Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 6,641 - 6,650 (kaikkiaan 7,886)
 • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

  Merkitty: 

  Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

  Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  En Gla astunut ansaan: en ole kommentoinut onko hömpän uhanalaisuusluokitus oikein vai ei. Ei minulla riitä siihen natsat. Ei pidä lukea rivien välistä vaan ne rivit.

  Timppa

  Ainakin kauriit ja punkit ovat lisääntyneet.  tapasin eräässä kokouksessa kirkkonummelaisen naisen, joka kertoi, että enimmillään hänen pihallaan oli 11 kaurista.  Oli sairastanut kahtena vuonna peräkkäin borrelioosin.

  Perämurikka

  Täälä ne on vähentyny

  Gla Gla

  Minä en kiista hömpän uhanalaisuusluokitusta. Mutta kun puhuin hömppäkannan koosta, keskustelu kääntyi heti uhanalaisuuteen. Sitä rummuttamalla on hyvin monille, jopa lintuharrastajien parissa, syntynyt mielikuva harvinaisesta lajista.

  Gla Gla

  Kauriista puheenollen, Juha Laaksosen luontoretkessä katsellaan pimeässä maisemia lämpökameralla. Alkaa kauriita (peuroja) näkyä, jos joku ei niitä muuten tarpeesi näe.

  https://areena.yle.fi/podcastit/1-67062951

   

  Perämurikka

  Näkeehän niitä harvakseltaan siihen mitää lämpökameroita tarvi.ja jäljetki kertoo jotaki

  Gla Gla

  Itku oli taas lähellä, kun kuuntelin metsäradiota. Susikuvaaja kertoi, miten susikeskustelussa on paljon väärää tietoa ja keskustelu olisi parempaa, jos oikeaa tietoa käytettäisiin. Seuraavaksi tämä sanoi, ettei kaikki metsästäjät susia vihaa. Osan mielestä susi kuuluu luontoon.

  Ohjelman lopussa joku lohiaktivisti sanoi, ettei vastusta vesivoimaa. Mutta onhan paljon muitakin tapoja tuottaa sähköä ja niitä pitäisi miettiä. Tuuli, aurinko, aaltovoimala.

   

  Kalle Kehveli

  Katsoin kerran yhtä erä ohjelmaa, missä kerrottiin lohen kalastuksen kestävyydestä ja lohen nousun tärkeydestä ja pyydystä ja vapauta kalastuksesta.

  Nämä kaverit sitten kalastivat ja saivat kuin saivatkin 7 kg naaraslohen ja heti kivellä päähän. Se siitä suojelusta…

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Päivän keskustelu Hesarissa koskee ekologisia käytäviä, joita ehdotetaan lisättäväksi. Jussi Autere kommentoi hyvin, että suojelu tulee perustella paremmin, vetoaminen kansainvälisiin sopimuksiin ei riitä.

  Oma kommenttini (ei ole julkaistu):

  ”Hyvä kirjoitus. Jussi Autereelle myös kiitos hyvästä kommentista. Suojelun perusteita pitää avata enemmän. Samoin pitää avata myös nykyisin sovellettavan luonnonvarojen käytön perusteita. Jostain syystä ympäristöjärjestöjen viestiä pidetään kuitenkin tältä osin luotettavampana kuin maanomistajien ja teollisuuden viestiä, mikä haittaa viestintää.

  Ympäristötiedon saatavuutta tulisi parantaa. Nykyään kiinteistöllä voi olla monenlaisia kaavamerkintöjä ja lajihavaintoja, joiden olemassaoloa tai merkitystä maanomistaja ei tiedä. Kaikkien havaintojen ja merkintöjen hoito-ohjeineen pitäisi olla omistajalle näkyvissä. Esimerkiksi metsaan.fi-järjestelmässä, joka on julkisen vallan eli Metsäkeskuksen ylläpitämä verovaroin rahoitettu tietojärjestelmä. Lajeja ja määräyksiä ei voi huomioida, jos niitä ei tiedä eikä tunne.

  Kaavoituksen avulla suojelusta ja ylhäältä sanelusta on maanomistajille tullut niin monia huonoja kokemuksia, että hankkeessa tulee ehdottomasti edetä vapaaehtoisuuden tietä. Yhtään ekologista käytävää ei saisi ilmaantua kenenkään maalle ilman maanomistajan suostumusta. Huonoja kokemuksia ovat aiheuttaneet mm. rantojensuojeluohjelma, Natura 2000 -ohjelma ja FSC-metsäsertifiointi Pohjois-Suomessa hakkuukieltoon joutuneine HCV-alueineen.”

  https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010019163.html

  Petkeles Petkeles

  Huonoja kokemuksia ovat aiheuttaneet mm. kaikki suojelu.

  Helpompi olisi vaihtaa Suomen metsänomistajakanta uuteen kuin saada neuvottelemalla mitään aikaan.

Esillä 10 vastausta, 6,641 - 6,650 (kaikkiaan 7,886)