Keskustelut Metsänhoito MOT: Metsähakkuita miljardilaskun uhalla

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 258)
 • MOT: Metsähakkuita miljardilaskun uhalla

  Tämmöinen ohjelma näyttää olevan tulossa huomenna

  Suomi näyttää pelaavan uhkarohkeaa peliä metsillään. Hakkuita halutaan lisätä samaan aikaan, kun metsien hiilinielua pitäisi kasvattaa EU:ssa. Uusien sellutehtaiden vaatimista hakkuumääristä voi seurata miljaridilasku.

   

   

 • Remie

  A.J . Tarkoittanet Haapaa. Muilla puilla ei tietääkseni ole perhettä. Tuo Haavan osuus onkin mielenkiintoinen koska haapa on sinällään monin verroin muita kestävämpi puu luonnon omille voimille kuten lahoamiselle. Kokemuksiini perustuva tieto on että haavan kanto jo yksinäisenä siis ilman sisarpuita säilyy helposti yli 50 vuotta. Siarpuuthan säilyttää kannon yli ihmis iän joten Haavan kanto on hiilen sitoja jos mikä. Lisääntyminen tapahtuu runsaalla versonnalla ja siemenestä. Vain siemenestä lähtenyt puu on puhdasta ja suoraa. Vaikea torjua myrkyillä. Nilaaminen tappaa ekologisesti.

   

  Visakallo Visakallo

  Remie: ”haapa on sinällään monin verroin muita kestävämpi puu luonnon omille voimille kuten lahoamiselle.”

  Onko tuolle väitteelle muuta pohjaa kuin Remien oma kokemus? Minun kokemukseni ovat päinvastaisia, mutta ei nyt puututa niihin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ei vaan tarkoitin juuri sitä mitä kirjoitin – kanto säilyy pisimpään kun puuta ei hakata. Tämä koskee tietenkin vain isoja puita eli päätehakkuissa tai yläharvennuksissa poistuvia puita yksittäisessä metsikössä. Totta kai karike ja maan kuolleen puun hiilivarasto kasvaa aina kun hakataan.

  jees h-valta

  Haapa on kyllä lahoamiselle jopa herkkäkin että Visan linjoilla sinällään. Mutta sinällään haapa on juurivesoillaan elämää ruokkiva puu kuin mikä. Eli siinä suku jatkuu vaikka varmaan loputtomiin jos vain vapaata kasvutilaa piisaa. Kanto ei aivan ikuisuuksia kestä kyllä. Lisääntykää ja täyttäkää maa on haapapuun ekologia.

  Puuki

  Eikö kanto säily kuitenkin kauemmin hiilivarastona jos se kuuluu elävään puuhun.

  Tässä oli kysymys kahden eri ajanjakson hiilinielun vertailusta. Kun kokonaiskasvu/v. on  suurempi , niin hakkuumäärät voi olla myös suurempia.  Kannoissa ja paksujuurissa on 15-20 % puiden biomassasta. Kun hakkuumäärä kasvaa , kasvaa myös kantoihin jäävä pitkäaikainen hiilivarasto suhteessa vertailuaikaan.

  Remie

  Visakallo ei taida olla käytännön kansaa tekemisissä. Käy metsästä kaatamassa haapa pölkki ja mänty pölkki , jätä pölkit metsään makamaan . käy viiden vuoden päästä katsomassa kumpi on pehmeämpi. Ennen kun tehtiin savusaunoja niin nuo tehtiin haavasta. Tutkimustulokset ovat olleet ennenkin väärässä ja tulee vastaisuudessakin olemaan. Mutta asia joka on satojen vuosien ajan todettu olevan jotkenkin niin se myös on niin. Tutkimustulokset on vain viitteitä antavia teoreettisia tuloksia jotka helpottavat hmisiä tekemään päätöksiä. Aivan kuin on ollut hometalojen ja sisäilmatalojen rakennustavan kanssa. Kuinka hitosti niitä on tutkittu ja aina vaan löytyy hometta ja lahoa. Nämä talot jotka on tehty perimätiedon perusteella ei lahoa , homehdu, eikä löyhkää tunkkaiselle. Että näin.

  jees h-valta

  Aivan eri asia kuivassa seinämateriaalina kuin luonnossa kokoajan maakosketuksessa. Ei minulla ainakaan ole mitään ikihaapahavaintoja. Kai nyt suht pehmeä puulaji paremmin lahoaa kuin esim. mänty maastossa. Tottahan minä haapaa seurailen ja miellän jopa mukavaksikin seurattavaksi mutta en nyt halua virheellistä kuvaa silti antaa. Huonossa kasvupaikassa tuppaa jo pystyynkin lahoamaan. Ja hirvien vikuuttamat ovat myös usein lahoja. Ja niitähän kyllä piisaa.

  Visakallo Visakallo

  Remie: ”Visakallo ei taida olla käytännön kansaa tekemisissä.”

  Enpä tietenkään ole. Tällä hetkellä lähes kaikki ne puoli miljoonaa metsissäni olevaa puunrunkoa ovat aloittaneet kasvunsa minun elinaikanani. Yli kymmentä puulajia on myyntitarkoitukseen kasvamassa. Muutama erilainen kantokin on  vuosikymmenten mittaan ehtinyt tulla. Remie on kyllä niin ylimaallisen viisas, etten lähde kilpasille.

  Remie

  Kyllä olette epeleitä. Missä vaiheessa olen kertonut että kyseessä olisi minun keksintöni. Mikä ihmeen ominaisuus on syyllistää tiedon kertojaa jolla on kyseinen laite kotona. Voisin vastata samalla mitalla mutta ette ole sen arvoisia että kannattaisi nähdä vaivaa.

  Remie

  Ei mennyt pitkään kun teidän tietämättömyytenne palkittiin ylimielisellä tyhmyydellä.

  Hakepoltinkeksintö tekee vedestä palavaa

  Pohjois-Savossa on kehitetty energiantuotantoon uudentyyppinen metsäenergiaa ja vettä yhdistävä polttolaitos. Testaukset ovat osoittaneet laitoksen hyötysuhteen erittäin korkeaksi. Laitoksessa poltetaan haketta, josta saatavalla energialla irrotetaan vedestä vetyä, joka lisää polttoprosessin tehokkuutta.

  https://yle.fi/uutiset/3-5069901

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 258)