Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 601 - 610 (kaikkiaan 639)
 • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

  Merkitty: 

  Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

  Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

 • Puuki

  Taisi se tutkija sanoa senkin, että myös talven edulliset ilmat  lisäsi satoa. Vaan jos käy pakkasjakso eikä ole lunta suojana,niin vähiin jää mustikat ja puolukat.

  Puuki

  Maan mikrobitoiminnan vilkastuminen lisää myös sienirihmastoja. Sienten kannalta merkittävä muutos on niiden kanssa symbioosissa toimivien puiden häviäminen avohakkuualalta. Sienilajisto muuttuu siis toisenlaiseksi. Sienet ovat toisaalta hyviä leviämään itiöiden avulla, joten muutos ei ole pysyvä.

  Ehkä myös sienirihmastot elää ainakin jonkin aikaa hakkuun jälkeenkin, kun puiden kannot ja juuret jää jäljelle.  Tai sitten ei, kun yhteyttämistuotteita (sokereita) ei enää tule vaihtoon kasvukauden aikana.   Joka puulajilla on omat mykorritsansa joten vesaa tekevät puulajit luultavasti hyötyy havupuiden korjuusta.   Metsämaassa on paljon puiden hienojuuria jotka elää vain vähän aikaa muutenkin.

  Kääntömätästyksessä varsinkaan ei maaperää paljastu paljonkaan kokonaisalasta. Silloin ei muokkauksen vaikutus ole sienijuuriinkaan kovin suuri.  Laikku-ja kääntömätästyksenä tehdään Suomessa 70-80% kaikista metsämaan muokauksista.    Siksi esim. hiilen haihtumista päätehakkuualojen alkuvuosina pitäisi tutkia pääasiassa juuri niiltä aloilta eikä kertoa täysmuokatun (tai aurausalueiden) kohteen  edustavan jotain tavallista/keskimääräistä tilannetta .

  Planter Planter

  Harmittaa kun aina Ylen uutisissa kerrotaan, että suurin syyllinen luonnon monimuotoisuuden vähenemiseen on metsätalous.

  Ei se niin ole, uutisointia pitäisi saada korjattua. Suurimmat syylliset ovat eteläisessä Suomessa hirvitalous, Kainuussa Rane ja Lapissa porotalous.

  Miten hyvin ajan hermolla oli jo 13  vuotta sitten metsätieteen aikauskirja ja Heli Viiri. Kohta on mennyt kaksi vuosikymmentä metsiä pilaten ja tilanne vaan pahenee.

  https://www.metsatieteenaikakauskirja.fi/pdf/article6704.pdf

  suorittava porras suorittava porras

  Planter se tykkää hekumoida vuosituhannen alun ongelmilla. Ei ole tätä päivää.

  Planter Planter

  Unohtui vielä mainita, että artikkelin kirjoittamista seuraavan 5-vuotiskauden VMI inventoinissa hirvituhot olivat lisääntyneet ja täällä lounaassa on niiden viiden hirven tuhannella hehtaarilla lisäksi ilmestynyt 50 valkohäntäpeuraa. Tilanne on siis dramaattisesti huonontunut monimuotoisuuden suhteen artikkelin kirjoittamisen jälkeen.

  Kalle Kehveli

  Ei se niin ole, uutisointia pitäisi saada korjattua. Suurimmat syylliset ovat eteläisessä Suomessa hirvitalous, Kainuussa Rane ja Lapissa porotalous.

  Muuten OK, mutta keskimmäisestä en ole ihan varma. Porot ja hirvet eivät kuulu luontoon tässä määrin.

  Planter Planter

  ”keskimmäisestä en ole ihan varma.”

  Ehkä se vaatii selityksen: Se tarkoitti, että Suomi-neidon vyötärön korkeudella ei ole valkohäntäpeura-ongelmaa, eikä niin alhaalla ole pahaa poro-ongelmaa, hirviäkin on maltillisesti. Ainoa ongelma on Rane, joka kaatoi puun, johon oli kiivennyt luontoaktivisti, olikohan ihan Anni Sinnemäki. Eli siellä kohdin ongelmaa ei ole.

  Kalle Kehveli

  🙂

  risuparta

  Tasaiseen tahtiin on tullut tiede yhteisöjen raportteja maapallon luonnon tilasta. YK: kusessa ollaan!

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka pohtii, minkä värisillä koneilla aukkohakkuut tehdään. Oikea ajatus olisi , miten aukot voidaan jättää tekemättä.

  No: Aila potkii teitä perseelle!

  Metät kunnossa!

  Pohdihan ihan keskenäsi kumpi on ilmastoteko – aukko josta paljon kuutioita sahateollisuuteen vai pystyyn lahoava tukkimetsä…? Risuparta miettii ihan rauhassa….

Esillä 10 vastausta, 601 - 610 (kaikkiaan 639)