Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 611 - 620 (kaikkiaan 639)
 • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

  Merkitty: 

  Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

  Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

 • risuparta

  Jos on hevos aika kauden jälkeen koskematon ”tukkimetsä”, niin se ei ole pystyyn lahoava!

  Sen sijaan jos sinne kuusikkoon on menty  rypemään 70 – luvulla 5000 Fordilla ja  vuosituhannen alussa kelirikko aikaan ponsella. Niin monenlaisia sienitauti ja hyönteistuhoja on odotettavissa.

  Metät kunnossa!

  Kuule risu. Antaa korkeintaan muutaman kymmenen vuotta lisää aikaa sen sukupolven väistämättömälle.

  Jos olisi uudistettu ajoissa olisi hiiltä jo sidottu paljon enemmän verrattuna ”aarniometsään”. Säästöpuilla yms. myös biodiversiteetti olisi voinut paremmin.

  Sääli kun ideologia ajaa käytännön luonnon monimuotoisuuden vaalimisen ohi….

  risuparta

  Oletko yhtään tietoinen,kuinka paljon aukkohakkuu alueen muokkaus tuhoaa yhteistä Tellustamme?

  Rane

  Oletko risuparta yhtään tietoinen,kuinka paljon aukkohakkuualueen muokkaus lisää yhteisen Telluksemme biodiversiteettiä?

  https://www.tuomas.salste.net/doc/korvasieni/korvasienipaikat.html

   

  risuparta

  On taas apulanta ja räkäpetäjä porukka vauhdissa. Miten lie ailan jälkeen?

  YK:n raportti ei meille paljon toivoa antanut. Perille ollaan menossa,mutta ensimmäisessä luokassa!

  Scientist Scientist

  Miksi Suomessa on niin vähän metsäpaloja verrattuna esim USAhan Kanadaan, Venäjään. Syy on lähinnä metsiemme nuori rakenne , hyvä metsänhoito, metsäautotiet .Vanhat ja kuivuneet metsät palavat helpommin kuten Kaliforniassa.

  Puuki

  Kääntömätästyksellä maaperää muokataan n. 5,5 % viljelyalueen pinta-alasta (1800 istutuskohtaa/ha).  Onko paljon vai vähän ?  Puun kasvukin lisääntyy muokkauksen jälkeen.

  Suurimmat metsätuhot tapahtuu ihan muualla kuin  täällä.  Suurin osa metsätuhoista johtuu siitä , kun niitä raivataan viljely- ja rakennusmaaksi.  Toiseksi suurimmalla  osuudella  suurpalot esim. Kanadassa , Siperiassa, Brasiliassa ja Indonesiassa,   ja  3:nneksi  ötökkätuhot hoitamattomissa metsissä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Miten Puuki lasket yhden mättään pinta-alan? Jos se olisi hyvän kokoinen eli neliömetri, tulisi muokkauspinta-alaksi 1800 neliötä eli 18 prosenttia per hehtaari. Vertailun vuoksi: tuulituhossa kaatuneiden isojen puiden nurin kellahtaneet kannot paljastavat varmasti suuremman pinta-alan kuin mätästys.

  Puuki

  Pienellä kauhalla tulee n. 50 x 60 cm:n laikku, kun maa käännetään samaan kohtaan.  Pääpointti on se, että olipa se muokatun maan pinta-ala sitten tuo tai vaikka 20 %, niin s e ei lisää kasvihuonekaasujen päästöjä koska puun kasvun sitoma hiili/kiertoaika ja maaperän sitoma CO2 ratkaisee .  Eniten sitoo paljon muokattu maa ; tutkim. mukaan aurausalueilla maaperän hiilivarasto on suurin. Mitä parempi puun kasvu (myös muokkaustapa vaikuttaa siihen) sitä suurempi juuristokarikkeen   tuoma hiilivarasto. Muokkaamattomalla maalla maaperän hiilivarasto oli pienin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Juuri noin kun tarkastellaan talouskäytössä olevia metsäalueita. Kaikkein suurin maaperän hiilivarasto löytyy luonnonsuojelualueilta.

Esillä 10 vastausta, 611 - 620 (kaikkiaan 639)