Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 5,681 - 5,690 (kaikkiaan 8,266)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Puuki

    5 + 5 %  on kyllä jo voimassa FSC:ssa.  Pysyvästi suojeltua min. 5 % ja peitteistä kasvatusta min. 5 %.  Jotain muuta uutta tullee sitten.  Muistaakseni vesistöjen reunapuiden lievä harvennusmahdollisuus myös uutena.

    Ola_Pallonivel

    Korjataas taas kerran yksi väittämä. Jättämällä siemenpuut aukolle, uudistamisen kulut ei ole nolla.

    R.Ranta

    Gla: ”Metsätalouden näkökulmasta maailma ja olosuhteet ei ole muuttunut mihinkään kymmeniin vuosiin. Aina on uusiutumattomien käyttö ollut liian suurta, eikä sitä ole saatu korvattua uusiutuvilla. Aina on metsätalous kuormittanut luontoa, vaikka luontoväki nykyään asiasta isompaa meteliä pitääkin.

    Politiikan tehtävä on tasapainoilla tällä nuoralla, nähdä metsä puilta ja sivuuttaa muotivirtaukset Metsänomistajan elämänarvot ei siihen vaikuta tippaakaan.”

    Putosin kuin eno veneestä. Niin, mitähän se talous mahtaa olla? Olisko se sittenkin jotakin muutakin kuin puun kasvua.  Edellä yritin sitä vähän avata – ilmeisesti vaatimattoman kokemukseni vuoksi huonolla menestyksellä. Toisinaan on niin, että hieman etäämpää kokonaisuuden näkee paremmin.

    Ola, se voi olla kulu, tuotto tai nolla. Edellä kerroion esimerkin, missä se on ollut tuotto. Pikkutukin suhteellinen arvokasvu on iso. Pitää tietysti olla hehtaareja, sopivia aihioita ja oikeat olosuhteet. Riippuu niin monesta tekijästä, että yhtä vastausta ei ole.

    Uskollaan kukin tulkoot autuaaksi.

    Tomperi

    ”Suomessakin pitäisi parantaa ympäristötiedon laatua ja siitä tiedottamista maanomistajille. Maanomistajan kuuluu olla tietoinen erityisistä kohteistaan ja uhanalaisten lajien havainnoista, mutta nykyisellään tämä tieto taitaa tulla maanomistajalle saakka vasta silloin kun hän tekee metsänkäyttöilmoituksen? Vai näkeekö jo jostain paikkatietopalvelusta saman näkymän kuin ely-keskus?”

    Tämänmoinen kommentti jos mikä pärjäisi, voittaisi kilpailun jopa monia kilpailuja.

    En halua loukata ketään.

    siis ”voiko kukaan  ilmaista täydellisimmin vieraantumistaan todellisuudesta”

    pakko myöntää että noin hyvää slougania sanontaa tai asiallista ilmaisua en olisi keksinyt ko kilpailuun.

     

     

    Kurki

    Rannalla se on vain yksi aihe, jota jauhaa. Uudistamiskuluja ei saa koskaan metsien kasvulla kuitattua, vaikka ne voi nollata hakkuusta saadusta tulosta. Jos ei ole metsätuloja, mutta on vuosimenoja, verottaja vähentää ne muista pääomatuloista automaattisesti. Eivätpä jää roikkumaan.

     

    Nostokoukku

    Tomperi. Metsään.fi palveluun on satsattu vuosia ja paljon rahaa. En ole käynyt katsomassa, mutta luulisi siellä kaikki erityiskohteet ja lajihavainnot olevan tallennettu.

    Tomperi

    Nostokoukku, onko tallennettu myös havainnot Karhukaisista?

     

     

    Nostokoukku

    Eipä taida olla tarpeen. Nehän selviävät lähes mistä myllerryksestä tahansa. Vai olitko jostain erityisestä karhukaislajista huolissaan?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kävin katsomassa omaa metsätilaani metsään.fi:ssä. Melkein jokaisen kuvion kohdalla lukee ”lakisääteinen luontokohde”, mutta ei kerrota tarkemmin mitä. Ei hirveän hyödyllistä tietoa vielä tuossa muodossa.

    Visakallo Visakallo

    Viimeksi taidettiin vääntää koivutukin hinnoista Jessen kanssa. Kyllä nekin kannattaa myydä sellaiselle ostajalle, joka niistä kulloinkin parhaiten maksaa.

Esillä 10 vastausta, 5,681 - 5,690 (kaikkiaan 8,266)