Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 5 vastausta, 1,581 - 1,585 (kaikkiaan 1,585)
 • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

  Merkitty: 

  Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

  Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

 • Perko

  Onhan Ruokolahdelta löytynyt Leijonakin.  Nyt on hankala löytää kunnanjohtaja.  Lutikoita kuuluu olevan kuin sota-ajan korsuissa, on  erikoinen paikka.

  mehtäukko

  AJ…”Tärkein asia: metsäpalo ei tuhoa metsää, kuten ei avohakkuukaan. Suurin ero metsäpalon ja avohakkuun välillä on lahopuun määrässä ja laadussa,…”

  Kait tässä on muistettava ne kestävyys-kriteerit?! Jos metsätaloudessa ei mahdollisteta avohakkuunkin taloudellista tuottoa omistajalleen, muullakaan ei ole merkitystä. Palossa se menee savuna ilmaan.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Aivan oikein mehtäukko: ei ole tarkoitus, että talousmetsää lähdettäisiin uudistamaan polttamalla. Tarkoitukseni oli puolustaa näkemystä, että avohakkuu on verrattavissa siihen miten luonto itse uudistaa metsää. Talousmetsässä huolehditaan, että metsä tulee takaisin, useimmiten nopeammin kuin luonnonmetsässä, kuten edellä huomattiin.

  Lopputulos on erilainen, mutta jos aluetasolla huolehditaan myös uhanalaisista, ei menetetä mitään lajeja lopullisesti. Metsäpaloista riippuvaiset ovat uhanalaisia koska meillä on liian vähän paloja. Tämä asia olisi helppo korjata polttamalla suojelualueilla ja talousmetsissä sopivia kohteita vuosittain luonnonhoitovarojen turvin.

  Puuki

  Mitenkäs CO2-päästöt ? Kulotus lisää päästöjä vaikka lisääkin lutikoita runsaasti.  Vähentää se kansantalouden tulovirtaakin, jos talousmetsiä aletaan ennemmälti polttaa ötököiden elinympäristöiksi.   Kuivia mäntykankaita sýttyi ennen palamaan siellä täällä kesällä, kun oli vielä höyryjynat käytössä.   Nykyisin laajojakin metsäpaloja syntyy muuten, eniten hoitamattomissa metsissä ulkomailla, kun ei ole harvennuksia tehty eikä  muutakaan m-hoitoa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Talousmetsissä sopivia kohteita ennallistamispoltoille olisivat säästöpuuryhmät ja muuten metsätalouden ulkopuolelle jääneet alueet, kuten pienet saaret ja pienialaiset tärkeät elinympäristöt (lakikohteet) joissa on kuivia tuulenkaatoja, eli palavaa materiaalia riittävästi.

Esillä 5 vastausta, 1,581 - 1,585 (kaikkiaan 1,585)