Keskustelut Puukauppa Miten puukauppa käy?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 58)
 • Miten puukauppa käy?

  Loppukesällä oli puun kysyntä kovaa ja hinnatkin kohtalaisia. Miltä näyttää tilanne nyt? Tuleeko tarjouksia ja millä hinnalla?

 • Apli

  Yllättävän hyvin hinnat pitää mutta tarjouksia joutuu pyytämään pariin kertaan.. energiapuukauppa käy kuumana ilmeisesti halua korvata turve sillä on kova.

  Hankt

  Saisikohan täältä ”konsultaatiota” puun hinnan suhteen. Olen siis perinyt pienen palstan metsää ja minua lähestyttiin puukaupan osalta suht. saman tien. Täysi keltanokka tämän suhteen siis.

  Sain tarjouksen puun ostosta. Kyseessä olisi päätehakkuu ja pystykauppa, sijainti Etelä-Suomi. Tarjouksessa esim. kuusi- ja mäntytukin hinta on n. 45€/m3 paikkeilla. Omasta mielestä se on alhainen markkinahintaan nähden. Yritetäänkö nyt tässä minua vedättää vai onko jotain ”piilokuluja” mitä yksikköhinta pitää sisällään?

  Kiitoksia jo kaikille etukäteen avusta!

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Itse myin viikolla metsätienlaidasta päätehakkuuta ja kyllä hinta  yli kolmanneksen korkeampi oli.Tämän lehden nettiosiossa puunhinta, voi silmäillä keskimääräisiä puunhintoja. Ei kai metsäpalstasi ole saaressa tai muuten tiettömässä korpisoiden keskellä,kun hinta ensiharvennuksen tasolla,taikka sitten runkohinnoiteltu.Mottimääräkin  jos kymmeniä,eikä satoja hintaan vaikuttaa.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Hankt: ”Sain tarjouksen puun ostosta. Kyseessä olisi päätehakkuu ja pystykauppa, sijainti Etelä-Suomi. Tarjouksessa esim. kuusi- ja mäntytukin hinta on n. 45€/m3 paikkeilla. ”

  vaikea sanoa mikä on vikana , mutta ei tuo kyllä ole mikään päätehakkuu hinta. Lähinnä ensiharvennusten tukkihinta on tuollainen.

  Olisko jotain leimikkotekijöitä, jotka vaikuttavat? Pieni puumäärä per ha, raivaamaton tiheä pusikko. Yms.

  Joka tapauksessa pyydä tarjouksia useammalta taholta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Hankt

  Lyhyt tukka ja siniset silmät 😉

  Hyvät on kulkuyhteydet palstalle ja kuutiomäärä on toista tuhatta. Toki on muutakin kuin tukkia, mutta enemmistö sitä.

  Katsoin noita keskimääräisiä ostohintoja ja ihmettelinkin, miten tällaisia hintoja tarjotaan. Siksi ajattelin kysyä täältä, jos en ole tietoinen, että on  jotain piilokuluja jotka vaikuttaa hintaan. Kiitoksia konsultaatiosta, pyydetään muita tarjouksia!

  -Hankt

  Hankt

  ”Olisko jotain leimikkotekijöitä, jotka vaikuttavat? Pieni puumäärä per ha, raivaamaton tiheä pusikko. Yms.

  Joka tapauksessa pyydä tarjouksia useammalta taholta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli”

  Kiitos kommentista. Käytiin yhdessä katsomassa ja esiraivausta vaativa alue on melkoisen pieni. Palstalla on tehty harvennushakkuut ja on ns. hyvin hoidettua metsää. Mitäs tälläinen hakkuiden ”jälkihoito”. He lupasivat hoitaa sen, kuuluuko se normaalistikin ostohintaan vai vähennetään siitä?

  jees h-valta

  Eipä juuri ole moista ”jälkihoitoa” näkynyt eikä sellaista kait pitäisi tarvitakkaan. Mutta kaikkia outouksia kannattaa ainakin kulujen puolesta varoa ja tiedustella. Minulla päätehakkuu on aina tarkoittanut sovittua puun kuutiohintaa josta ei ole oikeastaan vähennetty yhtään mitään. Vain vapaaehtoisia eli Menekinedistämismaksu säätiölle tahi jotain vastaavaa.

  Hankt

  Jälkihoidolla tarkoitin, että metsäpohja/maasto siistitään, eli kaikki viedään pois. Mutta ilmeisesti kuuluu normaalin päätehakkuun käytäntöihin. Sori kun täällä urpoilen näillä kysymyksillä, mutta kiitos kun annoitte vastauksia. Tästä oli paljon apua!

  Menninkäinen

  Riippuu tietysti alueesta ja mitä tarkoittaa kaikki pois mutta energiaksi kelpaavasta puuaineksesta yleensä vähän jopa maksetaan. Eli latvusmassasta ja kannoista. Eikä veloiteta myyjää.

  Kuvion uudistamiskulut on sitten asia erikseen. Muokkaus, taimet ja istutus. Kaikki pitäisi kyllä olla eritelty erikseen eikä vähentää valmiiksi puunhinnasta.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Avohakkuun jälkihoito voi tarkoittaa kuusikossa hakkuutähteiden keräystä ja/tai kantojen nostoa. Tähteistä noin kolmannes pitää jättää palstalle jotta sinne jää ravinteita ja orgaanista ainesta seuraavan puusukupolven kasvua turvaamaan.

  Keltanokalle suosittelisin Mhy:n asiantuntijapalveluja eli puukaupan kilpailutusta ja hakkuun valvontaa. Mhy hoitaa halutessasi myös alueen uudistamisen. Tarjouksia voi pyytää myös kuutio.fi palvelussa. Ei kannata hätiköidä kaupan teossa kun on kohtalaisen isosta puumäärästä puhe. Tarjousten ero on kuitenkin tuhansia euroja ja yksikköhintojen lisäksi puukauppatiliisi vaikuttaa katkonta.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 58)