Keskustelut Puukauppa Miten puukauppa käy?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 58)
 • Miten puukauppa käy?

  Loppukesällä oli puun kysyntä kovaa ja hinnatkin kohtalaisia. Miltä näyttää tilanne nyt? Tuleeko tarjouksia ja millä hinnalla?

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Viikko sitten myin uudishakkuu eimikon,lisineen 75€ kuusitukille hintaa kuutiolle sain.Ensikuussa hakkuu,keväällä hakkuutähteiden ajo,maanmuokkaus ja taimien istutus.Ilmeisesti hintojen ja kysynnän taittuminen käsillä,joten aikaistin ensivuodelle suuniteltua puukauppaa.

  jees h-valta

  Kaippa sitä uutta puukauppaa pitää tehdä mutta ensin katsotaan hinnantarkistukset ja sitten alkaa uusi mietintä mihin suuntaan mennään.

  toukohousu

  Metsäkupsa,mitä lisiä saat vai lasketko entiset/tulevat bonukset tukin hintaan…Kiinnostaisi yleensäkin tietää mitä kaikkea puukaupan sivussa oikeasti on saatu neuvoteltua…

  Visakallo Visakallo

  Noissa Metsäkupsan kertomissa lukemissa meilläpäinkin mentiin loppukesällä, eli ainakaan vielä ei siten ole hinnat laskeneet.

  hatelo

  Puutahan nuo tuntuu ostaneen reilusti. On kuulemma ollut hurja vuosi. Meillä ei ole kai tuota seitsemääkymppiä juuri ylitetty ja nyt tuntui 50 cnt lähteneen viimeisessä tarjouksessa pois havutukkimotilta syyskuun kauppoihin nähden. Hinta toki yhä suht ok, vaikka hinnanalennus vajaa %

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Toukohousun kysymykseen:Kauppakohtainen bonus  0.70€  motille,niin tukille ,kuin kuidulle ,joka laukeaa seuraavalla kaupalla.Mursketta myös saan tilata firman laskuun sovitun määrän.Toisinaan on sovittu kaivuritunnit tientekoon,jotka firma kustantaa ym.Lisät lasken niin,että jos myyn 1000 motin leimikon ja lisiä tulee 2000€,niin silloin kaksieuroa kaikille ,niin tukille,kuin kuidulle .Jos ns.järeyslisää,tai loppumittauksen yhteydessä maksettavaa lisähintaa,joka ei kauppakirjahinnassa näy on tukkipuusta maksettavaa,joka muodostaa lopullisen tukin kantohinnan ns.lisineen.

  jees h-valta

  Kupsalle hiukan varoituksen sanaa. En suosita kaupanteon ehtoja julkisuuteen. On ehkä viisaampaa pitää omana tietonaan ettei tule jälestä ikäviä itelle. Kauppa on sopimus jossa on parempi olla aika kahdenkeskisellä tiellä.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Jesse olet oikeassa.Palstalla nimettömänä riski pienempi,omalla seudulla suu syytä pitää supussa,ilmankin tuppaa savonmaalla tämä Suomalainen kateus yllätyksiä joskus tuomaan.Vuosia olen yhdistyskentässä valtakirjakauppojen autuutta saanut kuunella ja miten keskihinnat ovat ainakin palvelutaksan verran ylempänä,totuus toinen aktiivimetsänomistajan kohdalla useimmiten,joka vuosittain myy.

  Kauppa-alalla aikanani ollessa opin,että ei toiset puoliasi yleensä pidä,kyllä se on itsensä pidettävä .Virallisesti metsänomistaminen on rääseikköjen raivausta,puoli-ilmaisen raaka-aineen tuottamista ja lopuksi verottajakin rokottaa osan tilistä.

  jees h-valta

  Kiva kun olet samoilla linjoilla. Noin kun tietää sinutkin aika suureksi kaupantekijäksi niin saatat nimimerkin takaakin olla hiukan turhan helposti tunnistettava. Kuten minä täällä mutta oma vikanikin kyllä. Liian paljon paikkakuntaa jne, sun muuta. Helppokytkyinen ns. Näyttipä silloin Metsälehti ja sen keskustelutkin olevan aika hyvin hallussa omankin paikkakunnan ”mtk-kapinetissa”.

  Visakallo Visakallo

  Onko talviharvennuksista ollut miten kysyntää, vai onko ne jo ostettu täyteen?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 58)