Keskustelut Puukauppa Miten puukauppa käy?

Esillä 8 vastausta, 51 - 58 (kaikkiaan 58)
 • Miten puukauppa käy?

  Loppukesällä oli puun kysyntä kovaa ja hinnatkin kohtalaisia. Miltä näyttää tilanne nyt? Tuleeko tarjouksia ja millä hinnalla?

 • Puuki

  Siemenpuuhakkuu , puuta lähtee yli 1000 m³ , ja ”jälkityöt”  hoitaa ostaja. Hinta puutavaralajettain ja tukin hinta ~ 1.harvennuksen hinta.  Joku tainnut lähteä ”kalastelemaan” pienellä tarjouksella uudelta mo:lta. Hyvät neuvot jo tulikin moneen kertaan edellä asiaan.

  Jätkä

  Meillä on neljä eri sellufirman ostomiestä ja pari sahaa lisäksi, joista ainakin toinen ostaa myö kaiken kuidun. Päivittäin kuljen esim Hirvi-metsän konttorin ohi, samoin Uupuneiden toimisto on helppo löytää.  MHY neuvoo, jos tarvitsee. Muutama vuosi sitten kävin usein MHY:n toimistolla (kahviaikaan), siellä saa kuulla päivän uutiset, mukana oli usein myös metsäkeskuksen toimihenkilö.

  Jos tarvitsi jotain erikoispuuta: Leppätukkia, Haapatukkia, taikka oli itsellä jotain vastaavaa, siellä löytyi usein muutamassa päivässä myyjä taikka ostaja.

  Myytiin ylisuuria mähtyhirsiaihioita  sikahintaan. Rungosta sai kolmeenkymmeneen senttiin asti kaksi kertaa tukin hinnan – Ja rehellinen ostaja! Ostaja valitsi rungot, jotka kelpasi, kauppa tosin oli vain rekkakuorma, mutta sellaiset rungot ovat hakusessa.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Hiukan ihmetyttää, mikä ostajataho on kyseisiä hintoja tarjonnut.Vakiintuneiden ostajien toimihenkilöiden ei ainakaan luulisi olevan asialla,koska itselle siitä ei mahdollisen kaupan jälkeen todennäköisesti tulisi muuta,kuin ”pettäjän” ym.  maine myöhemmin jossain vaiheessa.Yksityinen joppari tietysti on vaihtoehto,mutta ovat tainneet ne ajat pääsääntöisesti takanapäin tänäpäivänä.Aina on tietysti mahdollisesti jotain oleellista,joka ei ole tiedossa asiaa arvioitaessa.

  Hankt

  Ei ole yksityinen joppari kyseessä, siksi sitä hintaa ihmettelinkin. En nyt viitsi tähän yrityksen nimeä laittaa esiin.

  On tosiaan tarjouksen perusteella tarkoitus jättää sinne n. 50 runkoa/ hehtaari siemenpuuksi. Tämä on siis tarjouksentekijän ehdotus ja sanoi, että avohakkuuta ei saa tehdä, vaan pitää jättää siemenpuuta. Tarjouksessa lukee siis päätehakkuu. Onko tuo tukin hinta tässä tapauksessa siis eri kuin avohakkuussa, jossa siemenpuuta ei jätetä? Eli meneekö kasvatushakkuun hintaluokkaan?

  Kun tuli tämä tilanne vähän yllättäen syliin, niin kyllä tässä kysymyksiä itsellä riittää ja täältä saanut paljon vastauksia. Pitänee tosiaan mennä MHY:n kanssa vielä juttelemaan, mutta nyt ainakin osaa paremmin kysyä oleellisia asioita. Kiitoksia vaan kaikille vastanneille!

  Jätkä

  Näin sivusta lukien, on himan outoa ostotarjoamista. Kyllä teit viisaasti, kun aloit ihmettelemään tarjouksen perusteella, etkä heti tehnyt Jeessejä, eli ”kättä päälle ja käsirahaa”.

  Toki moni asia on roikkumassa, mutta eiköhän ne selviä MHY:n toimihenkilön kanssa. Lain mukaan MHY:n tehtäviin kuuluu Avutus ja neuvonta puukaupoissa, sekä koulutus.

  Myös metsäkeskuksista on mahdollisuus saada puolueetonta tietoa.

  mehtäukko

  Siemenpuiden jättö ei vaikuta.Se on korjuussa avon tekijät.

  jees h-valta

  Kyllä se jätkä minullakin olisi tuolla hinnalla jäänyt allekirjoittamatta sähköisestikään. Kaksikymppiä lisää vähintään.

  harrastelija harrastelija

  Ennen jätettiin siemenpuita, koska mätästys / laikutus systeemiä ei vielä ollut – eikä paakkutaimiakaan. Viimeksi kun jätin siemenpuita (sen 50 r/ha), niin ne kyllä myrsky kaatoi ja osan piti tr-vinssillä vetää ajouralle – ei ollut hyvä kokemus 🙁

  Jossakin tapauksessa saattaa siemenpuu-systeemi onnistuakin, mutta jotenkin tuntuu, että se on historiaa? Lisäksi luontainen uudistus antaa aika epätasaisen tuloksen.

Esillä 8 vastausta, 51 - 58 (kaikkiaan 58)