Keskustelut Harrastukset Nuolukivien sijoittelu

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 53)
 • Nuolukivien sijoittelu

  Minkälaisia kokemuksia ja käytäntöjä palstalaisilla on nuolukivien sijoittelusta? Onko niiden sijoittelusta olemassa mitään kirjoitettuja ohjeita tai suosituksia? Meilläpäin alettiin ihmetellä kun useamman vapaa-ajan asunnon pihoissa alkoi näkyä hirviä ja hirvikärpäsiä ja tulla myös hirvivahinkoja. Syykin selvisi. Nuolukivi oli sijoitettu keskelle kahdeksan vapaa-ajan asunnon aluetta sijaitsevaan pieneen metsikköön. Hirvi haistaa suolan kilometrin päästä, ja nyt näyttää siltä, että alueelle on kehittynyt hirvikeskittymä.

 • Visakallo Visakallo

  Asuinalueen ohi menee vain hyvin hiljainen kylätie, joten liikenteellistä syytä nuolukivelle ei ole. Yritämme täällä saada selityksen kiven asettamisesta. Suorittava porraskin on tainnut joutua niin tiiviisti energiapuusavotoille, ettei ole ehtinyt antaa selitystä meidän pihahirville. Se olisi ollut lähistöllä olevat raivaamattomat taimikot. Sellaisia ei tosin tässä tapauksessa ole lainkaan koko kylällä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jos ei asia muuten selviä, voisiko kiven lähistölle laittaa kyltin jossa siirtokehotus? Mukaan kartta paikasta joka olisi sovelias ja puhelinnumero.

  Visakallo Visakallo

  Kyllä vain, jos asia ei ala muuten selvitä. Todennäköisesti paikan valintaan on vaikuttanut sekin, että autolle löytyy hyvä pysäytyspaikka, ja pihan läpi on lyhyt matka kävellä viemään uusi kivi. Hirvet ovat ainakin kotiutuneet paikalle nyt niin hyvin, etteivät välitä pihoilla ääntä pitävistä työkoneista, ihmisistä eikä koirista.

  Timppa

  Sanoisin kuitenkin, ettei nuolukivi ole luultavasti kuitenkaan päällimmäinen syy.  Hyvät ruokamaat ja/tai turvallisuus ovat kuitenkin tärkeämmät.   Jos lähistöllä liikkuu kontio, niin hirvilehmä saattaa hakea turvaa asutuksesta.

  Visakallo Visakallo

  Jos näin on, niin miksi niitä nuolukiviä sitten viedään hirville?

  Timppa

  Nykyään tärkein syy nuolukivien vientiin taitaa usein olla riistakamerakuvaus.  Siis kiviä viedään paikoille, joissa muutenkin liikkuu hirviä.  Asia selviää, kun otat yhteyttä paikalliseen hirviporukkaan.

  Visakallo Visakallo

  Ketä Haba tarkoittaa, – itseäänkö?

  Tikkula

  Puhutaan susivihasta, mutta taitaa olla myös hirvivihaa. Jos joku haluaa omassa metsässä tai luvalla toisen metsässä pitää riistalle nuolukiveä, eikä siitä muille ole ollut suurta haittaa, mikä ongelma?

  Visakallo Visakallo

  Käsi sydämellä Tikkula, pitäisitkö nuolukiveä talosi takana? Entä hirvikärpäset omassa pihassa, pidätkö niistä? Entä syödyt pihakasvit, onko niillä väliä? Kysymys ei ole hirvivihasta, vaan siitä, onko järkevää ja sopivaa pitää nuolukiveä aivan asutuksen keskellä. Kuinka moni palstalaisista tekee niin?

  Timppa

  Kuitenkin Visa.  Pidä myös avoinna sellainenkin vaihtoehto, ettei nuolukiven poisto vaikuta tuon tienoon hirvitilanteeseen mitään.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 53)