Keskustelut Puukauppa Miten puukauppa käy?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 58)
 • Miten puukauppa käy?

  Loppukesällä oli puun kysyntä kovaa ja hinnatkin kohtalaisia. Miltä näyttää tilanne nyt? Tuleeko tarjouksia ja millä hinnalla?

 • Apli

  Totta mitä Taneli tossa kertoi, saman asian huomannut itsekkin… Nythän moni sahuri sahaa todella pientä tukkia ja suuntaus on siihen lisääntyvä niin tarjoaa kyllä hyviä saumoja myydä niille esim 2 ja 3 harvennuksia.. Koska luntahan on koko maassa paljon, niin talviharvennuksia voi olla vaikea saada enää kaupaksi jos haluaa korjuu tälle talvelle..

  Apli

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/172e4816-b50d-4aba-9e79-78290a3b7a3f

   

  Tämä tosin lupaa hyvää korjuukeliä joulu-helmikuulle.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Säätä on tähän asti ennustettu muutaman päivän päähän, Näin pitkissä ennusteissa on yleensä sammakkoprofessorit pärjänneet paremmin kuin koulutetut professorit.

  Ainoa asia joka tuohon suuntaa luotettavasti viittaa on se että viime kesä oli poikkeuksellisen lämmin. Tavallisesti vuoden ja kahden aikana on tullut tasoitusta lämpötiloissa, jos on ollut kovin kylmää tai lämmintä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Apli: ”Nythän moni sahuri sahaa todella pientä tukkia ja suuntaus on siihen lisääntyvä niin tarjoaa kyllä hyviä saumoja myydä niille esim 2 ja 3 harvennuksia.”

  Meilläpäin ihan viime vuosina on kyllä virta vienyt toiseen suuntaan. Aiemmin oli jopa 28″ mitta ja 11cm läpimitta, nyttemmin 31″ ja 13cm. Tosin en ole tämän syksyn mittoja kysellyt.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Ei kai kukaan Hihhuli ole muuttanut tukin määritelmää?

  Männyllä minimilatvaläpimitta on 15 senttiä latvasta kuoren päältä kapeimmalta kohtaa mitattuna. Kuusella KO mitta on 16 senttiä.

  Miksi se on niin suuri? Siksi, että oikealla tukkiensahaamiseen rakenentulla sahalinjalla ei kannata sahata pienempää puuta. Tuosta kokoluokasta tulee kaksi kpl 2×4 ”:n sahetta. Jos mennään pienempään, tulee vajaasärmää.

  Noita pienemmistä vahvuuksista tehdään yleensä veistosahoilla aihioita liimalevyihin ja liimapuupalkkeihin, joiden nimike jo kertoo, että ne eivät ole massiivipuuta, vaikka ovatkin umpipuuta. Ero on samaa luokkaa kuin kokolihapihvillä ja jauhelihapihvillä.

  Alle 15 senttiset pöllit ovat VAIN pikkutukkeja ja parruaihioita. On emämunaus puhu niistä samaan aikaan tukkien kanssa, ovathan ne kantohinnaltaankaan vain hivene kuitupuuta kalliimpaa. Siksi teollisuus on jo vuosikausia sitten ottanut käyttöön termin: ”Sahakuitu”.

  moto79

  Nyt ilmeisesti tuli ostokiintiöt täyteen kesäkorjuu päätehakkuista, tukkien hinnat useammalla yhtiöllä tulleet alas reilun vitosen. Ihmeen kauan ne kestikin ylhäällä, tosin ei ensi kevään tilannetta kukaan tiedä varmasti.

  anttik anttik

  Valitettavasti vaikuttaa siltä, että metsäteollisuuden huiput on saavutettu, ja nyt lasketellaan.

  Visakallo Visakallo

  Meilläkin päin lentokenttiä ilmestyi vielä kesällä ja alkusyksyllä sinne sun tänne, mutta nyt näkyy kyllä tahti jo rauhoittuneen.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Suhdanne hiipuu ja maat jäätyy,siihen taisi hyytyä hinnatkin.Metsäfirmojen pörssikurssit tippuneet reilusti syksyn huipusta,usein puolenvuoden viiveellä näkyy kannollakin sama kehitys.Jälkeenpäin  aikanaan voimme sitten nähdä,milloin nousukausi taittui laskukaudeksi,mutta oma näkemykseni mutuna on,että se hetki on nyt käsillä.

  pihkatappi pihkatappi

  Sikäli tämä oli nähtävissä, kun kiinalaiset vähensivät ostoja jo joku aika sitten. Onneksi tuli kauppoja tehtyä tälle vuodelle ja alkuvuoden harvennukselle ja hankinnalle tuli sopimuskumppanin hinnantarkistukset.

  Puun hinta laskee, osakekurssit laskee ja metsäliitto makselee selluvoittojen rippeet osuuskoroill. Trendi taitaa pitää, eli sellun kysyntä säilynee.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 58)