Keskustelut Harrastukset Nuolukivien sijoittelu

Esillä 3 vastausta, 51 - 53 (kaikkiaan 53)
 • Nuolukivien sijoittelu

  Minkälaisia kokemuksia ja käytäntöjä palstalaisilla on nuolukivien sijoittelusta? Onko niiden sijoittelusta olemassa mitään kirjoitettuja ohjeita tai suosituksia? Meilläpäin alettiin ihmetellä kun useamman vapaa-ajan asunnon pihoissa alkoi näkyä hirviä ja hirvikärpäsiä ja tulla myös hirvivahinkoja. Syykin selvisi. Nuolukivi oli sijoitettu keskelle kahdeksan vapaa-ajan asunnon aluetta sijaitsevaan pieneen metsikköön. Hirvi haistaa suolan kilometrin päästä, ja nyt näyttää siltä, että alueelle on kehittynyt hirvikeskittymä.

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ei ole kokemusta pihaan tulevista hirvistä, tai onhan niitä jälkiä joskus ollut Korpituvan pihassa, mutta ei suurempaa haittaa.

  Nuolukivien sijoittamisen metsiini olen kuitenkin kieltänyt. Olipa kerran nuolukivi, luvan kanssa asetettu, metsässäni. Suon laidan tukkimännikössä. Valtava ryysis joka talvi, niin että lumi oli tallattu laajalta alalta kiven ympäriltä. Maa kun oli pehmeähköä, ns. turvekamgasta, niin joka vuosi kuoli muutama mänty, kun juuristo oli liian pitkään jäässä. Kun olin kahdeksan kuivanutta runkoa korjannut polttopuiksi, niin kaadoin kiven tolpan ja vein sen päässä olevan kiinnityslaitteen silloiselle seuran puheenjohtajalla, kivi oli jo taas loppuun kaluttu.

  Taimikkoni oli silloin kilometrin päässä, eivätkä hirvien vierailut siellä, kiven vuoksi, ainakaan vähentyneet. Paremminkin kiven poisto vähensi metsäni kiinnostavuutta hirville.

  Kokemuksesta siis tiedän että nuolukivi oikein kerää hirvet yhteen ja jos sijoituspaikka on kesämökkien vieressä, niin onhan se selvää että tuhoa tulee.

  Olen edelleen sitä mieltä että kaikki luonnonvaraisten eläinten ruokinta ja houkuttelu ruuaalla tai nuolukivillä tulisi lailla kieltää. Vain pikkulintujen lintulauta ruokinta olisi sallittua.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Metsuri motokuski

  Onhan siinä pikkulintujen syöttämisessä oma riskinsä lähinnä niille linnuille. Lintulaudat levittävät tehokkaasti salmonellaa varsinkin niiden siementen osalta joita linnut syö maasta. Viime talvi oli mm urpiaisille kovaa aikaa salmonellan suhteen. Laudalla kävi paljon näitä pörheitä sairaita lintuja jotka myöhemmin kuolivat salmonellaan.

  Tolopainen

  Nämä nuolukivet ovat osoitus hirvipolitiikasta, jossa ei maanomistajan etuja tunnusteta. Pitäisi tehdä kansalaisaloite nuolukivien käytön kieltämiseksi. Hirvet kuitenkin harvemmin oksentaa pihalle ja levittelee paperipyyhkeitä, vai mikä eläin tässä on kyseessa.

Esillä 3 vastausta, 51 - 53 (kaikkiaan 53)