Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 621 - 630 (kaikkiaan 653)
 • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

  Merkitty: 

  Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

  Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

 • Timppa

  Risuparta.  Se lannoitus tekee kyllä hyvää metsälle.  Katselin kolmisen vuotta sitten, että onpa tuo kuusikko ränsistyneen näköinen.  Toissa kesänä lannoitettiin ja nyt on nähtävissä tulos.  Neulaset ovat muuttuneet vihreämmiksi ja latvukset paremman näköisiksi.

  Koita sinäkin Risuparta hankkia jotain piristystä, ettet ole niin hapan.

   

  Gla Gla

  Katselin Ylen sivuilta YK:n raporttia. Kahdeksasta pahimmasta synnistä ei yksikään oikein osunut hyvin hoidettuun suomalaiseem talousmetsään.

  Milloin risuparta teet konkreettisia ehdotuksia asioista, joilla tavalinen metsätalouden harjoittaja voi ottaa luonnon paremmin huomioon? Esim. vhp:n vähentäminen, koivun viljely ja myöhemmin alikasvoskuusten kasvatus.

  Visakallo Visakallo

  Emme tule saamaan risuparralta näitä ehdotuksia, koska hän on sitonut metsän kohtalon omaan kohtaloonsa, eli se tulee kuolon korjattavaksi.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  MT kertoo, että WWF kyseenalaistaa puun käytön ylipäänsä, myös rakentamiseen. Herää kysymys, että onko tavoitteena että laitetaan maa säppiin, ja kansalaiset pakolaisiksi etsimään elantoa muualta?

  On siellä lopussa lievennys, josta ilmenee että WWF vastustaa lisähakkuita, ei puurakentamista sinänsä: ”Eli jos puun hakkuumäärät eivät kasva mutta puurakentamisen osuus kasvaa, puurakentamisen vaikutus ilmastoon on myönteinen.”

  Artikkeli voi näkyä tilaajien lisäksi muillekin, ellei ole lukenut ilmaiskiintiötään täyteen.

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/rakentaminen/artikkeli-1.1195367

  Puuki

  Tutkimus  johon WWF -henkilö viittaa , kertoo että 17-33 %:n lisäys hakkuissa  vv. -17-2116  ”perusmallista” lisäsi tietyn verran metsien  hiilipäästöjä vaikka korvausvaikutus otettaisiin huomioon.    Hakkuumääräthän romahti jo v. 2019 ja tänä vuonna verrattuna edellisiin vuosiin. Ei  puunkorjuu  aiheuta isoja päästölisäyksiä vaikka sitäkin väitetään ratkaisevaksi tekijäksi.

  Tarkoitushakuinen lausunto WWF:ltä koska ei perustu nykyiseen saatavissa olevaan faktatietoon. Rakentamisen hiilipäästöt / asuintalon elinkaari on puukerrostalossa vähintään 30% pienemmät kuin betonitalossa.  Se on tutkimustietoa.

  Miten kotimaisen tukkipuun käyttö rakennuspuuksi kasvaisi , jos metsiä ei hoideta harvennushakkuin ?   Taimikoiden ”viivästynyt” hiilen sitominen, lisääntyvä puun kok. kasvu ja rakennuspuun hiilivarastot pitää ottaa myös huomioon hiilitaseessa.   Nyt muka ei ehdi taimikot lisäämään hiiltä koska hiilineutraaliustavoite on niin lyhyen ajan päässä.   Oikeasti rakennuspuu kompensoi hyvin hiilen kertymisen tilapäistä hidastumista metsäpäässä päätehakkuun jälkeen.  Varsinkin kun puu korvaa enemmän päästöjä aiheuttavia fossiilista alkuperää olevia tuotteita ja uuden puusukupolven kasvu on entistä parempaa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Aivan. Korvausvaikutus toimii samalla lailla myös ei-mekaanisen metsäteollisuuden puolella, kun fossiiliperäisiä raaka-aineita korvataan uusiutuvilla puuperäisillä. Nämä pitää olla mukana ilmastovaikutuslaskelmissa. Muita huomioitavia ovat kauppatase ja työllisyys.

  Mettämakuri

  Ole räkäparta huoleti makuri aikoo kaataa puita vielä seuraavat 30 vuotta.  vanhat ja vaivaiset kaataa ensin, vaikka akkusahalla yön pimeydessä.

  Gla Gla

  MT: ”Mitä mieltä WWF:ssä siis ollaan puun käytöstä rakentamisessa?”

  WWF: ”Kaikkien materiaalien käyttöä tulisi vähentää hyvin reippaasti, jotta voidaan mahdollistaa ekosysteemien säilyminen.”

  Keinoista keskustelu olisi kiinnostavaa. Kulutuksen vähentämisen julistaminen tavoitteeksi ei vaadi osaamista, siihen pystyy jo ekaluokkalainen koululainenkin.

  Jos rakentamisesta, eikä niinkään muusta kulutuksesta puhutaan, rakennetaanko meillä liikaa asuntoja ihmisille? Vai onko ihmisiä liikaa? Jos vastaus on jälkimmäinen, mitä asialle voidaan tehdä. Jos rakennetaan liikaa, rakentaminenhan painottuu pääkaupunkiseudulle. Muualla Suomessa pienemmillä paikkakunnilla olisi paljon tarjontaa edullisista asunnoista. Vanhoja mummonmökkejäkin olisi tarjolla korjauskohteiksi.

  Nyt ihan oikeasti olisi kiinnostava tietää, mitä WWF tarkoittaa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  WWF yrittää tietenkin löytää tietä kestävämpään tulevaisuuteen, mutta keinot ovat väärät, jos metsäteollisuus ei saa kasvaa Suomessa. Puun käyttö kasvaa sitten jossain toisissa maissa, missä metsän monimuotoisuudesta tai uudistumisesta ei huolehdita yhtä hyvin.

  Miksi juuri tämän hetken hakkuutaso olisi se paras? Miksi hiilinielua pitäisi säästää yhtään enempää kuin EU vaatii? Pitkällä aikavälillä kasvua pienemmät hakkuut johtavat kasvun alenemiseen. Nyt on tietenkin kiire vähentää päästöjä ja lisätä nieluja aivan lähivuosina, mutta hiilinielun kasvu on jo aika pitkälle toteutunutkin, kun hakkuiden määrä on alentunut.

  Puurakentamisen osuus saisi kasvaa, mutta mistä saadaan rakennuspuuta, jos pieniläpimittaista energia- ja sellupuuta ei saa ensin hakata pois? Kuten täällä on todettu, harvaan istuttaminen ei ole puun laadun tai kasvupaikan tuottokyvyn hyödyntämisen kannalta paras vaihtoehto. Metsien monimuotoisuus lisääntyy jos hakkuut alenevat, mutta pitkällä aikavälillä hakkaamattomat metsät alkavat muistuttaa Kanadan ja Venäjän metsiä. Ehkä tämä on se julkilausumaton tavoite, WWF?

  Tolopainen

  Enemmän olisi huolissani Suomen köyhtymisestä. Talouskasvua ei ole enää ollut viimeiseen kymmeneen vuoteen ja velkaa tulee keskimäärin lisää 10mrd€ vuodessa. Onkohan täällä enää yhtään taloudesta mitään tajuavaa päättäjää. Hyönteisten takapuolia vain tutkitaan ja ollaan hirveän huolissaan pörriäisistä.

  Suomessa syntyvyys puolittuu seuraavan 30v aikana eli tipahtaa alle 25000.

Esillä 10 vastausta, 621 - 630 (kaikkiaan 653)