Keskustelut Metsänhoito Nuoresta metsästä jatkuvaan kasvatukseen?

Esillä 5 vastausta, 91 - 95 (kaikkiaan 95)
 • Nuoresta metsästä jatkuvaan kasvatukseen?

  Aikaisempien hakkuiden seurauksena minulla on nyt 34 ha taimikkoa T1 ja T2 noin 30 ha (maapohja MT ja OMT). Jos ajattelisin kasvattaa sitä jatkuvalla kasvatuksella, niin millä logiikalla nuorta puustoa pitäisi harvennuksissa käsitellä. Pitäisikö hyvin kasvaneet säästää ja antaa niiden kuroa etumatkaa muihin? T2 tulossa harvennukseen lähikesinä.

 • Puuki

  Jk:ssa ilmiselvästi (todettu usein käytännössäkin eikä vain tutkimuksissa) esiintyvät fibat onkin ns. ”entisen menetelmän”-ongelmia.   Niinhän se varmmaan on jos jk- firman oppaan kirjoittajat ei niitä ole ottaneet puheeksi esityksissään.

  Jovain

  Metsänhoidossa on iso ero tamppaamisella ja tamppaamisella. Jaksottaisessa metsänhoidossa tamppaaminen ei rajoitu pelkästään viljelyyn, on taimiston hoidossa monta kertaa, on nuoren metsänhoidossa ja vielä ennakkoraivuissa.

  On iso ero metsänhoidossa tampataanko altapäin vai säästetäänkö ja keskitytään jäävään puustoon. Edellinen palvelee massateollisuutta ja jälkimmäinen lähinnä sahateollisuutta ja järeän puun käyttöä. Kannattaako keskittyä tamppaamiseen ja ohjattuun tukin jälkisatoon, kun vaihtoehto on tuottaa tukkia ja arvopuuta koko ajan.

  Kysymys oli tamppaamisesta ja kasvatettavan puusto arvosta. Arvoa voidaan nostaa ja säästöksi voidaan lukea myös tamppaamisen kustannus. Siltä voidaan välttyä, kun tavoitteeksi asetetaan tietty vesakoitumisen ja heinettymisen kynnysarvo. Sen paremmalla puolella vesakoituminen on vähäistä ja metsänhoidossa, niin uskallan väittää, hoitorästit ovat pienemmät.

   

   

  mehtäukko

  Väitä taas mitäväität,mutta lopeta vatkutus tamppaamisestasi! Kehu vaikka avanto-uintia.

  Perko

  Mites nyt ukko noin kiivailee.  Tamppauksen  Suomenmestaruuskin  on vielä  ratkaisematta.   Sarjoja ; eukon kanssa ja ilman,  Ukko-sarja  tietenkin  ja  jk väelle oma amatööriluokka.   Maaottelu ruotsalaisia aukonhoitajia vastaan ilman nuuskaa.  Johan tulee harjoituksissa  rästit tampatuksi.

  aegolius

  Juuri valoisan ajan kesti Perkon lupailut asiallisuudesta.

Esillä 5 vastausta, 91 - 95 (kaikkiaan 95)