Keskustelut Harrastukset Nuolukivien sijoittelu

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 53)
 • Nuolukivien sijoittelu

  Minkälaisia kokemuksia ja käytäntöjä palstalaisilla on nuolukivien sijoittelusta? Onko niiden sijoittelusta olemassa mitään kirjoitettuja ohjeita tai suosituksia? Meilläpäin alettiin ihmetellä kun useamman vapaa-ajan asunnon pihoissa alkoi näkyä hirviä ja hirvikärpäsiä ja tulla myös hirvivahinkoja. Syykin selvisi. Nuolukivi oli sijoitettu keskelle kahdeksan vapaa-ajan asunnon aluetta sijaitsevaan pieneen metsikköön. Hirvi haistaa suolan kilometrin päästä, ja nyt näyttää siltä, että alueelle on kehittynyt hirvikeskittymä.

 • Tolopainen

  Hiukan epäilen, että hirviä ei saa houkuteltua asutuksen keskelle mitenkään. Kyse lienee peuroista.

  Gla Gla

  Riippuu siitä, kuinka korkealle nuolukivi on sijoitettu. Joskus näkyy olevan niin korkealla, että vain hirvet siihen ylettyy. Mutta ainakin meillä päin polut on peurojen aiheuttamia, yksin vhp:n kanta on 20-kertainen hirviin verrattuna.

  Mutta onhan tuo sijoitusasia kaksipiippuinen juttu. Ruokintapaikoille johtaa selvät polut helposti kilometrin päästä, näin ainakin minulla. Oma lukunsa on riistapellot, joita maallikko ei edes erota tavallisista pelloista. Harvoin löytyy paikkaa, jossa ei asutusta tällä etäisyydellä lainkaan olisi.

  Millaisista pinta-aloista tai etäisyyksistä Visakallon tapauksessa puhutaan?

  sikari

  Kyllä tämä kuvastaa tämänpäivän metsästystä. Autolla on päästävä kivelle asti ja ampuminenkin tehtäisiiin auton ikkunasta, jos laki sallisi.

  jees h-valta

  Siksihän tuota helppoa karjaa pitää olla että vanhatkin kempurat pääsee vielä autolla jahtiin. Onhan niitä nähty auton kylkeen nojailemassa kun ollaan passissa. Eräs jahtitoveri kertoikin täällä yhden pystyssä nukkuneen kun hirvi meni ohi.

  Tolopainen

  Miksi et Jesse mene sinne hirviporukkaan mukaan autoasi nojailemaan. Tekisit edes oman osuutesi kannan vähentämiseksi. Nyt kun sinulla on vapaa-aikaa voisit joutessasi keittää pontikkaa koko porukalle.

  jees h-valta

  Minun ajankulussa ei ole vikaa kyllä liiemmin ilmennyt. Nytkin taidan lähteä satakunnan mökille vähän sisäputkitusta tekemään. Vesiä saneerattuun huusholliin. Aina järkevää tekemistä piisaa. Niitä joutavia kyllä riittää hirviä jahtaamaan, ei niistä pulaa ainakaan täälläpäin ole ollut.

  urbo urbo

  Nuolukiven korkeudella ei ole merkitystä kelle on tarkoitettu. Eläimet jäniksestä karhuun nuolee puuta jota pitkin suola valuu.

  Jovain

  Voi laittaa vaikka takapihalle ja sen voi luvata, että mielenkiintoista seurattavaa riittää.

  Tolopainen

  Tuo onkin hyvä idea, laitan mökille nuolukiven keskelle peltoa, katsotaan tuleeko hirvien joukkovaellus, vai puhuuko Visakallo lööperiä.

  suorittava porras suorittava porras

  Niin…Visakallonkin esittämässä tapauksessa on kyseessä ns kuollut kyläkunta. Vakituista asutusta ei ole ja vanhat käyttämättömät peltopahaset kasvavat heinää horsmaa ja pajukkoa. Ei tarvita edes sitä nuolukiviä ,jotta hirvieläimet viihtyvät. Itse seurasin  30 vuotta lähietäisyydeltä , mitä heitteille jääneellä parin hehtaarin pakettipellolla tapahtuu . Hirvet ja myöhemmin myös valkohäntäpeurat ravasivat siellä alituiseen. Tosin pitkästi toistakymmentä sorkkaeläintä päätyi toimestani  pataan,kun sattuivat sopivasti hollille oikeaan aikaan. Tilannetta helpotti avoin näköyhteys tuvan ikkunasta naapurin pakettipellolle. Vieraita riitti ,vaikka ei ollut nuolukiveäkään.

  Tänä keväänä kameravalvotulla nuolukivellä on vieraillut lintuja , jäniksiä, kettuja,ilves,kauriita,valkohäntäpeura,hirviä ja kuvista ja tavoista päätellen useita eri karhuja. Viimeisimpänä erauspentu ,joka kaksin käpälin haroi nuolukiveä ja nuoli kynsiään.😊

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 53)