Keskustelut Puukauppa Miten puukauppa käy?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 58)
 • Miten puukauppa käy?

  Loppukesällä oli puun kysyntä kovaa ja hinnatkin kohtalaisia. Miltä näyttää tilanne nyt? Tuleeko tarjouksia ja millä hinnalla?

 • oksapuu

  Kyseessä taitaa olla runkohinta, huono sellainen…

  jees h-valta

  Juuri noista kaupan ylimääräiskuluista varoitin ja niitähän tuossa A.J. sitten tarjoilee. Oma kilpailutus on tervettä kyllä mutta ei siinä mitään välikäsiä tarvita rahastamaan. Tässä on hiukan eroja kyllä eripuolilla suomea. Joissain suunnilla Mhy on suorastaan monopolimaisessa asemassa jonka ohi on vaikeaa edes tehdä kauppaa.

  jees h-valta

  Kyllä siellä ”Metsäliiton” ostossa ovat aivan samat puulajikkeet ja jakeet kuin Mhy:lläkin. Olisikin aika kumma jos näin ei olisi kun Mhy toimittaa Metsä-Groupillekkin kyllä vuosittain monia tuhansia ja taas tuhansia motteja puuta. Vuosisopimukset velvoittaa Mhy:täkin ja sinällään huvittaa tuo katkontakorostus. Kun Mhy toimittaa juuri vuosittaissopimuksella kaikille kolmelle suurelle ostajalle aivan samoin sopimusmäärät täyteen kuin sahoillekkin. Tiedän koska olen ollut sisällä organisaatiossa. Joten aika lipevää takinkääntöä se vaatii mhy-toimarilta väittää että nyt tämän katkonta onkin parasta tänään. Siinä hommassa valehtelu on jopa vaatimus, ei pelkkä suositus. Muuten saattaa ura olla lyhyenläntä.

  metsä-masa metsä-masa

  Hankit: Näin etänä neuvonta ei ole aivan tarkan, tarkkaa kun huomattavan puukaupan tekoon sisältyy kilpailutilanteessa aina asioita, joita ei olosuhde ja yksikköhinta kerro.

  Minulle  kertomasi tukinhinnat toi ensimmäisenä mieleen runkohinnoittelun  männyille, kuuselle ym. Kerrotuilla tavaralajihinnoille ei kauppaa kannata suunnitella tarjousta pitemmälle, avohakkuun tukin osalta hinnat on edelleen jokseenkin samoja kuin syksyllä 60-70 € / m3.

  Puukaupan yhteydessä jälkihoito tarkoittaa ylimääräistä kauppaan kuuluvaa rahallista etua, jolla ei kilpailutilanteessa haluta nostattaa tilastoissa näkyvää kantohintojen kehitystä. Hakkuutähteistä, kannoista ja muista töistä on selvempi sopia erikseen.

  Palstalaisilta sinulle on jo sadellukkin varoittavia hyviä kommentteja puukaupan kilpailuttamiseen, jos minä olen ymmärtänyt kokemuksesi puukaupassa oikein suosittelisin A. Jalkasen tavoin kääntymään puukaupassa Mhy:n puoleen, ja hakea siitä omakohtaisia kokemuksia jatkoon.

   

   

  rakentaja

  Kuinka hyvin teillä on Kuution arviot vastanneet todellisuutta?

  Hankt

  Kiitoksia taas lisäkommenteista ja avusta kaikille! Ei tässä mikään kiire ole niin katsotaan rauhassa, mistä saa parhaan hinnan. Tosiaan ihmetytti, kun sain tarjouksen, että hinta poikkeaa niin paljon keskihinnoista mitä löysin mm. täältä. Tarjouksessa oli eriteltynä hinnat kuitupuulle, tähteelle jne. Katkontamitaksi on merkitty siemenpuuhakkuu. Kaikessa puutavaralajeissa hinta on selkeästi alempi (n.30%), kuin mitä ”markkinahinta” on. Siksi aloin alunperin kyselemään onko jotain piilokuluja josta en ole tietoinen. Mutta kommenteista päätellen ei ole, joten olen tosiaan nyt paljon viisaampi pyytämään muita tarjouksia ja katsotaan saadaanko hinnat kohdilleen.

  metsä-masa metsä-masa

  Itä-Suomen puukauppa on kiivaan syksyn jälkeen hieman tasaantunut, hintataso tukeilla uusissa tarjouksissa vajonnut vain hieman ja kuidut jatkaa sillä samalla syksyn tasolla. Sahureilla on ainakin väliaikaisesti ostettua varastoa reilummin.

  Myönteisenä uudenvuoden uutisena täällä on paikallisen Binderholzsin kuusisahan uuden sahalinjan valmistuminen. Kuusitukin lisätarpeen on kerrottu olevan n. 100 000 m3 / vuodessa.

  Puu Hastelija

  ”Katkontamitaksi on merkitty siemenpuuhakkuu.”

  ??? Onko nyt kyseessä oikeasti umpimetsän avohakkuu vai siemenpuiden keräily? Ja jos ollaan oikeasti siemenpuuasentoon hakkaamassa, niin ei niitä hakkuun jälkitöitäkään liikaa ole.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Sinun ”Hankt” olisi varmaan paras kääntyä MHY:n puoleen, mutta sitten olet mukana ja kysyt jokaisen oudon asian kohdalla Mitä, Miksi ja Miksei toisin. Pumppaat siis itsellesi kaiken sen tiedon mitä kaupasta saat irti. Sitten seuraavalla kerralla saatat jo osata itsekkin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Hankt: ”Sori kun täällä urpoilen näillä kysymyksillä, mutta kiitos kun annoitte vastauksia. Tästä oli paljon apua!”

  Ei ole kuule mitään tyhmiä kysymyksiä olemassakaan, eikä kysyminen ole mitään Urpoilua. Eihän me kukaan mitään tiedettäis, jos ei olis kysytty ja kysytty. Jatka vain kymyslinjalla. Tarvitset nyt vain sellaista kysymyksiisi vastaajaa, jonka on mahdollista muodostaa kokonaisnäkymys asiasta paikan päällä. sellainen Sinulle löytyy MHY:ltä, mutta älä heitä hommaa asiantuntijalle vaan jatka kysymyksiä minenomaan hänen kanssaan.

  Mielenkiintoista olisi jos myöhemmin sitten palaisit asiaan, kertoen miten meni.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 58)