Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 6,651 - 6,660 (kaikkiaan 7,886)
 • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

  Merkitty: 

  Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

  Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

 • Visakallo Visakallo

  Ehkä kuitenkin olisi tehokkaampaa vaihtaa muutama vielä vanhalla jälki-stasilaisella asenteella varustettu suojeluhenkilö nykypäivän vaatimustason täyttäviin, kuin vaihtaa kaikki Suomen 620 000 metsänomistajaa uusiin.

  Timppa

  Edelleenkin jankutan, etten yhtään ymmärrä noita suojeluvouhotuksia.  Lähes olemattomiin hakattujen metsien kasvu elpyi, kun ymmärrettiin muuttaa hakkuutyyliä.

  Sama juttu ns uhanalaisista.  Eivät ne ole nyt tulleet mistään ulkoavaruudesta vaan eläneet ja viihtyneet niissä perusteellisesti harsituissa metsissä, joista lahopuutkin oli paljolti hakattu haloiksi.

  Biologisista asioista johtopäätökset tulee tehdä havaintojen, ei mutun  pohjalta.  Nyt on vallalla erikoinen luontouskonto, joka on täysin unohtanut metsien historian ja siihen perustuvat johtopäätökset.

  reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

  Noin se varmaan on, puumäärän kasvu (jk/harsinta:sta jaksolliseen) korreloi monimuotoisuutta. Ja tutkijoiden päämotiivi toiminnalleen on  kateus.

  Mutta mitä pienelle ihmiselle oikein jää, vaihtoehdot on vähissä. Karpolla on asiaa:n lakkauttivat juuri äsken. Kansanradio, JSN ja Päijänne-tunnelin yläpuolelle kuseminen on oikeestaan jäljellä.

  ♥ Kerttu

  Scientist Scientist

  Nyt aamuisen dokumentin perusteella nisäkkäiden tilanne näyttää Suomessa olevan parempi kuin 100 vuoteen. Ahmakin on levittäytynyt nyt Tampereen seudulle,  havaintoja viimeksi viime viikolta.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Uutiset eivät ole pelkästään negatiivisia.

  https://yle.fi/a/74-20062438?

  Timppa

  Hyvin yksinkertaista.  Eivät ne lajit olleet minnekään kadonneet.  Ne olivat vaan muuttaneet majaa.  Tai joku peto oli ne juuri siitä paikkaa syönyt, mistä oli aiemmin syöty..

  Hassunkurista etsiä jotain pientä ötökkää laajasta Lapista.  Jos ne ovat harvalukuisia, on erittäin suuri todennäköisyys, ettei niitä näe.  Jos niitä näkee, ne eivät ole harvalukuisia.  Kyllä Suomessa maksetaan palkkaa kaikesta turhasta.

   

  Kurki

  https://yle.fi/a/74-20062438?fbclid=IwAR0rzeudQF67vcFijoqy-cH6evH4_TsGc8eVxH5IMN6URS9s2y2aLwVDgJY

  Nämä nyt löydetyt uhanalaiset lajit ovat luonnostaan pienen populaation lajeja ja suurten kannan vaihteluiden vuoksi voivat hävitä vuosikymmeniksi, kunnes runsastuttuaan jostain tuntemattomasta syystä, löydetään taas. Näin se menee.

  Tällaisiahan lajeja ovat myös lahopuuriippuvaiset uhanalaiset pienen populaation lajit sekä toisenlaisen ilmaston lajit yhteensä n. 250, joita on vain n. 5% kaikista Suomen metsissä elävistä  5000 lahoriippuvaisesta elinvoimaisesta lajista, joidenka vuoksi nyt Etelä-Suomeen pitäisi perustaa näille vanhojen metsien suojelualueita.

  Joutavaa.

  Nämä pienen popun ja toisenlaisen ilmaston lajit eivät koskaan runsastu millään suojelutoimenpiteillä tästään, sillä kyllä niille on ollut lahopuutaa riittävästi kuten muillekkin elinvoimaiselle 4750 lajille, mutta niille se suurempi uhkatekijä on ollut Suomen luonto, joka estää runsastumisen.

   

  KeMeRat

  <p>Joo, mut joku kyl kerto, että uhanalaisuus määritellään siten, että <b>eliölajiin tai sen populaatioon kohdistuu lopullisen häviämisen vaara</b>.</p>

  Rane

  Jaa,onko esim. liito-orava sellainen?

  KeMeRat

  <p>Näkyy olevan vaarantunut. Katsoin i-netistä.</p>

Esillä 10 vastausta, 6,651 - 6,660 (kaikkiaan 7,886)