  250/ha on ihan kelpo palkka jos on semmosta, että keskimäärin 1 ha:n sahaa kevyttä /pv.  Sehän tekisi n. 5250 /kk.  Normipalkka siis n. 30 € /h (7h/pv)  +kulut.

  Metsänmies

  Vaikka olenkin työntekijä, olen jonkinverran tietoinen , mitä suuret toimijat maksavat hoitotöistä yrittäjille. Helpoissa ja normaalessa kohteissa hinnat ovat suunnilleen kohdallaan, eikä ne ole maanomistajillekkaan kohtuuttoman kalliita. Kun risun määrä lisääntyy, ei korvaus kasva siinä suhteessa, kuin työn määrä. Erittäin vaikeat kohteet ovat maanomistajalle kalliita ja urakoitsijalle lähes kannattamattomia. Eikö kemeraaa voisi porrastaa siten, että sitä maksettaisiin maanomistajalle työvaikeuden mukaan. Kasvupaikkatyypit voisivat olla eräs korvaushinnoittelun peruste.

  Panu Panu

  295€/ha juuri sovittu varhaisperkaus ensi kesälle 6 vuotta sitten istutettuun OMT-kuusentaimikkoon.

Esillä 8 vastausta, 121 - 128 (kaikkiaan 128)