Keskustelut Metsänomistus Miksi metsätaloutta tuetaan?

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 128)
 • Miksi metsätaloutta tuetaan?

  Tällä hetkellä keskustelupalstan yläpuolella on mainos Kemera-tuesta, ”jaossa 43 miljoonaa” ja linkki metsaan.fi-palveluun.

  Muissa sijoitusmuodoissa kuten osakesijoituksessa en ole törmännyt siihen, että valtio tyrkyttäisi minulle tukirahaa. Ruotsissa metsätalouden tuet on käsittääkseni lopetettu. Päästäisiinkö tuista nyt eroon kun kepu hävisi vaalit?

   

 • Visakallo Visakallo

  Jos Tomperi on sama henkilö kuin aina ennenkin, hän on hieman kehittänyt kirjoitteluaan, koska ei ole vielä käyttänyt vanhoja sanontojaan. Voi toki ola eri henkilökin, mutta kuuluu kuitenkin samaan revohkaan.

  Puuki

  Suurin osa kemeratuista kiertää eri kautta valtiolle takasin ja osa menee yhtiöille jotka on pörssissä. Sillä tavalla kemeralla tuetaan pörssiyhtiöitäkin ja osaomistajien osinkoja maksellaan.

  Paljon suurempi kuluerä on esim. asumistuet jotka on varsinkin pääkaupunkiseudulla kalliin asumisen takia iso menoerä joka vuosi.

   

  tamperelainen tamperelainen

  Näen Kemeratuet ensijaisesti Valtiontalouden  keinona parantaa kansantaloutta.Jos taimikot jäävät hoitamatta,tiet kunnostamatta(tätä tapahtuisi ilman Kemeraa),niin tulevaisuuden  metsätalouden tulos pienisi,vientitulot,henkilöverot.yhtiöverot,varainsiirto-perintöverot vähenisivät.

  Arkipäivän keskusteluissa Kemerat nähdään vain metsänomistajille suunnattuina tukina

  Teufelin Zumi

  Tuki ja varsinkin Kemeratuki on tulonsiirto niiltä joilla on asiat kunnossa niille joilla ei ole asiat kunnossa.
  Paras tapa sitten laajentaa veropohjaa on alkaa verottamaan Seurakuntia, sieltä löytyy helposti 1-2 mrd €. Muutenkin kirkko pitää erottaa valtiosta ja kouluista, kyseessä on tahdon vastainen aivopesu.

  jpjulku jpjulku

  Minun ajatusmaailmassa tukeminen liittyy valtion metsänomistajalle asettamiin velvoittaisiin. Yksi tällainen on velvoite perustaa taimikko päätehakkuun jälkeen. Missä muussa omaisuuslajissa valtio pakottaa hoitamaan omaisuutta hyvin?

  Teufelin Zumi

  Tuotanto perustuu kannattavaan tuottavuuteen, ei tukiin.

  Kalle Kehveli

  Kemeratuet tulisi olla pohjoisessa 5x suuremmat kuin etelässä. Pohjoisessa jo nyt puuntuottaminen on tappiollista. Toimisi kuin sosiaalituet.

  Visakallo Visakallo

  Zumi: ”Kemeratuki on tulonsiirto niiltä joilla on asiat kunnossa niille joilla ei ole asiat kunnossa.”

  Eiköhän Zumi asia ole juuri päinvastoin. Kemera palkitsee niitä metsänomistajia, jotka pitävät metsänsä kunnossa.

  Metsänmies

  Visakallo ei ole täysin oikeassa. Todellisuudessahan Kemera palkitsee myös niitä metsänomistajia, jotka ovat päästäneet metsänsä siihen kuntoon, että niitä korjattaessa suorastaan hävettää. Kemeratuki tulisi myöntää vain oikeaan aikaan tehtyihin hoitokohteisiin. ei myöhästyneisiin. Poikkeuksena voisi olla, että myöhästyneisiin kohteisiin voisi tuen myöntää omistajan vaihtuessa, koska uusi omistaja ei ole ollut vastuussa siitä, että entinen omistaja on jättänyt laimin hoitotyön.

  Rane

  ”Kemeratuki tulisi myöntää vain oikeaan aikaan tehtyihin hoitokohteisiin. ei myöhästyneisiin.”

  No joo.Valtion intressi on saada metsien kasvu mahdollisimman hyväksi josta sitten seuraa esim enemmän ja suurempia puukauppoja josta seuraa enemmän verotuloja.Myöhästyneidenkin kohteiden tekeminen tuettunakin lisää valtion tuloja tulevaisuudessa.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 128)