Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

  • Tämä aihe sisältää 8,216 vastausta, 112 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten A.JalkanenA.Jalkanen toimesta.
Esillä 10 vastausta, 791 - 800 (kaikkiaan 8,216)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mustikka on yksi metsän avainlajeista ja monet muutkin metsän elävät hyötyvät siitä.

    Tolopainen

    Se mitä luonnossa tapahtuu on kyllä niin iso asia, että kannattaako siihen tällaisen Afrikassa kehittyneen tasankoapinan paljon puuttua lyhyen elämänsä aikana. Jos olisimme eläneet dinosaurusten aikana, olisimme joutuneet ne kuitenkin ampumaan sukupuuttoon. Ne olisivat talloneet talomme mataliksi ja syöneet jokaisen vastaantulijan. Onneksi meteoriitti hoiti likaisen työn puolestamme.

    Ihmisen on vaikea tunnustaa omaa paikkaansa luonnossa. Olemme apinoita geeneiltämme, kun sukulaisuus hävettää on keksitty tarina luomisesta.

    Gla Gla

    Ihan sama, mistä sukumme on peräisin. Meidän tehtävänä ei ole suojella luontoa, vaan olla tuhoamatta sitä. Metsätaloudessa kannattaa muistaa, että vaikka mustikalla ei olisikaan omistajaa hyödyttävää kantohintaa, metsätalous on ennenkaikkea yhteistyötä luonnon kanssa. Silloin täytyy kunnioittaa niitäkin asioita, joista ei suoraa rahallista hyötyä saa. Kuten AJ toteaa, mustikka on yksi niistä.

     

    Tolopainen

    Luonto tulee hyvin toimeen ilman ihmisen sjojeluakin, on tullut miljardeja vuosia. Lopulta aurinko kuumenee niin paljon että polttaa koko pallomme. Kaikki eläimet heikkenevät geneettisesti ajanmittaan, niissä on sisäänrakennettu tuho. Evoluutio ei pysähdy koskaan.

    Gla Gla

    Joo ja ennen auringon kuumenemista tulee useita jääkausia, varmaan mannerlaattojen liikekin heittää meidät takaisin päiväntasaajalle kuusen kasvattajan ihmetykseksi eli suotta tässä mistään välittää tai edes aiheesta keskustella.

     

    Tolopainen

    Suomalaisten kannattaa keskittyä omien elantomenojensa maksamiseen ja lainata vähemmän. Se on parasta luonnonsuojelua, jää nekin rahat paremmin tarvitseville köyhien kehitysmaiden lapsille. Uudet sellutehtaat edustaa tässä mielessä parasta mitä voimme tehdä luonnon hyväksi.

    Timppa

    Jos vielä kerran mustikoista.  Keskityin muistelemaan.  Yhtään aukkoa emme ole tehneet sellaiseen metsään, josta olisimme keränneet mustikoita.  Toki niissä on ollut varpuja, mutta ikääntyneessä metsässä ne eivät tuottaneet pomittavaksi asti marjoja.

    Sitä vastoin monesta aukosta olemme poimineet mustikoita.  Ääriesimerkkinä Päijänteelle suuntautuva länsirinne, josta vaikkapa tuolla edellä siteeratun tiedon mukaan mustikanvarpujen olisi pitänyt kuolla hakkuun jälkeen.  Tai mäen päällä oleva kuvio.

    Ovatko meidän mustikat ”sivistymättömiä” kun eivät noudata kirjaviisautta vai katselevatko kirjan tekijät asioita työhuoneessaan käymättä luonnossa.

    Toki on vuosia, jolloin aukoissa ei ole mustikkaa, mutta sama tilanne saattaa olla metsässä jonain toisena vuonna

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Avohakkuun jälkeinen tilanne vaihtelee varmasti paljon juuri aukon ilmansuunnan, koon, reunametsän ja taimikon tiheyden mukaan. Muistaakseni Hirvikota-blogin pitäjä kirjoitti, että muutama vuosi avohakkuun jälkeen voi olla hyvä mustikkavaihe, mutta se yleensä heikkenee taimikon tihentyessä, ja paranee taas harvennushakkuiden myötä. Jatkuvan kasvatuksen metsässä valoisuus vaihtelee vähemmän, joten siellä mustikan satoisuus voi olla tasaisempaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Virologi Olli Vapalahti Ykkösaamussa lauantaina. Saa nähdä, sivutaanko keskustelussa monimuotoisuutta.

    Timppa

    Jatkuvan kasvatuksen metsässä valoisuus vaihtelee vähemmän, joten siellä mustikan satoisuus voi olla tasaisempaa.

    Voi olla tietysti myös tasaisen huonoa.

Esillä 10 vastausta, 791 - 800 (kaikkiaan 8,216)