Keskustelut Puukauppa Niinhän siinä sitten kävi…

Esillä 7 vastausta, 41 - 47 (kaikkiaan 47)
 • Puuki

  ”Metsäteollisuuden jäteliemistä saadaan 60% uusiutuvasta energiasta ja kyseinen osuus on kasvussa . Voisiko tuosta päätellä jotain , mitä kannattaa kasvatta ”

  Kannattaisi kasvattaa, jos kuitupuulla olisi sen verran parempi hinta, että jotain jäisi yli kasvatuskustannustenkin myös myyjille. Euro olisi hyvä konsultti myös metsänhoitoon motivoinnissa.

  Viljelemällä uudistettu metsä harvoin tuottaa vielä mitään ensiharvennuksessa, kun lasketaan kulut ja myös kasvatusaika otetaan huomioon.

  kuusessa ollaan

  Jätkä kirjoitti:

  ”Taitaa olla niin, että kuusenoksat antavat parhaiten lämpöä neulasten ollessa vihreinä. Ainakin joskus kun poltettiin talvella juuri hakatuista kuusista oksia, ne paloivat raivokkaasti, kunhan sai nuotion ensin palamaan kunnolla.”

  Neulaset on myrkkyä voimaloiden arinoille, tuhoavat ne nopeasti, taisivat Tampereen Naistenlahdessa maksaa kalliisti tuoreen oksan polttokokeilusta mennävuosina. Eli siksikin hakkuutähteet pitäisi antaa kuivua maastossa kasalla ja ajaessa putoaisivat maastoon.

  Tolopainen

  Näin se on kattiloihin menee vihreiden lehtien ja neulasten mukana klorideja. Eikä rauta kauan suolahappoa kestä, syöpyy, että suhina käy. Tuon tuoreen puun polttaminen kannattaa unohtaa mahdollisimman nopeasti.

  Jätkä

  Leijupetipoltossa ei arinat rasitu, tulipesä on vuorattu tulenkestävillä, keraamisilla tiilillä, savupiippu on muovia.

  Tolopainen

  Kattiloissa on kuitenkin terästä putket, joissa varsinainen läämmöntalteenotto tapahtuu. Niissä syöttövesi kiertää ja muuttuu höyryksi, ne ovat alttiina syövyttäville savukaasuille. Kattilavesikin pitää olla täysin suolapoistettua, hanavesi ei kelpaa.

  kuusessa ollaan

  Naistenlahteen tehtiin reilu vuosi sitten iso piippuremontti, jossa piipun sisäinen lämmöntalteenotto parani. Jos en väärin muista, piipun päästä tulevan höyryn lämpö laski 140 asteesta 90:een…

  Mutta, mitä sillä on väliä, jos lämpövoimaa ei tarvita uusissa taloissa ja sähköllä hoidetaan ilmalämpöpumpuilla koko homma. Tavallaan säästetään, mutta samalla muutetaan energian tarve sellaiseksi, jota ei omavaraisesti pystytä korvaamaan.

  jhn6610

  Puusähkö. Okt-asujan maalämpöpumppu ei toimi kaukolämmöllä ja kesällä ilmastointi-jäähdytys toimii sähköllä. Myös punavuoren kallioluolan lumijäähdytys-kierto. Suomen kesät tukahduttavia. Lämmöntalteenottoa ei tarvi, joten yhteistuotanto ei voi olla lähtökohta. Tähän vielä mennään, muutosvastarinta kova.   http://www.talouselama.fi/uutiset/suomesta-loppuu-kohta-voima-eika-tuulivoima-pelasta-tilannetta-6618798          Sähköstä on puute vaikka on ns. halpaa. Paljo epuuta hakataan nyt ja kapasiteetti? Hyötysuhde varmaan huono mutta plussalla pitää mennä.  Kuuselle lyöty puoli maata ja kuidun hinta on mikä on ja tukin hinta mikä on, ja ilmasto lämpenee taudit myrskyt niin johonkin pitää äkkiä saada havukuidut->risukasa-pelleily pitää loppua. Ostaa kuiduttava myrskypuut alennuksella jos ostaa. Eihän nekään voi toimia 0-3cm läpimittaisilla, kuinka sitten sähkö.

Esillä 7 vastausta, 41 - 47 (kaikkiaan 47)